מאמר מעניין מאתר של סיינטיפיק אמריקן

עריסטו

Active member
מאמר מעניין מאתר של סיינטיפיק אמריקן

מה היה קורה אם כל האנושות היתה נעלמת? מצורף חלק ראשון.

אחמס1

New member
תודה רבה

רק לי הקובצים השלישי והרביעי לא נפתחים וגורמים לדפדפן לקרוס? בכל מקרה, הייתה בעבר תוכנית ב-Animal Planet שהראיתה מה היה קורה אילו בני האדם היו עוזבים, אבל במרחק של מיליוני שנים לעתיד, כלומר מסלולים אבולוציוניים אפשריים. מאוד אהבתי את זה.

עריסטו

Active member
אצלי הם כן נפתחים

אולי תנסה "שמירת יעד בשם" (Save target as) ואז לפתוח?

אחמס1

New member
לא עובד...

אולי יש איזשהו באג בקובץ שאקרובט מצליח לעמוד בו אבל KPDF לא.

עריסטו

Active member
../images/Emo41.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gifשמאל|הנה המאמר כקובץ תמונה

http://fs06n4.sendspace.com/dl/0adce7f55b82a17a8f222b8b73be1c95/468e5d1f1f33e139/8l16pr/sciam.jpg אני מניח שזה יעבוד אצל כולם

niv1990

New member
תודה - ובקשר למי יכול להחליף אותנו

איזה בע"ח מחוץ למשפחה(הקופים) היה יכול להחליף אותנו לדעתכם? הייתי שם את הכסף על: -דובים (אני חושב שהם די דומים לנו באפשרויות ההתפתחות). -פילים (אינטלגנטים, למרות שיהיה די בעייתי פיתוח כלים מבחינתם). האם לדעתכם ליצורים ימיים יש סיכוי? (אם כן הייתי הולך על לוויתינים כמובן, אבל אני לא חושב שיש לימיים סיכוי).

אחמס1

New member
נראה לי שהדובים זו באמת אפשרות. הם

יותר אינטליגנטיים מאשר שאר חיות היער ובעלי ידיים די מוכשרות, במיוחד הפנדות (עד כמה שזה נחשב דוב בכלל). אבל בשביל לדחוף אותם לאינטליגנציה של ממש, דרוש איזשהו מאורע קיצוני, אולי של בידוד בסביבה של טורפים (דובים גדולים יותר למשל). וגם אם אינליגנציה זה מסלול אבולוציוני אפשרי, זה לא אומר שהוא יקרה. וגם אם כן, זה לא בטוח שהם יהפכו לחברה חקלאית שתוך 10,000 שנה מהיום שלראשונה שתלו חיטה בשדה - הם ינחיתו דוב על הירח ויתהו איזו חיה עשויה להחליף אותם אם הם יום אחד יעלמו. לגבי פילים או לוויתנים, לא נראה לי, גם אם אלו חיות חכמות, עם (פרוטו-) שפה וכל זה, עם גוף כזה מגושם לא נראה לי שיש לאן להשתפר, ואולי השכל שלהן "הגיע לרוויה". אולי עוד אפשר לעשות משהו עם החדק של הפיל, אבל לא נראה לי שכלים מתקדמים יותר מידי. לגבי חיים ימיים - בסדרה שסיפרתי עליה ב-Animal Planet, הראו בפרק האחרון, 200 מיליון שנה לעתיד, שדווקא דיונונים עלו לאדמה ויצרו משפחה ענפה של יצורים, שאחד מהם די אינטליגנטי ומתנהג כמו קופי אדם וחי בסביבה דומה ועשוי לעשות את המעבר לאינטליגנציה.

niv1990

New member
מה היה המאורע הקיצוני אצלנו?

אני חושב שזה קשור בירידה מהעצים. דיונונים נשמע מעניין
אם הולכים מספיק רחוק הייתי נותן גם לסרטנים סיכוי.

אחמס1

New member
המאורע הקיצוני לפי הידוע לי

היה הפיכת הסביבה המיוערת של מזרח אפריקה לסוואנה. העצים נעלמו כמו שאמרת ואבותנו מצאו את עצמם יותר חשופים לטורפים ובשביל להגיע ממקום למקום כבר היו צריכים ללכת ברגל ולא לקפצץ בין ענפים. כמובן שבעלי חיים אחרים באותה סביבה, אבותיהם של הבבונים למשל, הסתגלו לסביבה החדשה בדרך אחרת. לסרטנים ופרוקי רגליים בכלל לא הייתי נותן סיכוי, הם ידועים כיצורים מטומטמים לחלוטין ויש גם את מגבלת הגודל הפיזי של כל פרוק רגליים יבשתי. בכלל לדעתי יצור ש-mass produces לא יפתח אינטליגנציה, יש לי סיבה אבל קצת ארוך לי לכתוב את זה עכשיו. אני מניח שאתה יכול להעלות על דעתך.

sagima

New member
לא צריך הסבר ארוך

יצור ש-"mass produces" נוטש את הצאצאים שלו באופן כמעט מיידי ולכן אין מעבר של ידע בין דורות ולימוד הוא חלק חשוב בפיתוח אינטלגנציה.

niv1990

New member
נכון, לכן אמרתי " אם הולכים מספיק רחוק" ../images/Emo13.gif

כלומר כתחליף לדגים מהם התפתחנו, לא ברמה שהם כיום.

אחמס1

New member
טוב, מספיק רחוק גם חומצות אמינו בביצה יכולות

להביא לייצורים שיגיעו לירח...

ההזדקפות - לא הירידה מהעצים.

הסביבה המיוערת באמת הלכה והתמעטה ולכן קופה חביבה (שאיבדה את בנה לטורף אכזר ברגע אחד של חוסר תשומת לב), הזדקפה על מנת לראות את השטח מעל הצמחייה והעשבים, כדי להבחין בטורפים מבעוד מועד. ההזדקפות פינתה לה את הרגליים הקדמיות לשימוש כידיים. בידיים היא השתמשה כדי סוף סוף לדוג דגים ואכילת הדגים סיפקה לה פרוטואינים שסייעו לגדילת המוח.

למעלה