מאמר מיסוי שריד - קריאת חובה!

מאמר מיסוי שריד - קריאת חובה!

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1143553.html וזה גם המקום לדון באישיותו המיוחדת של האיש הנפלא הזה, הדוגמה המופתית להומניזם, לידענות, לערכיות, לסובלנות, לרהיטות, לחכמה ולתבונה. אנטי תזה למשוואה שחרדים מנסים לקדם לפיה חילונים = ריקנות ואיבוד ערכים. אדם משכמו ומעלה.

אכן

יוסי שריד אדם גדול!איש שהשביח את ההנהגה הפוליטית,איש שחסר לכל אדם עם ערכים ואידיאולגיה!איש שידע תמיד לחזות את האמת ולא לפחד לומר אותה גם כשהפסיד ממנה! אכן כמו שאמרת הוא אחד ההוכחות שאין צורך בדת כדי לצאת אדם איכותי!ואולי יותר מזה,הוא אחד ההוכחות שללא דת אפשר להיות אדם איכותי!!!

סוג ב

New member
אוקיי

באמת מסמך אנושי ומרגש. אבל לא לימדו אותנו, בבית אבא, לשנוא את האיש, כי הוא שמאלני? להפסיק להאמין בדת- לא עושה אותנו שמאלניים. טוב, אותי, בכל אופן..

ההגיון1

New member
מה ?את ימנית למה?

לדעתי האמונה בדת היאבהחלט גורם חשוב בימניות או בשמאל ואסביר מי שמאמין בדת משוכנע שהארץ הזאת מגיעה לנו שהערבים שונאים אותנו (הם פרא אדם או משהו כזה) ושלעולם לא יהיה שלום מי שלא מאמין בדת רואה את כל האנשים כשווים ואין לנו יותר זכויות מהם אז השאלה היא שונה לחלוטין ובצורה הרבה יותר אוביקטיבית האם יש סיכוי לשלום אגב בכל מקרה אני לא מבין למה לשנוא משהו רק בגלל שדעותיו שונות מדעותיך

סוג ב

New member
לא בחרתי מיימי

כי אני לא מאמינה בימין ולא בשמאל. הדעות הפוליטיות שלי מעורבות ואני לא הולכת לדון על זה בפורום.

למה לא?

זה נושא ראוי לדיון. בהחלט ראוי! האם ולמה רוב החוזרים בשאלה נעשים שמאלנים? האם משום שזה נחשב וסקסי, או שהאמונה באלוהים נתנה פלטפורמה ללאומנות שמאפיינת את הימין? אני אינני שמאלני, בפירוש לא. אבל נעשיתי "מרכז". ישראל חשובה כביתו של העם היהוד. כי עם הוא כמו משפחה, ואני רוצה שלשמשפחה שלי תהיה מדינה. מצד שני, לא בכל מחיר!

זה יכול להיות גם הפוך

קודם אדם מקבל השקפה שמאלנית אחרי זה הוא גם מבין שהרבה דברים שחשב וחונך הם שקר! אני מכיר כמה כאלה... אגב,בכלל שמאל אמיתי משוחרר ממסגרת מקובעת מה שמתאים מאוד לאנשים שהשתחררו ממסגרות מקובעות בה הם חיו כמו הדת.

לא הבנתי למה "מסמך אנושי מרגש" שייך לשמאל

דווקא? ואם זה אכן שייך לשמאל, אני שמאלני. השופט חיים כהן אמר פעם משפט חשוב ביותר, שאני מאמצו אל ליבי: "אנחנו, שעזבנו את האמונה באלוהים, התחלנו להאמין באדם!" אני הומניסט. בכלל לא שמאלני. אבל הומניסט, ולא לאומני (וכן לאומי). וכל משה השוא אנושי ומרגש - עושה לי את זה!

סוג ב

New member
הגבתי לאנוס

לא אמרתי שאני שונאת את יוסי, אמרתי שלימדו אותנו לשנוא אותו כי הוא שמאלני. קצת הצחיק אותי לראות תגובות חיוביות עליו, למרות המקום שממנו אנחנו מגיעים.

