מאמר מצויין ב"האייל הקורא"

מי אגם

New member
לא קראתי את כל התגובות

אבל בנוגע לתגובה הספציפית הזאת, אני דווקא כן חושבת שיש דברים שצריך לקחת עליהם כסף. אני חושבת שכבר התווכחנו כאן (או בפורום כישוף) על נושא הכסף, פשוט לא נוח לי עם זה שמכלילים את כל מי שגובה כסף כשרלטן. יש אנשים שהפרנסה שלהם היא לפתוח לאחרים בקלפים (למשל) - זה פשוט מה שהם עושים בחיים שלהם. אם אני הייתי מספיק מנוסה, גם אני הייתי גובה כסף מאנשים זרים שמבקשים שאפתח להם בקלפים, משום שזה לוקח הרבה מאוד זמן, ובאותו זמן הייתי יכולה לנוח, ללמוד, לעבוד וכו´. חוץ מזה שגיליתי שאנשים לוקחים דברים בהרבה יותר רצינות אם גובים מהם כסף. אני בחיים לא אקח ממישהו סכומי עתק בעד פתיחה, אלא סכום סימלי - גם בשביל הרווח האישי שלי, וגם כדי שהדברים שאני אומרת לו לא יצאו מהאוזן השנייה, אלא שיקח אותם ברצינות ויזכור אותם.

מי אגם

New member
תשובה

"ממה הוא אמור להתפרנס?" "מעבודה". ומה אם זאת העבודה שלו? ואין לו הכשרה נוספת מעבר להיותו מיסטיקן? מה אם הוא הקדיש את כל החיים שלו למיסטיקה? אני אתן לך דוגמא - כשאתה הולך לרופא, אתה משלם לו כסף? אז למה כשאתה הולך למרפא ברייקי, אתה טוען שהוא צריך לעשות זאת בהתנדבות? מרפא ברייקי משקיע המון שעות בלרפא אדם אחד בודד. ואני עדיין טוענת שמה שאנשים מקבלים במתנה הם מעריכים פחות ממה שהם קונים בכסף. אני לא אומרת שצריך לשלם סכומי עתק כמו שנעשה כיום, אבל אני כן חושבת שאנשים צריכים להתפרנס בכבוד מהעיסוק שלהם.

Justin Angel

New member
אוי תפסיקי עם הבולשיט...

