TheFinalCut
New member
מאמר מעניין בנוגע לצריכת חלבון ופחמימות
בחודש שעבר התפרסם ב- European Journal of Clinical Nutrition מאמר המפרט את תוצאותיו של מחקר אפידמיולוגי רחב שנערך ביוון. במחקר יצאו לבחון את הקשר בין גורמים שונים לתמותה, בעיקר ממחלות לב וסרטן. האוכלוסיה מנתה 22,944 נבדקים ונבדקות בגילאים שונים הנעים פחות או יותר בטווח של 45-65 שנים, שנמצאו בריאים בתחילת המחקר ומסרו נתונים מפורטים על אורח חייהם ועל התזונה שלהם. כמו כן, נערך מעקב של 10 שנים אחר הנבדקים ותועדו סיבות המוות. החוקרים התמקדו בשני מאפיינים - צריכת החלבון וצריכת הפחמימות, בין היתר כיוון שמספר דיאטות הרזיה מבוססות על שינוי התצרוכת הקלורית כך שמעט קלוריות יתקבלו מפחמימות ואילו קלוריות רבות יתקבלו ממקור חלבוני. החוקרים מצאו שתצרוכת גבוהה של פחמימות היתה מקושרת להפחתה משמעותית ומובהקת בתמותה הכללית, בעוד צריכה גבוהה של חלבון היתה מקושרת (אם כי בצורה בלתי מובהקת) לעליה בתמותה. השילוב של צריכה נמוכה של פחמימות וצריכה גבוהה מאוד של חלבון היה מקושר בצורה הברורה והחזקה ביותר לעליה בתמותה. היה הבדל של 22% בתמותה בין הקבוצה שצרכה את הכמות הגבוהה ביותר של חלבון והכמות הנמוכה ביותר של פחמימות, לבין הקבוצה שצרכה את הכמות הנמוכה ביותר של חלבון ואת הכמות הגבוהה ביותר של פחמימות. התמותה המוגברת נבעה מעליה בסבירות לסרטן ולמחלות לב וכלי דם. העבודה נראית רצינית ומדוקדקת לעיני; ניתן לגשת למאמר המלא בחינם דרך הקישור לעיל, או להלן: Trichopoulou A, et al. Low-carbohydrate–high-protein diet and long-term survival in a general population cohort. European Journal of Clinical Nutrition (2007) 61, 575–581.
בחודש שעבר התפרסם ב- European Journal of Clinical Nutrition מאמר המפרט את תוצאותיו של מחקר אפידמיולוגי רחב שנערך ביוון. במחקר יצאו לבחון את הקשר בין גורמים שונים לתמותה, בעיקר ממחלות לב וסרטן. האוכלוסיה מנתה 22,944 נבדקים ונבדקות בגילאים שונים הנעים פחות או יותר בטווח של 45-65 שנים, שנמצאו בריאים בתחילת המחקר ומסרו נתונים מפורטים על אורח חייהם ועל התזונה שלהם. כמו כן, נערך מעקב של 10 שנים אחר הנבדקים ותועדו סיבות המוות. החוקרים התמקדו בשני מאפיינים - צריכת החלבון וצריכת הפחמימות, בין היתר כיוון שמספר דיאטות הרזיה מבוססות על שינוי התצרוכת הקלורית כך שמעט קלוריות יתקבלו מפחמימות ואילו קלוריות רבות יתקבלו ממקור חלבוני. החוקרים מצאו שתצרוכת גבוהה של פחמימות היתה מקושרת להפחתה משמעותית ומובהקת בתמותה הכללית, בעוד צריכה גבוהה של חלבון היתה מקושרת (אם כי בצורה בלתי מובהקת) לעליה בתמותה. השילוב של צריכה נמוכה של פחמימות וצריכה גבוהה מאוד של חלבון היה מקושר בצורה הברורה והחזקה ביותר לעליה בתמותה. היה הבדל של 22% בתמותה בין הקבוצה שצרכה את הכמות הגבוהה ביותר של חלבון והכמות הנמוכה ביותר של פחמימות, לבין הקבוצה שצרכה את הכמות הנמוכה ביותר של חלבון ואת הכמות הגבוהה ביותר של פחמימות. התמותה המוגברת נבעה מעליה בסבירות לסרטן ולמחלות לב וכלי דם. העבודה נראית רצינית ומדוקדקת לעיני; ניתן לגשת למאמר המלא בחינם דרך הקישור לעיל, או להלן: Trichopoulou A, et al. Low-carbohydrate–high-protein diet and long-term survival in a general population cohort. European Journal of Clinical Nutrition (2007) 61, 575–581.