לימדונו מבית אבא?

אז מה?בואי נחשוב גם לבד בלי מה שלימדו אותנו מבית אבא...לא אומר שאת חייבת להיות להיות שמאלנית אבל בהחלט לא להיות אוטומטית נגד השמאל כי כך לימדונו...

moshe010

New member
אני לא מבין למה הוא אדם גדול

לשלוח משלחת של אנשים אחרים עדיין לא עושה אותו לאדם גדול מקסימום זה עושה אותו לפוליטיקאי טוב שיודע לנצל את הצבא לצורכו ולהאדרת שמו ללא קשר למאמר ולנ"ל גם אני נהיתי יותר הומני ופחות לאומני ויותר שמאלני באופן כללי אבל לדעתי מה שנקרא כיום שמאל ובפרט בישראל זה לא שמאל אלא העדפת האויב על פני קרוביך ועמיך הם הפסיקו לחשוב על שוויון אלא על ריצוי רצון האויב המר הם שונאים הרבה יותר את הימין על פשעים הקטנים מאשר את מחבלי הערבים ההורגים המונים הם איבדו את הרציונליות ברודפם אחרי שלום כוזב או פוליטיקה רק אתמול שמעתי ברדיו איזה כתב שטען שהיה מעדיף שבתו תתחתן עם מוסטפה מאשר עם בתו של כצלה אבל מה לעשות שברוב המוחלט של המקרים היחס של הערבים לנשותיהם (בוודאי עם זה יהודיה)היא איומה אני כיום הרבה יותר הומני אבל עדיין אני חושב שהחברה הערבית (והחרדית) שבויה בתרבות אנטי דמוקרטית ואנטי הומנית וצריך לעשות הכול על מנת להשריש את התרבות או לפחות לא לתת להם שליטה כבר 20 שנה שנותנים להם ונותנים להם שטחים והטבות ורצו לתת להם את כל יו"ש לפחות שלוש פעמים ומה שהם נתנו זה רק טרור .

ההגיון1

New member
יפה

אם כי אני תמיד מסתפק האם הוא יפיוף צבוע או בנאדם איכותי אודה למי שיאיר עיני בסוגיה זו

מה הספק?

ברור שהוא איכותי מאוד!להסתפק אפשר על אדם שלפעמים רואים אצלו צביעות,אולי תגיד דבר אחד שראית אצלו צביעות?הוא איש ישר ואיכותי.

ההגיון1

New member
למה אתה ככ בטוח

מאיפה אתה יודע? על מה אתה מתבסס יש אנשים מאנשי הפוליטיקה והתרבות של ישראל שממש מתעבים אותו שולמית אלוני טומי לפיד ושמעתי שיש עוד הרבה

לא התרשמתי ממה שאתה התרשמת

אמנם לא קראתי את ספרו, אבל ראיתי ושמעתי אותו מספיק (פעם אף לינקקתי כאן לתכנית שהייתה לו עם פרופ' יורם יובל, שיחה מרתקת). אדם מלא וגדוש בידע ובמוסריות. ועל כולנה - חכם ושנון בצורה לא רגילה.

ההגיון1

New member
לא הבנת

אין לי צד שהוא לא איש חכם וגדוש בידע ושהוא מתנהג בצורה מעוררת כבוד והערצה הוא בוודאי חכם השאלה היא למה יש לו הרבה אויבים (לפחות כך התרשמתי) שמפחדים/שונאים אותו למה יש הרבה שמשמיצים אותו שהוא צבוע ומתיפיף

גבעון 1

New member
מעניין

מאוד מעניין, דרך אגב אם היית פוגש עכשיו את שולמית אלוני תליט"א, לא בטוח שהיה לה מילה טובה לומר על הבחור.... עוד פוליטקאי צבוע...

ממש לא

גם שולמית אלוני אשר כבודה במקומה מונח לא תכחיש שמדובר באדם ישר ואיכותי,נכון שהיא היתה יריבה פוליטית מרה שלו,אז מה?

למעלה