Lechoke Lames
New member
מאמר מעניין בנושא תערובות קפה ומסיסות
To Blend or Not to Blend
הרעיון הכללי של המאמר הוא שבקליית תערובות צריך להתאים את רמת הקלייה של כל זן שכלול בתערובת כך שזמן החליטה האופטימלי לכל הזנים (עבור דרגת טחינה קבועה) יהיה זהה או לפחות קרוב. בהעדר אפשרות לעשות התאמה כזו ההמלצה היא לקלות קפה חד זני.
זה נשמע לי הגיוני ודי תואם לכך שהתוצאות שלי עם קליות חד זניות נותנות תוצאות טובות יותר מהצפוי ולא נופלות (ואולי אפילו עולות) על אלה שאני מקבל עם תערובות שכוללות מספר זנים איכותיים.
לא ניסיתי עדיין לבצע התאמה של רמת הקלייה לרמת חליטה זהה. אולי זה ייקרה אם אצליח להתגבר על העצלנות...
To Blend or Not to Blend
הרעיון הכללי של המאמר הוא שבקליית תערובות צריך להתאים את רמת הקלייה של כל זן שכלול בתערובת כך שזמן החליטה האופטימלי לכל הזנים (עבור דרגת טחינה קבועה) יהיה זהה או לפחות קרוב. בהעדר אפשרות לעשות התאמה כזו ההמלצה היא לקלות קפה חד זני.
זה נשמע לי הגיוני ודי תואם לכך שהתוצאות שלי עם קליות חד זניות נותנות תוצאות טובות יותר מהצפוי ולא נופלות (ואולי אפילו עולות) על אלה שאני מקבל עם תערובות שכוללות מספר זנים איכותיים.
לא ניסיתי עדיין לבצע התאמה של רמת הקלייה לרמת חליטה זהה. אולי זה ייקרה אם אצליח להתגבר על העצלנות...