מאמר מעניין על האיום הדמוגרפי

surfEU

New member
מאמר מעניין על האיום הדמוגרפי

כך נפל לשרון האסימון הדמוגרפי מ"עוד מיליון עולים ישנו את המצב" ועד לנסיגה מעזה - הגיאוגרף פרופ' ארנון סופר, שליווה את שרון ב-17 השנים האחרונות והשפיע מקרוב על המהפך המחשבתי שעבר, מספר על הפגישות המרתקות בארבע עיניים ושופך מעט אור על שאלת השאלות: לאן תיכנן ראש הממשלה להוביל את המדינה? ארנון סופר "ב-2003, בליל הניצחון בו נבחר בפעם השניה לראשות הממשלה, התקשר אלי שרון וביקש ממני להביא לבית ז'בוטינסקי את המפה המפרטת את הצעתי לקו ההתנתקות. ב-9 בבוקר כבר הייתי שם". (פרופסור ארנון סופר שם את האצבע על נקודת המיפנה) בשנת 1970 התחלתי להזהיר מפני הסכנה הדמוגרפית. באותן שנים דיברתי על הסכנה לריבונות היהודית בגליל ובשנות השמונים כבר התברר לי כי ישראל נלחצת בצבת דמוגרפית מכל עבר. היה ברור לי כי עובדה זו תחייב את שינוי התפיסה הבטחונית, שכן בסיטואציה כזו אין יותר תוחלת בשהייה בשטחים המאוכלסים בצפיפות כה רבה בלא-יהודים. את תפיסתי זו הבהרתי, בין השאר, לאלוף עמרם מצנע, כאשר התמנה במאי 1987 לאלוף פיקוד המרכז. כתבתי לו אז: "בקרוב מאד יהפוך הפיקוד שלך לאזור של תוהו ובוהו ותיאלץ לתת הוראה לירות". חמישה חודשים אחר כך, פרצה האיתיפאדה. לכתבה המלאה

למעלה