מאמר מעניין על יקומים מקבילים

בדולח 13

New member
מאמר מעניין על יקומים מקבילים

בסוף עוד יסתבר שפנטזיות הן המציאות..... קריאה מהנה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3452344,00.html#n בדולח

מאמר מאוד מעניין! ../images/Emo91.gif

וישנו גם מאמר על החומר האפל : http://www.hayadan.org.il/wp/spitezer-look-for-dark-matter-0109071 תמיד ידעתי שהמדע הבדיוני הוא לא בדיוני...וכך גם הפנטזיה...

האממ...

השאלה המרתקת היא האם מדובר ביקןמים אחרים הקיימים באופן פיזי או בפיקציה מתמטית שהעלה המוח האנושי הקודח בכדי להתמודד עם שאלת קריסת פונקצית הגל בפיזיקת הקוונטים.

JustRain

New member
האין זה אותו הדבר?

אמונה במשהו נותנת לו קיום עבורינו, וזה בעצם מה שמשנה. האמונה שלנו משנה את כל עולמנו - כפי שאמר עזריאל: "חשבי על אדם וחווה כמו על מספר דמיוני, כמו על השורש הריבועי של מינוס אחד; לעולם לא תמצאי הוכחות ממשיות לקיומו, אבל אם תכללי אותו בחישובייך, תוכלי לחשב כל מיני דברים שאי אפשר לדמיין בלעדיו." אני מאמינה גדולה של אפקט הפרפר (לא הסרט - לא ראיתי; רק העניין עם משק כנפי הפרפר). כמו שכל מעשה קטן משפיע, כל שינוי קטן בזרם האמונה הכללי משפיע על מראה העולם. אם עדיין היינו מאמינים כי העולם הוא דיסק הנישא על צבים, העולם היה שונה לחלוטין. עזבו הוכחות מתמטיות: גם מתמטיקה היא בחירה שלנו להאמין בה. הוכח מתמטית כי לא ניתן להסביר את העולם במסגרת אותו עולם מושגים ותמיד יהיו סתירות (אין לי סבלנות לחלק הפרדוקסי שבעניין). על פי זאת יתכן כי אפשר להוכיח מתמטית כל דבר בעצם, כולל היות העולם תלתן כשירושלים במרכז. אמונה במשהו נותנת לו אמת בלתי ניתנת לערעור: לא ניתן להוכיח את הבטחת ה' לאברהם את ארץ ישראל, ובכל זאת אלפי אנשים נהרגים בגללה היום. אמונה משפיעה פי כמה מעובדות ואם נבחר להאמין בתיאורית היקומים המקבילים, יהא זאת כאילו שהוכחנו מעל לכל ספק כי הם קיימים. לפני כמה זמן דיברתי עם ימנית קיצונית (אני שמאלנית) על ארץ ישראל. אמרתי לה כי לערבים הארץ חשובה בדיוק כפי שהיא חשובה לנו. היא אמרה, "אבל ה' שלנו אמיתי." לא נכנסתי לחלקים האתאיסטיים ופשוט אמרתי לה כי הדת שלהם אמיתית עבורם בדיוק כפי ששלה אמיתית לה. "אבל שלנו באמת קיימת." מה יכולתי לעשות? היא חזרה לאותו טיעון. אמונה משפיעה על תפישת העולם ותפישת העולם משפיעה על העולם ומעצבת אותו.

לא אכנס אתך לדיון פילוסופי

כי אנחנו נגלוש לנושאים שזהו לא מקומם, אבל אני עורך הפרדה בין דברים שהם עקרונות טבע קשיחים, כמו הפיזיקה של העולם, לבין נושאים שניתנים לפרשנות אישית (כמו שאלת קיום האל, הגורל וכו'). מה לעשות, אני יכול לדמיין עד מחר שזה לא קורה, אבל אם חו"ח אתרסק עם אופנוע במהירות מאתיים קמ"ש לתוך צלע ההר כנראה שאת הרגל שלי לא ניתן יהיה לשחזר (כמה טוב שאני לא יכול לנהוג...).

JustRain

New member
בעולמות המקבילים ממילא לא תוכל לגעת

אלא אם כן יש לך סכין מעודן. לכן, בעיני לפחות, אין זה משנה האם הם קיימים או האם אנחנו מאמינים שהם קיימים. אני מגדירה "עקרונות טבע קשיחים" כדוגמת התאונה שהבאת, ונושאים הניתנים לפרשנות אישית - כל השאר. כולל קיום הכוכבים, האבולוציה, וכו'. אני מאמינה במדע ופרשנויותיו, אבל אני גם מאמינה שעצם זה שאני מאמינה בכך הופך את הדבר לאמיתי עבורי. אם אני מאמינה בעולמות המקבילים (ואני מאמינה, בעיקר בגלל התשוקה שלי לדעת שקיים - מעבר להישג יד, אבל קיים - מקום בו לא התרחשו שגיאות האנושות, מקום של אוטופיה מושלמת, ללא התחממות גלובלית ומלחמות) אז אני חולמת עליהם ומדמיינת אותם, לכן אין הבדל בין כך לבין הוכחה מתמטית נחרצת - לגבי. בני האדם הם שיוצרים את מראה האנושות, החל מהאזרח הקטן ביותר, ולכן ההשפעה של האמונה שלי, גם בתור נערה צעירה בישוב נידח בארץ - גדולה. לכן יש רק שני דברים חזקים מאיתני הטבע, כולל מוות: אמונה ואהבה. (אתם יודעים שאני פוטריסטית
)

האבק

New member
../images/Emo51.gif! + בנושא דומה: מאמר חדש באתר!

מאמר על חומריו האפלים ו"החומר האפל" עפ"י ההרצאה של דפנה קירש שהועברה בכנס מיתופיה האחרון: http://www.hdm.co.il/page.php?id=197 תודה רבה לדפנה וקריאה מהנה!

כל הכבוד לדפנה ! ../images/Emo106.gif

מאוד נהנתי מקריאת ההרצאה (ואני בטוחה שגם ההרצאה ב"לייב" היתה טובה) , ומיחוד מההסבר היפה על "החומר האפל" והקשר למד"ב ולפנטסיה וליקומים מקבילים. צחקתי כשקראתי את הפסקה על הפיזיקאים "שעלו עם מטאטאים לנקות את צלחות הלוויין" - ראיתי בעיניי רוחי את הפיזיקאים עפים על מטאטאים (מה אתם מצפים מפוטריסטית...) וזה הזכיר לי גם את הפרסומת מלפני כמה שנים שהיתה למשקה פאנטה על נערים שישבו על צלחת לוויין ועשו גרעפסים ושיגעו את התדרים שקלטה הצלחת.

Fairywitch

New member
*כפיים* כל הכבוד לדפנה../images/Emo70.gif

מכיוון שאני כבר לא מנהלת... אולי תעלה את המאמר גם כאן?

Orion132

New member
אז מתי ליירה באה לבקר?

(מעניין שכל מה שאני כותב פה, אם כבר, זה one-liners)

Fairywitch

New member
אם כבר מאמרים...

סיימתי אתמול את כתיבת המאמר שלי על נבואות בספרות ואיך הן משליכות על הנבואה בה"פ. אני מצרפת את זה כי זה לא רק על ה"פ.

למעלה