מאמר מעניין

new2008

New member
חבורות הבטלנים האלה צריכים לעשות משהו מועיל

יותר מאשר השטויות האלה.. ישוע דיבר על הצדוקים והפרושים שיושבים בראש השלוחן ואוהבים להראות כמאמיניו של אלוהים אין הבדל בינם לבינהם בדיוק אותו דבר מה פשר הסקר המגוחך הזה אין להם משהו יותר טוב לעשות! מתעסקים בהבל והבלים עטוף בעטיפה של אלוהים משתחווים לצלבים למריות לפסלים מחלקים את ליישות אחת שמורכבת משלוש כאילו את יודעים את מסתרי יהווה! אלוהים ישמור! ישוע הוא המשיח בן האלוהים! למה בני אדם חייבים להרוס כל דבר..

Thoma

New member
לא ברור לי לאיזו דת אתה משתייך

אני באופן אישי חושב שזה סקר מועיל. באופן כללי הכנסייה הקתולית בתור המוסד העתיק בעולם (ששרד עד לימינו) מן הסתם היו לה ימים יותר טובים ופחות טובים, אבל תרומתה הכללית לעולם הרוח עולה על מעשיה השליליים, לדעתי. לא ברור לי לאיזו דת אתה משתייך, אבל למה אתה לועג למסורות דתיות כה עתיקות? (אתה גם לועג לנצרות בהצגת הדוגמות כהבלים וגם ליהדות בכתיבת השם המפורש)

new2008

New member
חצי יהודי חצי נוצרי

אבל מאמין בJesus וכן זה הבל הבלים כל המסורות המגוחכות האלה הם שמרחיקים את האדם מן האלוהים כשרואים מהצד את האפיפיור או את הרב עובדיה הם נראים כעובדי אלילים מגוחכים והם אלו שכביכול מייצגים את אלוהים! לא פלא שאנשים בורחים מאלוהים בגלל אנשי התחפושות האומללים האלה.. מה שקורא לבסוף שרוב האנשים נולדים לדת ולא באמת מאמינים זה נולד מסולמי ודבק בזה זה נולד יהודי ודבק בזה זה נולד נוצרי ודבק בזה תאמינו באלוהים חאלס לשחק אותה קדושים וטהורים. .אתם לא.. כולנו לא!!

Thoma

New member
אני לא לגמרי חולק על הביקורת שלך

אבל האיקונקלאזם שאתה שואף אליו לדעתי מוגזם במקצת, קצת כבוד למסורת וקצת צניעות גם הם יכולים להתפרש כרגשות דתיים. את הברית החדשה יש לנו רק בזכות הכנסייה, כל הבשורות נתפסות כדברי אמת רק כי הכנסייה החליטה שהם דברי אמת (עשתה קאנוניזציה) היסטורית רק האיגרות של פאולוס הם טקסטים אותנטיים, יתכן שהבשורות שנכתבו ביוונית שאבו (נדמה לי רק הבשורה של מתי) ממקור ארמי קדום יותר שאבד, אבל מי שנתן להם את הסמכות זו הכנסייה (לאחר שתיאולוגים כגון אוריגנס קבעו מה הם הטקסטים המחייבים) אני לא שולל את הביקורת שלך לגבי המוסדות המנוונים, אבל לדעתי השתכלות פרועה במסורת נמצאת על אותה סקלה של האנשים בממסד הדתי שעושים מהדת כרדום לחפור בו, הכל נובע מאינטרס אישי.

למעלה