מאמר מעניין על דמותו של סייפר...

0Pandemonium0

New member
עוד אדם שאונס את המטריקס לצורכי דתו

בסך-הכל כתבה יפה, אבל אני לא מתחבר לכל זה, מצטער. אני לא חושב שיש איזו מטרה עליונה שאני צריך לעבוד, כמו אלוהים למשל, אלא להיפך: אין מטרה, ולכן אני חופשי. נכון שיש קצת יותר בעולם מהחושים שלנו, אבל אסור להזניח גם אותם. בסך-הכל, כל העולם הזה הוא החושים שלנו. עד כמה שאנחנו יודעים, השמיים יכולים להיות ורודים עם נקודות ירוקות, אבל העיניים שלנו קולטות אורך גל מסוים שהמוח מפרש לכחול. ומה אם משהו לא בסדר במוח שלנו? מה שאני רוצה להגיד הוא, שלמרות שאת הצורה החיצונית של העולם קובע המוח, גם הוא מושפע מהחושים. אין שום רע בליהנות מהם, אבל צריך לזכור שיש גם דברים אחרים בעולם.

Gilliana

New member
גם אני לא מתחברת לזה

ואני מסכימה עם הגדרת האונס. ולמה בעצם צריך בכלל לעבוד את אלוהים? אם זו יישות כ"כ עליונה, מדוע היא מגלה תדיר תכונות מאד אנושיות? חומר למחשבה...

0Pandemonium0

New member
אני לא אומר שאלוהים לא שם, רק לא

אותו אחד של היהדות. במקרה הזה מדובר, לדעתי, לא בעניין של "מאמין" או "לא מאמין", אלא ב"יודע", או "לא יודע", ואני מגדיר את עצמי כ"לא יודע". יכול להיות שמישהו, או משהו, ברא את העולם הזה ועכשיו הוא יושב שם איפשהו ושם על כולנו זין, כי לא היינו משעשעים כמו שהוא ציפה. ויכול להיות שלא. חמישים אחוז סיכוי שהוא שם, וחמישים אחוז שלא. אז האם אני מאמין באלוהים? האם הוא קיים? בשתי מילים: לא יודע.

Gilliana

New member
תשובה טובה

ואם יש דבר אחד לפחות שאני משוכנעת לגביו, הוא שאלוהים הוא לא כפי שהיהדות רואה ומגדירה אותו - רחוק מזה.

MetalSinagouge

New member
נחשים.

נחשים תופסים את המציאות שלהם בדיוק כמו שספיריטואליסט טוען שהוא תופס את המציאות שלו חלק קטן מהזמן- שדות אנרגיה. העולם הזה הוא לא החושים שלנו, אלא המפה של העולם הזה. ננסה לתאר אנקדוטה מעניינת (אני בד"כ די הורס דברים כאלה): יש לנו ראש. הראש הזה נתפס במוח שלנו שנמצא "בתוך הראש", לכן הראש (מהשורה למעלה) מתקיים בתוך הראש. אבל בעצם הראש שבתוך הראש, מתקיים בראש שבתוך הראש שבתוך הראש, ad infinitum.

למעלה