מאמר: מטריקס דת ודגלים

twigy

New member
מאמר: מטריקס דת ודגלים

כאשר אתה מוציא אדם אל מחוץ למעגל הדת אתה במובן מסוים מוציא אותו אל ה-real world הדת סוגרת אותו בבועה של דברים ברורים ומובנים-מאליהם שצריכים לבצע וזו התכלית להשגת אושרו של האדם. כשהוא מיתנתק מהפלאג הרוחני הזה ויוצא אל העולם האמיתי שהוא לא בהכרח טוב יותר - להיפך הוא האמת המכוערת. אז לפעמים נורא קשה לעכל את זה. אבל לפחות זו האמת. והדרך הטובה ביותר לתקן מצב היא קודם להכיר בקיומו. מכרנו לך זבל כדי שתהיה מוסרי. ברוך הבא אל העולם האמיתי. יש מספר מאפיינים דומים לאנשים שדובקים בדת. 1.לקיחת דתם כמובן מאליו, לא שואלים ולא מעוניינים לשאול הרבה שאלות, זוהי האמת המוחלטת והבלתי מעורערת עבורם. 2.דתם היא הדת הטובה ביותר - כל השאר הבל הבלים יחידי סגולה שמצאו את הדרך האמיתית והנכונה, כל השאר מבזבזים את זמנם באמונות שונות או בחיים רגילים. 3.יש ישות מסוימת והיא חזקה מהם. 4.קישור בלתי מעורער של אירועים מחיי היום יום לאותה ישות חזקה היוצרת מניפולציות של הדברים כך שיקרו כפי שהם קורים, בכך בעצם הם מוכיחים לעצמם כל פעם מחדש את קיומה של ישות זו. 5.חוקים ברורים שניקבעו ואותם צריך לבצע בחלקם חוקים מוסריים שנועדו לשמור על סדר בחברות העתיקות אך בחלקם נוצרו כסגידה לשמה אל הישות החזקה מהם. 6.מתן תשובה לכל שאלה שהרי הישות שהיא חזקה מהם היא גם כל יכולה. בשביל לצאת מהמעגל צריך להבין על מה הדת מיתבססת, גרעין הדת הוא אי הודאות. כשיש אי ודאות הדמיון משתולל כשהדמיון מישתולל. הדת זה מה שנוצר. הדת נותנת תשובה לדברים בהם המדע ניכשל מלתת תשובה מדויקת, כגון המוות,הקשר בין צירופי מקרים, בריאת העולם ואני בטוח שתוכל למצוא דוגמאות רבות נוספות. ואכן, ניתן למצוא קשר ברור בין התפתתחות המדע הרציונלי וכמות האנשים הנחשפת אליו, לבין מספר המאמינים בדת. ככל שהמדע מוצא תשובה ליותר דברים. כך כוחה של הדת והצורך בה. פוחת גם הוא. תכלית הדת היא לתת רוח של תיקווה. כשיש לך במי להאמין, יש לך גם על מי לסמוך, כשיש לך על מי לסמוך אתה מרגיש בטוח, כשאתה מרגיש בטוח יש לך תקווה (לעתיד טוב יותר). במובן מסוים הדת זה כן אמצעי חשוב. זה הופך אנשים למוסריים יותר ומפיח בהם תיקווה. אך מתי עובר הגבול? במדינת ישראל ממומנים מפעלי דת על ידי הממשלה מאות אלפי שקלים מכספו של העובד מועברים אל מערכת משומנת של אנשים שכל תכליתם הוא לשבת,לקרוא ולדון על טקסט בתנ"ך - דיונים שכבר שנים מיתנהלים ומעבר לחינוך של להמשיך לדבוק בדת הם אינם מובילים לשום מקום. מתי עוד עובר הגבול? בדת האיסלם קיים סעיף המכונה "גיהאד" מלחמת קודש שכל תכליתה רצח של החפים מפשע רק מפני שהם אינם מאמינים באללה. מתי עוד עובר הגבול? כשאנשי הדת מישתמשים באמון הזולת וגוזלים ממנו סכומי עתק של כסף שהוא עבד קשה כדי להשיג וכל זאת תמורת לא מעבר לברכה זולה ומכירת אמונה לעתיד טוב יותר. כדי שתוכל לצאת ממעגל הדת עליך להבין קודם שהדת עשתה הרבה יותר רע מאשר הועילה. עד היום הדת תרמה הרבה יותר למוות מאשר היא תרמה לחיים: מאז גלות בבל יהודים היו מפוזרים בכל העולם. מלחמת העולם