מאמר מומלץ

Bill9

New member
מאמר מומלץ

http://proctolog.blogspot.com/2006/07/blog-post_14.html כל מילה בסלע חוץ מהחלק על סוריה שהוא לדעתי מוגזם.

a e q u i t a s

New member
אני חושב שהוא מגזים..

אני חושב שהוא מגזים יותר מידי בנבואות הזעם שלו, טיפה הרבה יותר מידי מגזים. יש בעיה חמורה אבל בניגוד להסכם מינכן, העולם לא שותק או עוצם עיניים... באופן כללי אני חושב שיש פה נטייה להגזמה.

Bill9

New member
אתה בטוח שהעולם לא עוצם עיניים?

גם בועידת מינכן לא הסכים צ'מברלין ישר. צ'מברלין ניסה שוב ושוב לשכנע את היטלר לרדת מהרעיון, אך היטלר סירב. צ'מברלין לא השכיל לראות את חומרת המצב, וויתר לו. מה קורה עכשיו? צרפת, גרמניה, סין ורוסיה מנסות לשכנע את איראן "לרדת מעץ". מגישות לה אין ספור סולמות. איראן מסרבת לזוז. בסופו של דבר, הם יוותרו לה כי הם אינם מאמינים שהמצב חמור כל כך. אם לפקיסטן יש נשק גרעיני, מה כל כך נורא באיראן גרעינית? בוש נתפס כ"רודף מוסלמים". כל הדיברים שלו על "ציר רשע" שצריך להשמיד גורמים לאירופאים לראות אותו באור משיחיסטי ותמהוני. כמו שנכתב במעריב, על המערב לעבור משיטת "המקל והגזר" אל שיטת "המקל והנבוט".

a e q u i t a s

New member
העולם עם היד על הדופק

אני באמת מאמין שהעולם לא עוצם עין, כל המקל והגזר, הדיונים במועצת הביטחון, המכתבים ואפילו המלחמה בין ישראל לחיזבאללה, כל אלה אותות שמראות שהמערב כן עוקב אחרי הנעשה באיראן. לא סתם רשמתי את המלחמה בין ישראל לחיזבאללה שכן הדבר נעשה כדי להסיט את תשומת הלב מהגרעין האיראני למלחמה בין ישראל לחיזבאללה... זה דווקא מוכיח באמת שכולם עם היד על הדופק.

Bill9

New member
נכון, אבל...

העולם אכן עם היד על הדופק, כפי שהיה מאז ומעולם. תמיד עקב העולם בדאגה רבה אחרי משברים בין לאומיים, אך לא תמיד הפכו הדאגות למעשים. השאלה החשובה באמת היא עד כמה רחוק יהיו מוכנים ללכת מנהיגי אירופה כדי למנוע מאיראן העשרת אורניום? כי איראן מצדה, מוכנה ללכת עד הסוף ורחוק מכך.

a e q u i t a s

New member
שמדברים על עשרת אורניום

שמדברים על העשרת אורניום זה נראה כאילו מחר בבוקר יש להם פצצה גרעינית מוכנה, וזהו העולם המערבי נמצא בסכנה. העשרת אורניום זה תהליך מאוד ארוך שיקח כמה שנים, בכלל הפלוטניום ומתקן המים הכבדים הוא מסוכן יותר כי הוא עוקף את כל תהליך העשרת האורניום בלי איזוטופים וצינטגרופות... לא משנה התהליך, אבל העולם נחוש כי איראן היא לא בעיה ישראלית, אלא בעיה מערבית... מה שיאהב 4 שאוטוטוטו הופך להיות מבצעי לא מאיים על מזרח ומרכז אירופה.. כן גם גרמניה נמצאת על הכוונת. ומה עם מדינות ערב? הידעת שערב הסעודית ומדינות המפרץ חוששים מפצצה גרעינית שיעית, איראן היא לא פקסיטן ואפילו לא צפון קוריאה.

Bill9

New member
נכון ולא נכון...

א. מדינות ערב חוששות? זה מאוד יפה. השאלה מה עושים עם החששות האלו. כי חששות לבדן לא יעצרו את איראן. ב. איראן מדינה ענקית עם טכנולוגיה מתקדמת ביותר. הם יכולים בקלות להחביא אורניום מועשר. אחרי שיהיה להם אורניום מועשר, נראה את המערב מצליח לגלות היכן הוא או באיזה כמות, בעוד איראן תכחיש ותגיד שהיא אינה אוגרת אותו.

a e q u i t a s

New member
אל תצפה ממדינות ערב לעשות דבר

מה אתה מצפה שערב הסעודית, מצרים, ירדן מדינות המפרץ וכו... יעשו עכשיו? יצאו בהצהרות מפוצצות נגד איראן והגרעין? הרי זה בחיים לא יהיה וגם לא צריך להיות כך. האם פה ושם פסקי הלכה של שייח'ים גדולים בעולם הסוני לא מספיק? זה משחק, דיפלומטיה, גם ישראל לא יוצאת בהצהרות גדולות נגד איראן אז אל תצפה ממדינות ערב או מהמערב לעשות משהו שישראל בעצמה לא עושה - רק שתדע לך הצהרות גדולות דווקא מערערות את אמינות הרתעה.... איראן היא מדינה ענקית, כמו שאנו יודעים עד עכשיו בערך מה יש להם, נדע גם בעתיד, שכחת שיש מודיעין, ביון, ריגול, לווינים, מערכות האזנה וציטוט, צפנים שאפשר לפרוץ, מרגלים וסוכנים חשאים בסגנון ג'יימס בונד

Bill9

New member
אין אירגון ביון בעולם

שיודע היכן נמצאים כל מתקני הגרעין של איראן.

a e q u i t a s

New member
ואיך אתה יודע?

אולי כן אולי לא? בפעם האחרונה שהרמתי טלפון למאיר (דגן) ראש המוסד אמר לי נ"צ של שבע ספרות חחחחחחח... אני לא יכול לדעת את זה בדיוק כמו שאתה לא יכול לדעת, אלא אם כן אתה עובד בסוכנות ביון ישראלית או זרה. אבל למערב יש יכולות מודיעין מאוד ענפות בעיקר בתחום ה קומינט והסיגמנט COMINT SIGINT.

Bill9

New member
אני לא יודע שאין, אתה לא יודע שיש

לכן נאלץ לקבל את דברי המומחים בנושא שטוענים שזה בלתי אפשרי להשמיד את תוכנית הגרעין של איראן מהאוויר, כי פשוט לא יודעים איפה המתקנים שם.

a e q u i t a s

New member
לא לא, אתה מתבלבל

אני דווקא בין אותם אנשים אשר טוענים שאין אפשרות לחסל את הפרויקט הגרעין האיראני בתקיפה אוירית או לפחות מאמין שיש להשתמש בו כפתרון האחרון ביותר, ולא בגלל הסיבות שאתה ציינת, אלא בגלל שתמיד אפשר להרוס ואפשר לבנות מחדש, איראן היא מדינה עשירה ולכן כל הפצצה וגם המאסיבית ביותר היא רק דחייה ולא חיסול הרצון. מה גם, שיש גם חשש בשימוש בטילי מכסחי בונקר GBU 28 בעל ראש נפץ גרעיני טקטי, בנוסף לפעולת התגמול הוודאית בערוף הישראלי. לכן הצעתי פשוט החלפת משטר תוך שימוש בגורמים אופזוציניים ערביים והגולים האיראנים ולבודד את ההמנהיג העליון ואת נשיאה ממוקדי הכוח, השליטה והתקשורת.

למעלה