זה אולי עובד על אנשים שלא מבינים כלום, או עוזר לך לישון בלילה יותר טוב, אבל זה בולשיט ותו לא יותר. רייקי? הצחקת אותי. אני יכול לבקש מהשילוש האלוהי (היקום, האלים והטבע) שילמד אותי לרפא בן-אדם תוך חודש-חודשיים, אבל רייקי... רייקי... זה כבר סיפור אחר בפני עצמו... גנבים, פשוט גנבים. את יודעת שרייקי 1 עולה מינ´ 1,000 ש"ח? ועל מה? על ארבעה שיעורים של ארבע וחצי שעות. רייקי 2 עולה במקרה הטוב 2,500 ש"ח, ואני לא רוצה אפילו לדעת כמה עולה רייקי 3. רוצה גם דוגמה? אני משלם על קורס באוניברסיטה הפתוחה עם הדרכה מוגברת (עוד תרגול) 1,760 ש"ח, וזה לבוא פעם-פעמיים בשבוע לארבע-חמש שעות במשך סמסטר שלם. קצת מספרים: קורס רייקי 1, 4.5 שעות, 4 מפגשים, סה"כ 18 שעות, עולה 1,000 ש"ח. זה יוצא בקירוב 50 ש"ח לשעה של "לימוד". עוד מספרים: קורס באוניברסיטה נגיד 4.5 שעות פגישה אחת, ועוד 3 שעות תרגול, שזה 7.5 שעות (נגיד שבועיות, למרות שזה יכול להיות קצת מעל כפול), נפגשים בממוצע 13 פגישות נגיד, שזה בערך 100 שעות, המחיר הוא 1,760 וזה אומר ששעת לימוד איכותי באוניברסיטה עולה לי בערך 18 ש"ח. עכשיו בבקשה, תסבירי לי מה המקור להבדלי המחיר? טוב, מספיק על רייקי, אני חושב שהבהרתי את הנקודה שצריך לסרס את כל מי שמלמד את זה עבור כסף. והתירוץ הילדותי הזה "אנשים מעריכים יותר מה שהם משלמים עבורו" כל-כך שחוק שהדרואידים הקלאסיים כנראה שמעו אותו. למי אכפת מה אנשים מעריכים? יש אנשים שמעריכים כל מה שבא עם מנה בריאה של סקס בצד. אני לא רואה מטפלי רייקי באמת מטריחים את עצמם כדי לשכב עם הלקוחות שלהם. יש אנשים שיעריכו את הטיפול יותר עם הוא יבוא בצד עם כסף, אני לא רואה מטפלי רייקי מחלקים כסף. יש אנשים את הטפיול יותר עם הוא יבוא בצד עם התגלות אלוהית, אני לא רואה מרפאי רייקי מחלקים גם יותר מדי מאלו. אם אני יכול להיות דרואיד (שזה בראש ובראשונה מישהו שעוזר לקהילה) וגם לעבוד, אני בטוח שזה לא יהיה יותר מדי מסובך לאותם אנשים. זה לא שהמיסטיקנים האלו יקחו את הכסף וישקיעו בהשכלה של ממש, זה לא שהם לא יכולים לעבוד בעבודת כפיים (עובד זבל, עובד עירוני, ספרן, עובד במפעל, בנאי וכך הלאה) או לנסות לרכוש השכלה ולעבוד במקצוע איכותי (סופר, רופא, מתכנת מחשבים, מורה וכך הלאה), זה שהם עלוקות מוצצי דם ותקווה שאין להם שום כוונה לנסות אפילו לשפר את עצמם. לסיכום, כל המיסטיקנים, אבל כל המיסטיקנים, ווווווופהא לקפריסין.

כרמית.

New member
אכן

פתיחה בקלפי טארוט למישהו מיומן לוקחת עשר דקות והיא כיף לא נורמלי. כשאני פורשת קלפים לחברים ולמשפחה זו תמיד חגיגה חברתית של צחוקים פרועים והרבה דמעות, כי הקלפים מגלים אמיתות שבעצם כולנו יודעים עמוק בפנים. לקחת על זה כסף זו שרלטנות לשמה. אותו דבר רייקי. טכניקות רייקי אפשר ללמוד לבד ולקבל "איזונים" מאנשים שמאסו גם הם בשיטת בצע הכסף של הרייקי ש"רק ממסטר אפשר לקבל איזונים". גם ברייקי קמו לאחרונה ארגונים שמתנערים מן התפיסה של המסטרים לעבר תפיסה יותר אתית של הרייקי וגורסים שלכל אדם יש את היכולת להתכוונן לרייקי לבד, אולי עם קצת עזרה ממישהו מנוסה. וראו למשל כאן: http://allpaths.com/wellness/attune01.htm

DaniZisserman

New member
ומה עם הסכנות שברייקי?

הרי יש המון חוסר אחריות בכל עניין הרייקי הזה. מלמדים את אותם טכניקות לכולם ומבטיחים לאנשים שכל מה שהם יעשו בעזרת אותה אנרגיה מסתורית יהיה בהכרח טוב ומרפא וכו´ וכו´. יש בעיתיות מאוד חמורה בכל פילוסופית הרייקי, ובנוסף לכך יש השפעה לא מבוטלת שמזכירה MIND CONTROL שמתבצע בכתות אחרות. עצם הרעיון שיכולה להתקיים מן "אנרגיה" שכל אחד יכול להתחבר אליה ושפועלת תמיד לטובה בלי קשר למי מפעלי אותה ובשביל מה סותר כמעט כל תיאוריה אזוטרית שאי-פעם נתקלתי בה... אבל משום מה אף חד לא מדבר על הבעייתיות שבעניין. אולי באמת בגלל שאכם מתבצע MIND CONTROL בעזרת מדיטציות והיפנוזה (או לפחות הכנסת הלומדים למצבים היפנוטיים-למחצה)? דני