שהתנהלה במאה העשרים הביאה למשבר כלכלי במדינות אירופה ובכללם גרמניה. יהודים שהו בגרמניה כשם ששהו בכל מדינה אחרת יהודי גרמניה היו אזרחים לכל דבר. יהודי גרמניה סבלו לא פחות מהמשבר הכלכלי מאשר הגרמנים עצמם. כמו שהיו גרמנים עשירים היו גם יהודים עשירים בלי כל קשר סטטיסטי בין היותם עשירים לבין היותם יהודים. מאפיין אנושי ידוע הוא שכשיש בעיה יש הצורך למצוא אשמים בבעיה. כשהמואשם איננו באמת אשם הוא מכונה "שעיר לעזאזל". השעיר לעזאזל בדרך כלל שונה מכל השאר וזה מה שמהווה את הגרעין להאשמתו (ההיסטוריה האנושית מגלה לנו שהרבה פעמים מי ששונה מהרוב השולט הוא זה שיצא מקופח). האזרחים בגרמניה שהיו משויכים לדת היהודית נהיו השעיר לעזאזל של הגרמנים וכתוצאה מכך 6,000,000,000 בני אדם מדת זו הושמדו. הם הושמדו כי הם היו שונים. הם היו שונים כי הם היו יהודים ואזרחי גרמניה האחרים האמינו בדת אחרת. בעקיפין הדת גרמה למותם של המאמינים בדת היהודית. שהרי מובן שתסכים איתי שאם לא הייתה הדת מבדילה בין אזרח יהודי בגרמניה לבין אזרח נוצרי (לדוגמא) בגרמניה אז לא היה נגרם מותו של איש. כמו הדת, כך הדגלים. גם הם תרמו יותר למוות מאשר לחיים. אימפריות שלמות במהלך ההיסטוריה קמו בשם הדגל כדי להישתלט על כמה שיותר שטחים,לשלוט בכמה שיותר אזורים ולהטיל את מרותם על האחר באמצעות כוח. תמונות זוועה של מוות כה גדול אותו הטילו האימפריות השונות בתקופות שונות הם חמורות מאשר אוצר המילים שלי או הדמיון שלך יכולים לתאר. מלחמות בשם הדגלים התרחשו למעשה לאורך כל שעון ההיסטוריה של אלפי שנים כך כשהמלחמה הגדולה ביותר הידועה כאם כל המלחמות הסתיימה רק לפני פסיק קטן בהיסטוריה שמונה 50 שנה (מלחמת העולם השניה). שרידי הדגלים כמו שאתה רואה אתם היום לאחר כל התהפוכות הם התוצאה של כל אותם מלחמות שתכליתם הייתה הצבת גבולות ברורים של אנשים בין אנשים למען הגדרת טריטוריית הדגל. למעשה אם הייתה אדם של 200 שנה מהיום והיית צופה על קשת ההיסטוריה בצורה מהירה כאילו היו האנשים בעצם עוד זן מזן החיות בערוץ הטבע בודאי היית מיתפרץ מצחוק וחושב אוי כמה הם טיפשים. אני בטוח שאיש לא יוכל להגיד בצורה מדויקת מהו סך כל ההרוגים במלחמות שבין אדם לאדם עד היום, אך אני בטוח כי אין איש המערער על כך שהמספר הוא עצום. מספר עצום של קורבנות, שהוקרב כדי להציב גבולות בין אנשים. כדי שיוכלו לסמן את הגבול הזה ביריעת בד עם ציור. כדי שיתנו עוד סיבה לעשות הבדל בין אדם לאדם. אם קראת ללא דילוגים בפיסקה זו אתה מבין כי השוני הסימלי בין בני אדם הוא הגורם לאדם אחד לסמן את האדם האחר כמטרה. במקרים מסוימים להפוך אותו לשעיר לעזאזל. במקרים אחרים להרוג אותו בשל כך. לאדם יש מספיק בעיות מתכליתו, הדת והדגלים הם אמצעים מלאכותיים שנוצרו על ידי האדם, הדת והדגלים פגעו באדם יותר מאשר הם הועילו לו. על האדם לצאת ממעגל הדת כדי שיוכל להתעורר אל העולם האמיתי. על האדם להשתחרר מהדגלים כדי שיוכל לעשות את העולם הזה לטוב יותר. על הדת והדגלים להיות מבוטלים באם האדם רוצה להתחיל לבנות לעצמו חיים טובים על פני הארץ.

srullli

New member
לקחתי לתשומת ליבי !

