מאמר מעניין על ציפי לבני

mean girl 16

New member
מאמר מעניין על ציפי לבני ../images/Emo41.gif

זה אמנם מאמר מסוף ספטמבר אבל עדיין מעניין לקרוא לדעתי. מדבר על תפישת עולמה של לבני וכיצד זה משתלב עם האידיאולוגיה הבית"רית שלה. ----------- לבני בחרה, היא תוותר לבני. ההורים מתקשים לעכל מה הרגישה שרה לבני, חברת אצ"ל לשעבר ואמה של שרת המשפטים ציפי לבני, כשראתה את בתה אומרת בנאומה ב"ליל המיקרופונים" השבוע, על רקע קריאות בוז של חברי מרכז הליכוד, כי "כל אחד מכם יודע שתהיה פשרה"? ציפי לבני מסרבת להסגיר פרטים על אופן ההתמודדות של אמה עם משנתה הסדורה לגבי הצורך הבלתי נמנע לוותר על חלקים בארץ ישראל. החברים של שרה והאב איתן לבני (שהיה קצין המבצעים של האצ"ל וח"כ מטעם חירות) - אנשי "דור המייסדים" בתנועת הליכוד שהגיעו השבוע לביתן 15 בגני התערוכה - מתקשים לעכל את השקפת העולם שגיבשה הבת, שרה בממשלת ההתנתקות של אריאל שרון. שרה לבני ואמהותיהם של השרים צחי הנגבי ולימור לבנת, שצמחו באותו בית גידול, היו נתונות בעת יישום ההתנתקות ללחץ החברים, שביקשו מהן לדבר על לב ילדיהן. ואולם, בעוד הנגבי התנגד להתנתקות מלכתחילה ולבנת התחבטה ולבסוף תמכה - לבני הלכה עם שרון מההתחלה. מעקב אחרי נאומיה, מאמריה והצהרותיה מלמד כי ההתנתקות השתלבה בתפישת העולם האידיאולוגית שגיבשה מאז הסכמי אוסלו - הסיבה לכניסתה לפוליטיקה ב-1995. כפי שהיא מוצגת על ידי לבני, התפישה המובנית הזאת - בדומה לטיעון משפטי לוגי - יונקת מהשורשים הבית"ריים ומעוצבת על ידי אופן חשיבתה כמשפטנית. לבני אמרה השבוע בראיונות, כי "יש שתי קבוצות במפלגה שלא מקבלות את זה: 'מנהיגות יהודית', אאוטסיידרית שנכנסה לתוך הליכוד כדי לקדם את ענייניה; וקבוצת המייסדים, שאותם אני אפילו לא מנסה לשכנע". ביום שלישי, לאחר נצחונו המפתיע של שרון במרכז הליכוד, השתתפה לבני בהרמת כוסית לכבוד ראש השנה בסניף הליכוד בראשון לציון. לבני נשאה שם נאום ארוך, שבו הציגה את חזונה. חלקים ממנו מובאים כאן: "אנחנו צריכים לשאול את עצמנו, 'מהי המטרה המרכזית שלנו כעת?'. אני מגדירה זאת כקיום מדינה יהודית ודמוקרטית בטוחה בארץ ישראל. זה דבר שכל ליכודניק מחויב אליו. משך תקופות ארוכות עסק הליכוד בשאלת הגבולות. ז'בוטינסקי זה לא רק קיר הברזל, יש לו תפישת עולם שלמה העוסקת ברוב היהודי כמטרת הציונות (...) אם נישאר ונעסוק רק בקיום הפיסי של היהודים בארץ ישראל, אנחנו עלולים לאבד את התוכן של מדינת ישראל כבית לאומי. ההבדל המהותי בינינו למרצ הוא בשאלת התכנים. יש הבדל מהותי בשאלת התכנים; בין טומי לפיד לאלי ישי, בין ביילין לגפני - אין חלל. הליכוד באופן טבעי נמצא באמצע. "אולי לא כולנו שומרי מצוות, אבל אני מכבדת את המסורת היהודית, אני רואה חשיבות במתן ביטוי למעמד השבת וחגי ישראל, למעמד השפה העברית - נושאים שקולו של הליכוד לא נשמע בהם, אבל כמעט