אישית, אני עברתי רייקי 1

ולא חשתי בשום Mind Control, אם כי אני מסכים לדיעה שאפשר לנסות לנצל את "אנרגית הרייקי" (סה"כ מדובר בשימוש ב-צ´י) לדברים לא חיוביים.

DaniZisserman

New member
התכוונתי יותר לשיטות הלימוד...

לפי מה שיצא לי להבין, בקורסים השונים - אבל במיוחד ברייקי 2 וברייקי 3 (מאסטר?) משתמשים בטכניקות בעייתיות שמריחות מאוד חזק מ-MIND CONTROL. ברייקי 1 כנראה זה לא ממש בא לידי ביטוי. האם ברייקי 1 עושים מדיטציות "פאסיביות" (מדיטציות התרוקנות) והאם יש תרגילים שנועדו להכניס את המתלמד למצב של "טראנס"? האם יש שימוש בחזרה על מילים מסויימות או ויזואליזציית סמלים ספציפיים? דני

כרמית.

New member
בכל "אנרגיות" הרייקי

ההילינג והדמיון המודרך אפשר להשתמש בכל מיני צורות, לטובה או לרעה. גם אני עברתי רייקי ולא חשתי את הדבר שאתה מתאר. עם זאת, כן חשתי סלידה עמוקה מתרבות המאסטרים של הרייקי ולכן לא המשכתי בנושא. מאוחר יותר גיליתי את הארגונים של "רייקי לכל" כמו אותו ארגון שהבאתי קישור אליו לעיל. אני חושבת שבנושא האתיקה, הרייקי נמצא פחות או יותר באותה רמה של כל תחומי ה"מיסטיקה" - הוא נשלט בידי אנשים שרוצים להתפרנס ממנו ולהרוויח כסף, על הטוב והרע בכך.

Dia Leoghann

New member
אני מסכים עם ג´סטין וכרמית, אבל

אני בהחלט מסכים עם ג´סטין וכרמית שלא על כל דבר צריך לדרוש כסף. אני לא רואה שום סיבה לדרוש כסף על קריאה בקלפים או ברונות למיניהן. אני בזמן שטיילתי בחו"ל הייתי קורא לאנשים בקלפים ולא מבקש תמורה. מה שכן, אם אדם מרגיש צורך לשלם לך בכל דרך שהיא תמורת השירות שלך אני לא חושב שצריך לסרב. לי בדרך כלל היו משלמים בבקבוקי בירה
.... בעניין הרייקי, אני לא ממש מבין בזה, אבל בצורה זו או אחרת גיבשתי דעה נחרצת שהרייקי הוא מסוכן!! כל העניין של שליטה והעברת אנרגיות אחרי קורס של שלושה ימים... אתם יודעים מה... אולי קורס של שלושה חודשים, אני לא יודע כמה זמן זה לוקח, ואפילו קורס של חצי שנה, נראה לי מאוד מאוד מאוד תמוה. מה עוד שזו אמורה להיות אנרגיה אלוהית טהורה שעושה רק טוב...אני לא שמעתי על לבן בלי שחור, לילה בלי יום, חום בלי קור וטוב בלי רע. מבחנתי זה עוד יותר תמוה מאשר "קורס מזורז" בשליטה באנרגיה. אני לא יודע עד כמה המאסטרים הישראלים מודעים לעומק של תורת הרייקי היפאנית, וכמה ממנה נשאר ביפן לעומת מה שהגיע לארץ. אני כן יודע שבדרך המפוקפקת שעשה הרייקי מטיבט וסין (מקום מוצאו כנראה) ליפן הושמטו ממנו המון דברים שהיו בעלי ערך וחיוניים. תעשיית הרייקי של המאסטרים ניראת לי עסוקה בלעשות כסף, ואני בספק אם תלמידי הרייקי מיומנים בהטלת הגנות אישיות על עצמם בזמן שהם מתעלים דרך גופם "אנרגיה אלוהית שעושה רק טוב". הפגישה היחידה שלי עם "מאסטרית רייקי" היתה בדירתה אחרי שחבר שלי שלמד אצלה לא הצליח להשיג אותה בטלפון כמה שעות. ניגשנו לדירה ודפקנו בדלת ואיש לא ענה. הדלת היתה פתוחה, אז הצצנו פנימה. ההרגשה הראשונה שהרגשנו כשנכנסנו לדירה היתה של משהו מאוד אפל ומאוד רע, עד כדי כך ששנינו נכנסנו אינסינקטיבית לעמדות הגנה קונג-פואיסטיות. הבחורה שכבה על הריצפה ודיברה על שילגיה ושבעת הגמדים או משהו. בקיצור, בטיפול האחרון שהיא עשתה "האנרגיה האלוהית שעושה רק טוב" שעברה דרכה לא היתה כל-כך טובה, ולבחורה לא היה מושג איך להגן על עצמה במקרה כזה - אף "מאסטר רייקי" מפוקפק לא אמר לה שדבר כזה יכול להתרחש.