קראתי עכשיו הכל , אם כי ברפרוף (כי סתם אין לי כ"כ סבלנות כרגע....), ובזמן אחר אני אקרא את זה שוב יותר לעומק .... מה שכן רציתי לומר נכון שדת הייתה הבסיס להרבה הרוגים לאורך ההיסטוריה, אבל אין כאן מה להאשים את הדת , אלא רק את בני-האדם עצמם ! אמונה זה משהו שכל אחד צריך לחיות בו , וכנ"ל גם אם אין לו אמונה מסויימת . מה שאדם חושב לעצמו - זכותו לחשוב ! בשביל זה קיים השכל : בין אם להחליט שדת מסויימת נראית לנו הנכונה או אם בכלל חושבים שאין איזושהיא ישות עליונה ואנחנו כולנו כאן סתם עם עצמנו בלי הרבה שליטה רוחנית ולא מדעית ........ זה עניין של שיקול שכל אחד צריך לעשות לעצמו..... , מה שכן אתה נתת לי חומר למחשבה .... ולמרות שהצדקת את הדת מבחינת החוקים המוסריים שהיא מכילה , ובחינת התקווה שהיא נותנת , אני לא חושבת עדיין שאתה צריך לשלול לחלוטין , הריי כבר יצאת מנקודת הנחה שאין אלוהים ! אני חושבת שיש ועדיין אני לא לוקחת שום דבר כאקסיומה . ובכלל אני חושבת שבן-אדם יכול גם להאמין אם יש או אין אלוהים , ולא להחליט לשייך את זה ישירות דווקא לדת מסויימת , הכל זה עניין של מנהגים , מסורת , אבל בעיקר פירושים שונים...... מספיק להחליט לרצות להיות בן אדם טוב . איש איש באמונתו יחייה וזהו ! כל עוד כמובן זה לא פוגע באף אחד ! (אבל זה כמובן נתון לשיקול הדעת של כל איש בנפרד בלבד !). זה באמת טיפשי להרוג בגלל אמונה , בכל מקרה (ובכלל טיפשי להרוג) ! ודרך אגב ..... אי אפשר להחליט שכל העולם מדעי וניתן להסבר ! יש דברים שאולי המוח שלנו לא יתפוס כמו את האין-סוף למשל... כך גם לגביי קיום האלוהים. וגם עשית באופן כללי הכללה למאפייני כל דת.... אל תשכח שיש רמות שונות של אמונה : חילונים, דתיים, חרדים במקרה של היהדות וכיוצא בזה... בקיצור , אני באמת אקרא את מה שכתבת בהזדמנות שוב פעם כי אולי לא שמתי לב להכל , ואולי לא חשבתי מספיק על התשובה הזאת שלי.... והייתי רוצה לשמוע מה עוד אנשים כאן חושבים על זה .

RedStorm

New member
אומר כמה מילים.....

מה שהכי מטריד אותי בדת זה שכל כך בטוחים בצידקתה למרות שאין להם סיבה אמיתי להאמין(אי ודאות) אם יחנכו אדם להיות יהודי חרדי הוא יהיה יהודי חרדי ואם יחנכו אותו להיות נוצרי מסורתי הוא יהיה נוצרי מסורתי ואם יחנכו אותו להאמין בבודהה הוא יאמין בבודהה ומה זה אומר? אני לא יודע ! אני אגנוב למישהי שורה ואומר במילותיו של בינימין זאב הרצל - "דגל מה זה? כלונס ומטלית אריג , לא אדוני! דגל הוא למעלה מזה.בדגל מוליכים בני אדם לאשר רוצים [...]למען דגל הם חיים ומתים. זהו הדבר היחיד אשר למענו הם מוכנים למות בהמוניהם , אם מחנכים אותם לכך" דברים אלו גורמים לי לחשוב... בקיצור הבנתם את מה שניסיתי לומר אני חושב שאני אפילו לא הבנתי אני צריך קצת זמן.

למעלה