כל חבר ליכוד יזדהה אתם, כי לרובנו יש חיבור לעניין המסורתי. הרי רוב יהודי הוא הכרחי כאן. עכשיו אני צריכה לעשות בחירה. כי דווקא כדי לקבל את מה שהליכודניקים מחוברים אליו, צריך לעשות ויתורים. בסוף היום, זו לא רק שאלת הגבול והקיום הפיסי. מדינת ישראל הוקמה כבית לאומי לעם היהודי. זוהי מטרתה הבסיסית. "הבחירה שלי היא לוותר על חלק מארץ ישראל, כי אני יכולה לוותר על חלק ממנה ועדיין לקיים ריבונות יהודית. לדעתי, כל אחד מחברי הליכוד מבין זאת. איך אני יודעת? כי גם אלה שנתפשים כימינה ממני, שחברי מרכז חושבים שהם האידיאולוגים, כבר לא מדברים במונחים של ארץ ישראל השלמה. "כדי להגשים את המטרה, יש צורך בשתי מדינות לאום לשני העמים שבין הים לירדן. בנוסף, יש שני תנאים מרכזיים: מדינת הלאום תיתן ביטוי מלא לכל אחד מיחידיה, והקמת מדינה פלשתינית תוריד מסדר היום את נושא הפליטים. זו המשמעות של הקונספט הזה. לכן, כשאתם כועסים שנלך לתהליך של שתי מדינות, תחשבו ותחליטו אם אתם רוצים שנהיה מפלגה שאומרת רק לא. שלושה עקרונות צריכים לעצב את הסדר הקבע: שמירה על מקומות בעלי חשיבות ביטחונית, שמירה על מקומות בעלי משמעות לאומית היסטורית, ורצון לשמור כמה שיותר תושבים בבתיהם". בסניף בראשון לציון, לבני לא התקבלה בקריאות בוז. יש הרבה כבוד אליה במרכז הליכוד. זהו במידה רבה פרדוקס: כתומכת עקבית של ההתנתקות שנדחתה ברוב מוחץ במשאל המתפקדים, כמי שנטלה חלק ביישומה כשרת המשפטים ולא התנצלה, כמי שהוזכרה כאופציה בנבחרת החלומות של "מפלגת שרון" (אף שמעולם לא רמזה לכך והבהירה כי הליכוד הוא ביתה הפוליטי) - לבני ממוקמת במקומות גבוהים בסקרים על דירוג רשימת הליכוד, הנבחרת על ידי המרכז. הסקרים, שהיטיבו עם המורדים ועם מתנגדי ההתנתקות, מיטיבים גם איתה. אין להמעיט בכך. לבני היא אשה פוליטית, שתצטרך להתמודד במרכז על מקום ברשימה לכנסת. בימים אלה היא משתדלת שלא להפליג בתיאור חוויות מבית הוריה. לפני הפריימריס ב-1996, שבהם הוצבה במקום ה-36 והלא ריאלי ברשימה לכנסת, היא סיפרה בראיון למיכל קפרא מ"מעריב": "החוויה שלי כילדה היתה ללכת למעוז בית"ר, ואנשים מבוגרים קוראים לי פאשיסטית. כבר בבית הספר היסודי, כשלימדו אותנו על בן גוריון, היה בי צורך לדרוש להעלות את הסזון ואלטלנה. בגיל צעיר הייתי מלווה את אבי כשנסע להרצות בקיבוצים בערבי תרבות, יחד עם יצחק שמיר ומאירקה פעיל. גדלתי כמובן על סיפורים כיצד אבא ברח מכלא עכו וכיצד אמא ברחה מבית לחם על ידי הזרקת חלב לדם, שיצר סימפטומים של אפנדיציט, ובשעה שעמדו לנתח אותה ברחה מחדר הניתוח. אבל כל זה על רקע הוויית חיים של ילדה תל אביבית נורמלית". התיאור הזה אולי מסביר חלק מהשקפת העולם של שרת המשפטים, שהיתה בין מובילי התומכים בהתנתקות: הילדה התל אביבית שגדלה בבית בית"רי, נסיכת ליכוד שלפי השקפת עולמה משנתו של ז'בוטינסקי אינה סותרת פרידה מחלקי ארץ ישראל.