מי אגם

New member
תיראי,

אפשר לפתוח בכייף קלפים ב-10 דקות, וזה באמת המון כייף צחוק ודמעות, וגם אצלנו במשפחה זה כבר מנהג. אבל יש אנשים שמתקשרים ומבקשים פתיחה של שעה-שעתיים לפחות. מה לעשות, זה גוזל מזמן העבודה. או יותר מכך - אם יום אחד אחליט שהמטרה שלי בחיים היא לפתוח לאנשים בקלפים, אני אתפטר מהעבודה שלי וזה מה שאעשה כל היום, וארצה גם להתפרנס מזה. למה לא להתפרנס ממשהו שאני מרגישה שאני עושה אותו טוב, שאני נהנית ממנו, שמספק אותי ושעוזר לאחרים? נרד רגע מהרייקי, אני לא מספיק מעורה בנושא ובאמת חבל שנתתי את זה בתור דוגמא. לא כל דבר שמוכרים הוא דווקא חומרי. למשל, יועץ פסיכולוגי (ואני לא מדברת על טיפול) - אנשים משלמים לו כדי שהם יוכלו להגיע לקליניקה של היועץ ולדבר איתו במשך 50 דקות. פשוט משלמים לו על זמן. מה כל כך רע בזה? הבנאדם טוב בזה, הוא אוהב את זה, הוא מסופק מזה, ויותר מכל - הוא עוזר לאחרים. אם הוא לא היה טוב בזה, אנשים לא היו חוזרים אליו והוא היה פושט רגל ו/או מחפש מקצוע אחר. כנ"ל לגבי "מיסטיקנים".

Saty

New member
אתה טועה

אוקיי! אז ככה ג´אסטין היקר! אתה מכיר אותי טוב מאוד- ובדיונים אני בסדר גמור- אז מה שאני רוצה להגיד לך זה שאתה טועה לחלוטין. אני לא הולכת לשפוט את הרייקי- כי אני בעצמי חסרת שום מושג בעניין אבל מה שבטוח זה שאי אפשר לבצע בבן-אדם טיפול, או לחילופין ללמד אותו משהו מבלי לקבל תשלום על כך, יהי הטיפול ככל שיהיה, תשלום חייב להתבצע. לא משנה באיזו צורה, אני מסכימה שהסכום יכול להיות טיפה גבוהה לאנשים מסויימים, אבל לתשלום יש מטרה, והיא: לא להקשר לבן אדם מבחינה קרמתית. תמיד קיים איזון בכל מה שקשור לאנרגייה, וכידוע רייקי עוסק ספציפית בזה. וברגע שבן אדם מקבל משהו הוא חייב לתת משהו בתמורה- ואם זה לא תמורה כספית אז הוא מחלק בעצם מהאנרגייה שלו עצמו- ובכך נקשר לבן אדם המטפל- ואפילו למשך מספר גלגולים. על כן, תשלום הוא אמצעי חובה.

