מאמר מעניין על תוחלת חיים של נשים

the specials

New member
מאמר מעניין על תוחלת חיים של נשים

שהתפרסם ב"וואלה" לפני כמה ימים.
 

חמורגרם

New member
על אורך חיי נשים וגברים

ראשית יש רקע אבולוציוני לאורך חיים של נקבה יותר משל זכר. היא כשירה ומסוגלת יותר לשרוד מאשר זכר כי שרידות והתרבות הגנוטיפ תלויים יותר בה מאשר בזכר. שנית במירקם התרבות הייחודית של האדם היא שמישה ומועילה להתרבות החברה שבה היא מתקימת יותר מאשר הגבר ולכן שרידותה נתמכת יותר. אך לדעתי אין, בנושא זה, להסיק מסקירה של נתוני העבר לגבי העתיד. מסיבות החיים משתנות. ההתפתחות של תרבויות הפנאי ושל אפשרויות הלימוד ושל אפשרויות המעורבות במתרחש בחברה (טכנולוגיות התקשורת) מספקות גם לגבר הרגשה ואפשרות והוכחה שהוא ממשיך לתרום לחברה ולהיות מוערך על-ידה ולכן אפשר, לדעתי, לצפות שגם אורך חיי הגבר עם רגשות אלו יארכו בעתיד בחברות האדם "המפותחות".
 

the specials

New member
אני הבנתי את המחקר קצת אחרת

אבל אולי אני טועה. אני הבנתי שהחוקרת הפינית טוענת שהתכונה של אריכות ימים אצל נקבת האדם עברה תהליך של ברירה טבעית כאשר ההישרדות של צאצאי הנשים עם התכונה הנ"ל היתה טובה יותר מההישרדות של צאצאים של נשים ללא התכונה הזו.
 

חמורגרם

New member
ברירה טבעית או שינוי תרבותי

לדעתי "ברירה טבעית" אינה רלבנטית לגנוטיפ האנושי מאז תפסה התרבות האנושית, ובמיוחד המגזר שלה אשר סוקר במאמר זה, תאוצה וקצב התרחבות מהירים. ברירה טבעית היא תגובה פיזיולוגית הסתגלותית לתנאי סביבה וקיום משתנים, בעוד שברור שהענין הנדון מתיחס לתוצאות של אופיונים משתנים של תרבות של חברה, המאפשרים ותומכים בשרידות. ענין זה הוא דוגמה ברורה של תיפקוד תרבות בדומה לתיפקוד של מערכת ביולוגית, במתכונת וברמה של שינוי ובקרת מסיבות הקיום, במקום הסתגלות פיזיולוגית למסיבות קיום משתנות.
 

qet1

New member
בוא נניח שאישה אחת חיה עד גיל 60

והשניה עד גיל 80. למה שיהיה הבדל במספר הצאצאים שלהן? הרי שתיהן כבר הפסיקו להיות פוריות בגיל 50...
 

Levos

New member
כי סבתא תורמת לשרידות הנכדים שלה

ולכן התכונה של חיים ארוכים יותר המאפשרים עזרה בטיפול של דורות הבאים יביאו לייתרון.
 
למעלה