bhnadav

New member
אמנם לא,

אבל מאמר סופר-מעניין. אני מוכרח לציין שהדברים שמצוטטים בכתבה שהיא אמרה בהרמת כוסית בסניף הליכוד בראשון לציון, הם הדברים שנמצאים היום בבסיס העקרונות המדיניים של תנועת קדימה, המבוטאים גם בתוכנית הפעולה של המפלגה וגם בנאומים שחברי המפלגה נשאו בכנסים שונים, ביניהם ציפי לבני, אותה גם כן שמעתי. המאמר, שנכתב עוד לפני הקמת קדימה, מדבר על האמונה האמיתית של ציפי לבני בדברים הללו, ומביע יותר מכל את הרצון והשאיפה של ציפי לבני לכך שבליכוד יקבלו את התפיסה הזו. הטענה המרכזית שלה כיום נגד הליכוד, כפי ששמעתי זאת ממנה, היא מכך שאין שם רצון להוביל תהליכים. כלומר - למראית עין, יש שם גם אנשים מתונים כמו גדעון סער, סילבן שלום, דני נווה ואחרים, אבל כשזה מגיע לאמירה מפורשת של מלים כמו - 2 מדינות ל-2 עמים, או קידום תהליכים מדיניים המבוססים על העיקרון הזה, אנחנו נתקלים בבעייה. האנשים המתונים האלה, כביכול, לא מוכנים להוציא מהפה שלהם אמירות כאלה ולא מוכנים לקדם תהליכים, גם אם בחדרי חדרים או בהצבעות שונות בכנסת ובממשלה מצביעים בעד הדברים האלה. מפת הדרכים? אנחנו תומכים, אבל יודעים שבמילא הפלסטינים לא יקיימו אותה אז זה לא משנה. זו בדיוק התפיסה שציפי לבני ואנשים נוספים שהגיעו איתה מהליכוד ניסו למנוע בעצם הקמת מפלגה חדשה שתציג לציבור הישראלי את התפיסה שהוא רוצה לראות, את האנשים שהוא רוצה לראות מנהיגים את הציבור (אריאל שרון, ציפי לבני, אהוד אולמרט, שאול מופז, שמעון פרס, מאיר שטרית ואחרים) - עם דרך ממשית ואמיתית בלי פחד לבוא ולדבר עליה בגלוי. מאמר מאוד מעניין ומעשיר.

bhnadav

New member
ותוספת לפסקה הראשונה -

אותם דברים שהיא אמרה באותו כינוס של בסניף הליכוד בראשון לציון, שהם גם עיקרי המצע של קדימה בתחום המדיני, היו בעצם בסיס למסמך שניסתה לגבש ציפי לבני בליכוד, מסמך הבנות לגבי הרעיונות העיקריים עליהם יוסכם בין הח"כים של הליכוד. ע"פ פרסום של ידיעות אחרונות, ציפי לבני הייתה היחידה שהוזמנה לפגישה של פורום החווה באותו ערב שבו הוחלט להקים את המפלגה החדשה. היא הגיעה לפגישה הזו, עם מסמך שהיא כתבה, עליו לוגו של הליכוד, עם אותם עקרונות מדיניים שניסתה להביא לגביהם הסכמה במסגרת הליכוד ללא הצלחה, ושהפכו אח"כ גם לעקרונות המדיניים של תנועת קדימה.

טלמ

New member
לבני הייתה מאוד קרובה לשרון

ולמעשה הוא העדיף אותה כיורשת שלו על פני אולמרט אבל הוא נתקל בבעיה. אולמרט ותיק הרבה יותר מלבני והוא, בהתאם, דורש יותר ממנה וגם את הישארותו בקדימה התנה כמספר 2 של שרון. האסון שנפל על שרון קידם 5 שנים קדימה את מעמדו של אהוד אולמרט, גם את לבני הוא קידם (הייתי מעדיף ששניהם יקודמו בנסיבות יותר טובות) אבל לא כמו את אולמרט. היא יועדה גם ככה לתפקיד שרת החוץ. הקידום היחיד שקיבלה הוא מ"מ רה"מ של אולמרט. אני מאמין שאולמרט לא הולך להחזיק הרבה זמן כיו"ר קדימה. אם הכנסת הזאת תחזיק את מלוא 4 השנים הוא לא יפרוש מהפוליטיקה אבל יעבור חזרה להיות מספר 2, שר אוצר. הוא יעדיף להיות מספר 2 של לבני, ידידה קרובה שלו שתיתן לו במה וכח גם שיהיה תחתיה.

