על המצב...../images/Emo156.gif../images/Emo162.gif
לאחר העדרות קצרה... שלום לכולם וחג שמח, אכן קישור לנאום מעניין אך מוזר במקצת: כבר קיים חוק מד"א! והארגון כן מתוקצב, או אמור להיות, בשיטת השלישים - שליש מד"א (מתשלומי הנסיעות והביטוחים השונים) שליש מעיריה או רשות מקומית ושליש ממשרד הבריאות. רק להזכירכם, אמבולנסים ותחנות ואת רוב הציוד הלא מתכלה מקבלים בתרומה (כן, זהו פשר האותיות הקטנות שמוטבעות על הציוד, הדלת או הקיר). אז מה נשאר בעצם לממן מכספי המימון הנזכר: משכורת הרעב שמקבלים העובדים בשטח, הדלק לאמבולנסים ומסכת החמצן המסכנה... המצב שאליו הגיע הארגון, שבו המנכ"ל מאיים למכור אמבולנסים (ותקנו אותי עם אני טועה - לא התקבלו בתרומה במקרה ובנוסף גם ככה נמכרים אחרי שמחליפים אותם בתחנות) הוא כתוצאה ישירה מאוזלת היד הקשה של קברניטי הארגון, שחיטות, העדר מערכת (יעילה) לבקורת ולא רק (ובעיקר לא) מבחינה רפואית, וגם אי התאמה בין דרישות תקציב למצב בשטח במיוחד מאז פרוץ האינתיפאדה האחרונה. אני מתנדב בתחנה שהוקמה ב- 1956 ושופצה בעשור האחרון (כמעט) רק מבחוץ... יו"ר ועד העובדים הארצי בקריאה נרגשת ממש לראש הממשלה ביקש לא תוספת למשכורות אלא תקנים נוספים לעובדים, כ-400 כאלה. אני כבר הפסקתי לספור כמה תוספת תקנים קיבלו במקומות אחרים (כמו במשטרה...) אצלי בתחנה למרות שלא נמצאת באזור מוכה פיגועים (נדיר אבל קיים) עובד לוקח אמבולנס כונן לאחר משמרת ובעצם ממשיך לעבוד עד למשמרת הבאה שלא לדבר על משמרות כפולות וזה רק נהגים, פאראמדיקים בכלל 24 8 24... מה עם ילדים וחיי משפחה - כפי שאדם מוכר במד"א נוהג לומר נשלח להם תצ"א... נזכרנו מאוחר אבל לא מאוחר מדי, לאט לאט חודר לתודעת הציבור המצב של מד"א (במיוחד אחרי שמחכים 20 דקות לאמבולנס). נקווה כי קברניטי הממשלה ישכלו להתייחס אליו ברצינות הראויה ולערוך את הרפורמות הכה קריטיות להשרדות הארגון או לחלופין נצטרך לחכות עד שמשהו ,חס ושלום כמובן, יקרה לאחד מקרובי משפחתו של מיוחס כלשהו (שר או ח"כ או סתם אדם עם עודף של כמה עשרות מליונים)ורק אז הדברים יזוזו. באמירה אופטימית זאת אסיים. חג שמח, תשמרו על עצמכם ותעשו חיים דני נ.ב. (מצטער הייתי חייב) התנצלותי הכנה על ריבוי הסוגריים. וה-
זה לא סתם