Justin Angel

New member
כמו שאמרתי:

סקס. צורת תשלום פשוטה מאוד. לכולם יש. שום בעיה שאני רואה. רייקי פגום ב: 1. תאוריה (מה שארי-אל אמר, אין שחור בלי לבן ואין כזה דבר קורס מזורז, ויש עוד המון המון סיבות) 2. ביצוע (פיזית רייקי לא עומד במבחן המציאות - הוא לא בר מימוש) 3. הרעיון מאחורי הביצוע (גניבת הכסף) ואם היה לי כוח, ואתם לא הייתם עצלנים (כבר הטלפתי על זה עמודים על גבי עמודים בעבר, תחפשו לבד), הייתם רואים שיש בערך 50 סיבות טובות למה רייקי פגום לחלוטין ישר מהבסיס. ורק להגיב לרעיון של קשירה קארמתית, לא נקשרים קארמתית כל-כך מהר. אפילו מנקודת המבט הוויקאנית שלך (ובאמת בלי לזלזל בוויקאנים, פשוט הם קצת חלשים בקוסמולוגיה דתית) את אמורה לדעת את זה. אחרת למה קיימים שלושה סוגי Handfasting? הראשון לירח וחודש, השני לכל החיים, והשלישי קשירה קארמתית לנצח. אם כל-כך להיקשר קארמתית למה יש לזה טקס נישואים שנחשב כמסובך והכי חשוב ו...Elite... מכל השאר? אני נותן מתנות, מחמאות, ניחומים ועזרה בקצב מסחרר ואני לא קשור קארמתית לאף-אחד :) לא נקשרים קארמתית בכזאת קלות לאנשים.

Saty

New member
השתגעת?

פספסת לגמרי את הנקודה שלי. כדאי מאוד שתקרא שוב את מה שכתבתי. אני ציינתי כבר שאין לי מושג ברייקי- פגום לא פגום שאלה של פילוסופייה ואמונה- לכל אחד מערכת אמונות משלה. אנחנו לא מתדיינים על בסיס מסויים, אנחנו מדברים על דרישת כסף. סקס? תעשה לי טובה. סקס צריך להיות משהו מדהים, אלוהי כמעט שלא נעשה עם כל אחד ולא לכל מטרה אחרת מאשר אחוד הזכרי והנקבי- לשם יצירת קסם האהבה קסם התשוקה. זה לא צריך להיות משהו שאתה יכול לשלוף מהארנק. בקשר להתקשרות קרמתית- אני לא אקשר אליך קרמתית אם אני לא אקבל את המחמאה שלך קרוב מדי- דיסטנס יקירי. בקשר למתנות? לא קרה שלא החזרתי תמורה, give and receive לא משנה מה הכמות- לכן ציינתי בהודעה הקודמת שהסכום יכול להיות טיפה בעייתי- אבל אין דבר כזה שלא תהיה אפשרות לפתור זאת. 10ש"ח סמליים בשביל סשן זה לגיטימי- ומפר התחייבות- זוהי מחווה, סמלית אמנם אך גם נחשבת. צדקת רק בנושא אחד- המחירים המופרזים. כמו, אינני רואה את עצמי משלמת 50ש"ח על סשן רייקי. אין לך מושג עד כמה זה קל להקשר לבן אדם קרמתית. לפעמים זה מפחיד אפילו אותי. (לא- אני לא אתן דוגמאות- זאת תהיה התייחסות אישית מיותרת לנושא) טקסי הנישואין לא קשורים. כמו הקשרות ישנה גם התנתקות-דבר קשה פי כמה. אתה יודע מה? זה לא דיון לפורום. אם יש לך מה לענות לי על זה, או להסביר את עצמך מבלי להיות ציני ואטום, אתה יודע איך. Merry meet, merry part and Merry meet again!