טשאפק

New member
זה נדיר מאד

>>>. אני מאמין שאולמרט לא הולך להחזיק הרבה זמן כיו"ר קדימה. אם הכנסת הזאת תחזיק את מלוא 4 השנים הוא לא יפרוש מהפוליטיקה אבל יעבור חזרה להיות מספר 2 הכוח משכר. אין הרבה דוגמאות לאנשים שוויתרו על מקומם בפיסגת הפירמידה מרצונם החופשי, אחרי כל המאמץ שנדרש כדי לטפס לשם. אולמרט ניחן בתאוות כוח ושררה חזקה מאד ואין שום סיבה לחשוב שדווקא הוא יוותר ולא יסכים להיות מספר 2 פתאום. הסיכוי שלבני או אדם אחר יגבר עליו בהתמודדות פנימית הוא קטן. ראינו את תקנון המפלגה שמאפשר שליטה חזקה של היו"ר, וגם קובע בתור המוסד העליון הראשוני של המפלגה את 70 החברים הראשונים ברשימה לכנסת, שנקבעה כידוע ע"י אולמרט ושובצו בה הרבה ידידים אישיים שלו. (הבן של רואה החשבון שלו, מורה שלו לשעבר, מהנדס שעבד תחתיו בירושלים ועוד). יש סיכוי קלוש שחקירות המבקר נגד אולמרט בעניין מינויים פוליטיים יגרמו לסילוקו מהזירה אבל ספק רב, לדעתי זה ייעצר בדרגים זוטרים אצל פקידיו ועוזריו של אולמרט.

טשאפק

New member
תיקון

צ"ל להיות "ודווקא הוא יוותר, ויסכים להיות מספר 2 פתאום". כתבתי פתאום "ולא יסכים".

טלמ

New member
את היו"ר הבא של קדימה יבחרו כלל

מתפקדי המפלגה, כמו כן את הרשימה

טלמ

New member
היו מקרים כבר בהיסטוריה

ואת עדיין לא יודעת איך יגמרו השנים האלה. אני מקווה שהם יסתיימו בהצלחה אדירה לקדימה אבל אין לדעת. אולי עוד כמה שנים מהיום אולמרט יצטייר בצורה שלילית בקרב המתפקדים ויודח מתפקידו. או שיעשה זאת מרצון, כמו שאני מרגיש

mean girl 16

New member
אם תהיה הצלחה אדירה

אין שום סיבה שאולמרט יודח. אם לא תהיה התכנסות, אולמרט הולך הבייתה. הוא יודע את זה. למה שהוא יפרוש מרצון?

bhnadav

New member
למה אתה מנבא רעות? ../images/Emo4.gif

אתה חייב להבין שכישלון טוטאלי של אהוד אולמרט הוא חד וחלק נפילה של קדימה כתנועה. ראה תגובתי הנרחבת למטה.

bhnadav

New member
אבל הטעות שלך היא,

שעם כל הפסימיות הזו, אתה לוקח בחשבון שקדימה נשארת ויהי מה, וזו טעות.

טלמ

New member
קדימה תישאר

כי לעומת מפלגות מרכז דומות היא הגיעה לשלטון ולא מוטטה ע"י סכסוכים פנימיים לפני שבכלל נבחרה. שינוי נפלה בגלל היעלמות העניין הדתי מסדר היום. לפני הבחירות היינו כל כך שקועים בהתנתקות מצד אחד ובתכניות כלכליות מצד שני ששכחנו את הצד הזה. לדעתי, אובדן יהודית נאות ז"ל, ריסק את שורות המפלגה הזאת. היא הייתה מהמייסדים ומהאנשים האיכותיים ביותר בשינוי. מפלגת המרכז, כאמור, נפלה בגלל סכסוכים פנימיים בין מנהיגיה הרבים. היא הייתה יכולה להגיע להישג מדהים אם היה נקבע שם מנהיג ברור ולא 5. קדימה היא מפלגת שלטון שיכולה להוכיח את עצמה, היא לא מפלגת נישה כמו שינוי ששמה על דגלה את העניין הדתי. זו מפלגה שנבנתה לשלטון! הזמן יראה לנו מה יקרה אבל נקודת ההתחלה של קדימה יותר טובה משל אחרות

bhnadav

New member
אל תיקח שום דבר כמובן מאליו ../images/Emo13.gif

סכסוכים פנימיים יהיו בכל מקום.

