מאמר מעניין שמצאתי ברשת - סינדרום הילד הטוב

מאמר מעניין שמצאתי ברשת - סינדרום הילד הטוב

האם אתם חושבים שיש קשר בין "סינדרום הילד הטוב" לבין המקום שבו אתם נמצאים כיום?

אשמח לשמוע מה דעתכם, המאמר דיבר אליי המון ואולי יש כאן איזה פתח לשינוי גישה? - לא יודע.

http://www.coach-yourself.biz/index2.php?id=76&lang=HEB

Lady Stark

New member
מעניין. הנה התייחסות מזוית דומה, ממליצה בחום

הספר של אליס מילר, "הדרמה של הילד המחונן", אחד החשובים שקראתי מימי. הוא מזכיר את הקישור שהבאת.
בגדול, ילד מחונן, בדומה לילד הטוב, הוא ילד רגיש שנושא על כפתיו אחריות כבדה מדי. הוא רגיש לתגובות של הסביבה שלו ועושה הכל על מנת לשמור על השקט במשפחה, עד מצב שבו הוא מוותר לחלוטין על עצמו, ומכאן - לוקה בדיכאון בשלב מאוחר יותר של חייו. זה מאפיין ילדים שלא נתנו להם לטעות בילדות, וגרמו להם להבין שאסור להם להיות עצמם.
הנה טיפונת מידע. http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=2065

זה ספר דק מאוד, קל לקרוא אותו ואני ממליצה עליו לכל מי שמזדהה עם המעמד, כדי להבין את עצמו טוב יותר.

Lady Stark

New member
חשוב לי לציין

שהספר הזה הוא לא ספר עזרה עצמית. הוא נותן כלים מצוינים להבנה שלנו את המצב, אבל הפיתרון שהוא מציע הוא טיפול פסיכולוגי.
ואגב, הוא ידוע מאוד בעולם הפסיכולוגיה ונחשב לפורץ דרך, משום שאליס מילר מערערת בו על הקונצנזוס של פרויד.

המאמר מאד מעניין - תודה!

אני מגיל 12 התחלתי להשיב מלחמה מול הורים - אבא נוקשה מאד שלא סבל שסותרים את דעתו (בסך הכל היה אבא טוב ואוהב עד שלא בא לי לדרוך לו על היבלות - לבדוק גבולות). ואמא שלי - קשה לי להסביר..הייתי בשבילה מקום שהוציאה עליי תסכולים שלה. בכל אופן התמרדתי ונלחמתי ועשיתי בלאגנים בגיל ההתבגרות. עד כדי כך שהיתה לי בעיה הייתי הולכת לדבר עם דודה שלי ולא עם ההורים.
אחי היה הילד הטוב - הלך במסלול שקבעו בשבילו. עד היום הרבה זמן אחרי שההורים כבר לא פה, הוא ממושמע ו"מאולף". פעם שאלתי אותו אם הוא מאושר. הוא אמר "לא". -אז אתה לא חותר להיות מאושר??!! שאלתי. הוא אמר משהו: אני מקריב קורבן למען החברה. דחילק, איך אפשר לעשות טוב לחברה, לאנשים בלי להיות מאושר ושלם עם עצמו?

Lady Stark

New member
אני מסכימה

וגם חושבת שממש חבל שככה אח שלך מוותר על עצמו. ממש כואב לקרוא. ההתנהגות הזאת תמיד בועטת לנו בישבן מתישהו. אי אפשר לדכא את עצמך חיים שלמים ולא לשלם על זה מחיר כבד.
ושמחה בשבילך שמצאת את הכוחות ואת הקול שלך כדי להתמרד. זה ממש חשוב!

ליידי סטארק. אחי לא מודע לכך.

רק אני רואה את המסלול ההרסני שלו. אני מנסה להגיד לו, זה נופל על אזניים אטומות. הוא פשוט חושב שככה כולם חיים.
יום אחד אמר לי - כדאי שתדעי ותפנימי שכל אחד לעצמו ומצב הטבעי של האדם הוא מצב של אין קשר. מוזר ביותר ומפחיד שאדם מאמין בדברים כאלה.

Lady Stark

New member
כן, קשה להזדהות

במיוחד אנחנו, שכל כך מבינים כמה חשוב לחיות בתמיכה ותקשורת טובה.

למעלה