מאמר מעניין על האבולוציה

ארוך. אבל עשה לי קצת סדר בעניינים

אל תתייאשו בפרקים הראשונים. מקסימום תדלגוץ הפרקים הבאים כבר יותר קלים. עכשו קצת יותר מסודר לי העניין עם אבותינו ההומו ארקטוס ההומו אביליס האוסתרלופיתקוס מה שמו ושאר החבר'ה מישהו יודע למה האביליס נקרא הומו והאוסטרלו הוא לא?

הקו בין הומו ללא הומו נקבע באופן

שרירותי בנפח מוח של 500CC. לאחר שריצ'ארד ליקי העריך שנפח הגולגולת ER1470 גדול מנפח סף זה, היה עליו לסווג אותה כהומו.

תודה

ומשהו בעניין דומה: אם הבנתי נכון הגבול בין ה. אביליס לה. ארקטוס נמצא במחלוקת בין המדענים, וכנ"ל הגבול בין ה. ארקטוס לה. סאפייאנס. אני מניח שגם באילו הקביעה היא אקראית. נדמה לי שראיתי באיזה מקום שהמינימליסטים מתחילים את הסאפייאנס ב 100000 שנה BP והמקסימליסטים ב 500000. אבל אולי אני מתבלבל. (לפי פרופ' יואל רק: 200000). כמו כן הבנתי שהתאוריה הקיימת היום היא שכל שלב מתקיים זמן מה במקביל לשלב הקודם, ולא מחליף אותו "מהיום למחר".

אחר

New member
שאלות תם

1. אם ההומו ארקטיס נכחד לפני 500,000 שנים (לפי הגישה המאחרת) וההומו סאפיינס החל דרכו לפני 100,000 שנים - לאן נעלמו 400,000 שנים? 2. האם ל"תיאוריה הפתאומית" שאומרת שהסתעפות המינים הגיעה בעקבות מהלך קצר וחד ישנן השערות לגורם לאותה הסתעפות? 3. לפי האסכולה הקליידג'נית, שגורסת שהמין החדש הסתעף והתקיים במקביל למין שהולידו, האם זה לא סותר לתיזה של ברירה טבעית? הרי לפי עקרון הברירה הטבעית רק ההתפתחויות שהתאימו לסביבה הטבעית שרדו, ולפי גישה זו רק המין החדש היה צריך לשרוד או שלא היה נוצר מין חדש. אודה על תשובות או על הפניה לחומר קריאה בעברית (עדיף מקוון) תודה

תשובות

1. לפי המאמר פרק 5 הם התקיימו במקביל הספיינס והארקטוס. "שיטות תיארוך מתקדמות והגדלת אינוונטר המאובנים מצביעות ללא ספק על כך, שזמן קיומו של הומו-ארקטוס חופף את סוף זמן קיומו של הומו-הביליס, האמור להיות אביו מולידו. גם לא מן הנמנע, שסוף זמן קיומו של הומו-ארקטוס חופף את ראשית טווח קיומם של מינים מאוחרים ממנו (מבין אלה המוזכרים לעיל למשל הומו-סאפיינס). מציאות זו אינה אפשרית על פי התפיסה המסורתית של האבולוציה, הרואה השתנות ליניארית הדרגתית ממין אחד למשנהו. תפיסה זו, המכונה התפיסה האנאג'נית (anagenesis), רואה את האבולוציה כסולם, שעל שלביו "מטפס" מין אחד והופך בסוף בשלמותו למין אחר (איור 2). אין זה אפוא בא בחשבון, על פיה, לצפות למצוא בפרק זמן נתון מין אחד במקביל למין שאמור להיות אביו מולידו. ואולם, נראה כי לוח הזמנים ההולך ומתבהר ופיזור מיני האדם לאורכו מאששים דווקא את התפיסה האחרת, המכונה התפיסה הקליידוג'נית (cladogenesis), הרואה את התהליך האבולוציוני כשיח רב הסתעפויות (איור 2)." איפה ראית שהומו ארקטוס נכחד לפני 500000 שנה? 2. גם אני אשמח לדעת. בקשר לירידה מהעצים - זה נקשר להתמעטות הג'ונגלים כתוצאה משינויים אקלימיים. 3. לא סותר. כי אם נוצרו שתי נישות אקולוגיות שונות, אז יש סיבה טובה להתפצלות, במיוחד כאשר נישה אחת הגיעה למצב רוויה ובשנייה ישנה הזדמנות "בלתי מנוצלת". למשל: ג'ונגל וסאוונה.

למעלה