Justin Angel

New member
אני לא אוהב דיונים איתך...

בסוף את נותנת לי נקודת מבט חדשה ומרעננת על משהו ומכריחה אותי להיות בן-אדם יותר טוב... זה לא כיף... 10 ש"ח זה באמת סמלי, אבל אני חושב ש250 ש"ח על קריאת טארוט זה רק טיפה מוגזם. אני לא מדבר רק על רייקי, אלא כל התחום המיסטי בארץ. ואני אמרתי פעם, ואגיד את זה שוב, על המיסטיקנים, אבל כל המיסטיקנים, ווווופהא לקפריסין. תראי, היו לי שני חברות שהייתי עם שניהן יותר משנה, אין יום שעובר שאני לא מחמיא לפחות ל5+ נשים על איך שהן מתנהגות, איך שהן נראות, על כמה חכמות הן וכך הלאה (וכל זה במסגרת האמת), אני נותן מתנות כמעט בכל הזדמנות שיש (וגם הרבה בפעם שאין, "זה יום חמישי, מישהי רוצה עוגה?"), ועד היום אין לי קשר קארמתי עם אף-אחד. ואם כבר זה גם זמן נהדר לציין שבנוסף לכל הנ"ל יש לי כמה גלגולים טובים מאחורי... :)

Saty

New member
yaiks

אוקי- קשירה קרמתית נעשית כאשר אדם- לשם הפרוטוקול נקרא לו X מקבל שרות מאדם שלשם הנוחיות נקרא לו Y. עד כאן מובן? יופי! Y מספק שרותים ל- X, אשר בתמורה הוא צריך לקבל משהו מ-X בשביל שלא יישב לו על "הקרמה". אין לי ברירה אלא להוסיף דוגמא אישית- יש לי חברה שפותחת לי בקלפים, כמו כן מדי פעם היא עורכת למעני מדיטציה מודרכת. היא בן אדם שהקשר הקרמתי איתו ברור מאליו, אבל אין לי שום התנגדות. לעומת זאת, יש אנשים שאיתם לא כדאי לכבול את גורלך. זה לא יקרה אם תחמיא לו\לה, אני מדברת על שרות. ציינת כמו כן שאתה נוטה להביא עוגות לגברות בימי חמישי, אני בטוחה שהדבר היחיד שזה יכול להזיק זה לגזרתן של הגברות המסכנות. מלצר משרת לקוח- הלקוח משלם. שניהם נפרדים לשלום וכך גם לגבי כל סוג אחר של שרות בעולם הזה, כולל לימודים, לא משנה א-י-ז-ה.. זה כמו שאני אגיד שלקבל כסף עבור שעורי אנגלית זה פשע, כי זה כל-כך קל וכו´, וכו´... לא רק "מיסטיקנים" לוקחים תשלום. התשלום נעשה בכל מצב.

Justin Angel

New member
טוב די.

עשיתי את הדיון הזה מינימום חמש פעמים, וכל מי שרוצה, יכול לחפש את העמדה שלי ולקרוא מאמרים באורך עמוד+. מיסטיקנים לא מספקים שום שירות. שום שירות. "אתה לא יכול למכור מה שלא קיים".

Saty

New member
נו באמת!

אם לא שמת לב, אתה מדבר איתי, ואני לא מתכוונת לנבור בכל ההסטוריה של הפורום הזה רק בשביל למצא את העמדה שלך איפשהו כי לא היה לך כוח לרשום את זה.

למעלה