טשאפק

New member
השליטה במועצה תתן לאולמרט יתרון

בהתמודדות פנימית. יש סיכוי מסוים שהוא יפסיד בכל זאת בבחירות בין כלל המתפקדים, אבל מאד מאד לא סביר שהוא יוותר מרצונו על המקום הראשון.

bhnadav

New member
שני דברים -

א. אני מאמין שאריאל שרון העדיף את אולמרט כמספר 2 שלו ולא את ציפי לבני, אותה הוא לא ראה באמת כיורשת שלו וכמי שמסוגלת להיות כרגע ראש ממשלה, ואת הרושם הזה קיבלתי מפרסומים שונים ביניהם כתבה נרחבת שנכתבה של קדימה ב-7 ימים של ידיעות אחרונות לאחר הבחירות. ב. אל לנו להתחיל עכשיו לנבא מה יקרה עם אהוד אולמרט. נפילה חזיתית של אהוד אולמרט היא לא רק נפילה של אהוד אולמרט אלא אכזבה כללית מתנועת קדימה. תנועת קדימה לא תוכל לשרוד אם תפיל את ישראל חזק, בראשותו של אהוד אולמרט, על אף שתבוא אחריו הנהגה אחרת כדוגמת ציפי לבניף לדוגמא. שנית, לא הייתי ממהר לקבוע שאהוד אולמרט ידלג לו כך להיות מספר 2, מעטים הם האנשים שעשו זאת וזה מזכיר לי את דיוויד בלאט שקפץ מעמדת מאמן מכבי ת"א חזרה לעמדה של עוזר המאמן. אל תשכח שפה מדובר במיסטר גרשון ולא בגברת לבני
מעבר לזה, אנחנו לא מכירים באמת את טיב היחסים בין השניים. אני אישית כשלעצמי הייתי נתון במחשבה שהיחסים ביניהם לא טובים במיוחד, בטח ובטח בעקבות העימות המתוקשר על מספר 2 בקדימה שהגיע אפילו לשיחת נזיפה אצל שרון. אחרי מה שקרה לשרון נוצר פה מצב שקמה לה ממשלת אולמרט-לבני, ואירועים בולטים - הראיון שנתן אולמרט בשבת שלפני הבחירות באשר למינוי לבני למשרת ממלאת המקום אם יהיה ראש הממשלה ואף האמירה שלדעתו היא מתאימה לעמוד בראשות מדינה, או השימוש בשניהם יחד בתשדירי המפלגה (עם מופז גם כן) או לחיצות הידיים וההסתודדויות בישיבות הסיעה המתוקשרות. לאחר הבחירות - אם ראיתם - החיבוק הבאמת חם ביניהם בערב הניצחון, ויותר מכל - ביום שני אחרי ההשבעה - החיבוק המוזר שהגיע לשער של "ידיעות אחרונות". בהחלט יש מצב שהשניים התקרבו מבחינת ההערכה ההדדית שלהם האחד כלפי השני ומבחינת היחסים. כל מה שאני רוצה לומר פה, בתכל'ס, הוא שיש לקשור בין הצלחתו של אהוד אולמרט לבין שרידתה של קדימה כמפלגת שלטון בשנים הבאות. זה לא מובן מאליו. הליכוד כמפלגה שורד גם כאשר הוא מקבל 12 מנדטים, כי מדובר במפלגה מוצקה עם מוסדות מוצקים וחברים מוצקים, והמפלגה הזאת תישמר ועוד תעלה שוב. בקדימה זה בכלל לא מובן מאליו, אין לה לא מוסדות מוסדות, לא אנשים שמזוהים איתה באופן מוצק, לא משהו שיחזיק את האנשים באופן בלעדי במפלגה (אפילו לטובת הישארות במשרות מסויימות, כמו חברי מרכז הליכוד לדוגמא שהיססו אם לעזוב). כלומר, העניינים הם רגישים.

למעלה