אוי תפסיקי עם הבולשיט...
זה אולי עובד על אנשים שלא מבינים כלום, או עוזר לך לישון בלילה יותר טוב, אבל זה בולשיט ותו לא יותר. רייקי? הצחקת אותי. אני יכול לבקש מהשילוש האלוהי (היקום, האלים והטבע) שילמד אותי לרפא בן-אדם תוך חודש-חודשיים, אבל רייקי... רייקי... זה כבר סיפור אחר בפני עצמו... גנבים, פשוט גנבים. את יודעת שרייקי 1 עולה מינ´ 1,000 ש"ח? ועל מה? על ארבעה שיעורים של ארבע וחצי שעות. רייקי 2 עולה במקרה הטוב 2,500 ש"ח, ואני לא רוצה אפילו לדעת כמה עולה רייקי 3. רוצה גם דוגמה? אני משלם על קורס באוניברסיטה הפתוחה עם הדרכה מוגברת (עוד תרגול) 1,760 ש"ח, וזה לבוא פעם-פעמיים בשבוע לארבע-חמש שעות במשך סמסטר שלם. קצת מספרים: קורס רייקי 1, 4.5 שעות, 4 מפגשים, סה"כ 18 שעות, עולה 1,000 ש"ח. זה יוצא בקירוב 50 ש"ח לשעה של "לימוד". עוד מספרים: קורס באוניברסיטה נגיד 4.5 שעות פגישה אחת, ועוד 3 שעות תרגול, שזה 7.5 שעות (נגיד שבועיות, למרות שזה יכול להיות קצת מעל כפול), נפגשים בממוצע 13 פגישות נגיד, שזה בערך 100 שעות, המחיר הוא 1,760 וזה אומר ששעת לימוד איכותי באוניברסיטה עולה לי בערך 18 ש"ח. עכשיו בבקשה, תסבירי לי מה המקור להבדלי המחיר? טוב, מספיק על רייקי, אני חושב שהבהרתי את הנקודה שצריך לסרס את כל מי שמלמד את זה עבור כסף. והתירוץ הילדותי הזה "אנשים מעריכים יותר מה שהם משלמים עבורו" כל-כך שחוק שהדרואידים הקלאסיים כנראה שמעו אותו. למי אכפת מה אנשים מעריכים? יש אנשים שמעריכים כל מה שבא עם מנה בריאה של סקס בצד. אני לא רואה מטפלי רייקי באמת מטריחים את עצמם כדי לשכב עם הלקוחות שלהם. יש אנשים שיעריכו את הטיפול יותר עם הוא יבוא בצד עם כסף, אני לא רואה מטפלי רייקי מחלקים כסף. יש אנשים את הטפיול יותר עם הוא יבוא בצד עם התגלות אלוהית, אני לא רואה מרפאי רייקי מחלקים גם יותר מדי מאלו. אם אני יכול להיות דרואיד (שזה בראש ובראשונה מישהו שעוזר לקהילה) וגם לעבוד, אני בטוח שזה לא יהיה יותר מדי מסובך לאותם אנשים. זה לא שהמיסטיקנים האלו יקחו את הכסף וישקיעו בהשכלה של ממש, זה לא שהם לא יכולים לעבוד בעבודת כפיים (עובד זבל, עובד עירוני, ספרן, עובד במפעל, בנאי וכך הלאה) או לנסות לרכוש השכלה ולעבוד במקצוע איכותי (סופר, רופא, מתכנת מחשבים, מורה וכך הלאה), זה שהם עלוקות מוצצי דם ותקווה שאין להם שום כוונה לנסות אפילו לשפר את עצמם. לסיכום, כל המיסטיקנים, אבל כל המיסטיקנים, ווווווופהא לקפריסין.