מאמר מעניין על יאיר לפיד ושאלת "איפה הכסף"

שירלי282

New member
אני חושבת שהוא יציל אותנו

ברצינות. הוא צודק לגבי כל כך הרבה דברים.

פופוליסטי

הבנקאים לא מושכים בחוטים.
הם יכולים להשפיע, כמובן.
הם מוקד כוח רציני במדינה וכך צריך להיות.
אבל המציאות מסובכת יותר מזה.

כן, אם מפקידים אצלם שקל, הם יכולים לנפחו פי 4 בערך (ולא פי 10 כפי שנכתב), הרי יש להם יחס הלימות הון שהם מחוייבים לה מטעם הרגולטור - בנק ישראל.

כלכלה מדינית היא טיפה יותר מסובכת ממה שנכתב במאמר הזה.

gili cohen

New member
הוא עוד עדין היה במאמר שלו

בנקים היום יכולים לנפח כל שקל ולהפוך אותו ל13 ש"ח. אחרי העלאת יחס הלימות ההון הם יוגבלו לניפוח השקל ל"רק" 10 ש"ח. בארה"ב ערב המשבר הבנקים נפחו דולר ל300 אפילו

gili cohen

New member
איפה ראית שיחס הרזרבה הוא 25%?

לא קיים יחס כזה באף מדינה בעולם.היחס כיום הוא 7%, כאשר הוא אמור להעלות ל10% בתוך כמה שנים.

תיקנתי את תגובתי...

חשבתי שזה היה היחס. כנראה התבלבלתי עם נתון אחר. זה לא יותר מדי משנה.
עם יחס רזרבה של 7-10%, אז כן, כל שקל הופך ל-10-14.25 שקלים.

עם זאת, הבנקים לא יוצאים מיציבות...

זה שקול לטענה כי עדיף שכל אחד יגדל את האוכל שהוא צורך, כי החקלאי המודרני יכול לגדל פי 10...

EdisonGirl

New member
לצערי אני לא מתיימרת להבין מספיק

בכלכלה בשביל לחוות דעה אמתית. מאידך, פירוש הדבר שאני גם לא נוטה להאמין לכל מילה שמישהו כותב או אומר, כך שאני לא מאמינה לשניהם בערך באותה מידה.

האינטואיציה שלי אומרת שבעלי ההון והדעה גורמים לנו לחשוב מה שהם רוצים שנחשוב, כדי להסית אותנו ממשהו שאנחנו עלולים "לעלות" עליו עם מעט מאוד מחשבה. בקיצור, מנסים ומצליחים לסנוור אותנו.
לא מאמינה שהחרדים שולטים בכסף שלנו, ממש לא. אין להם מספיק כסף בשביל לשלוט בכסף
והרי עוד כילדים למדנו ש"בעל המאה הוא בעל הדעה".

למזלנו, בעל המאה הוא לא בהכרח בעל הדעה

יש מספיק משפיעים נוספים שהם לא עשירים.

כן כדאי ללמוד, לפחות את הבסיס.
כן כדאי לחסוך ליום סגריר או לפנסיה, כמשל של החרגול והנמלה.
כן כדאי להבין בריבית וריבית דריבית ואיך זה משפיע על החיסכון.

gili cohen

New member
לצערי אדיסון צודקת

אדם , אם תכיר היטב את השיטה המוניטרית תבין שאותה ריבית דריבית מובילה את הפנסיה שלך להיות שווה כמעט לכלום כשתצא לפנסיה. היא מובילה לכך שתמיד הכסף יעבור מהחלש לחזק ולא הפוך. היא מובילה לכך שתמיד המחירים יעלו.
אתר "הכלכלה האמיתית" מסביר זאת היטב במאמר "כיצד כסף נוצר בעולם" - חפש בגוגל

אני מעדיף מקורות אקדמאיים...

הריבית דריבית "עובדת" בכל חיסכון...
השחיקה היא במדד המחירים שעולה ובאינפלציה.

באופן כללי, במבט היסטורי, מאז המאה ה-15, הכוח עבר מהחזקים לחלשים: לפני המהפכה התעשייתית, העיור והמודרניזציה, כ-80% מהעם היו איכרים ומיעוט היו אנשי אצולה וכמרים. (בהגזמה, היו גם אנשי ערים שלא עסקו בחקלאות כבר ברומא העתיקה...)
מאז מגזר החקלאות ירד למתחת ל-5% מהעם ורוב העם עוסק בתעשייה ושירותים, כאשר בעבר הרוב עסקו בתעשיה (שנות ה-50') והיום הרוב בשירותים.
העושר החומרי של אלו-שאינם-אצולה (ובאצולה אני מתכוון לאליטה הדתית, קרקעית, צבאית, אקדמית, בנקאית ועוד כמה בעלי עניין שלא צריכים לעבוד ממש תמורת שכר...)

עם זאת, מאז שנות ה-80' יש פתיחת פער בין העשירים ביותר לשאר העם.

אתה יכול לקרוא את המאמר הזה:
http://db.tt/Bw4vqYU5

או לקרוא את הכתבה שמבוססת על המאמר:
http://www.themarker.com/career/1.592075

למעלה