מאמר מקומם על "המשחק של אנדר" ../images/Emo42.gif
במהלך שיטוטיי בוויקיפדיה (אתם מכירים? זו אנציקלופדיה אינטרנטית שנכתבת על-ידי הגולשים. מומלץ בהחלט), נתקלתי בערך הזה - "המשחק של אנדר". הערך היה מהנה ביותר לקריאה (כלומר, לא הייתם מאמינים שיהיה ממש ערך באנציקלופדיה על ספר, נכון?
), אבל בסופו נתקלתי בפיסקה הבאה:
מעט ספוילרים בהמשך
אני מתארת לעצמי שהוא מתבסס על העובדה שאנדר, אחת הדמויות היותר-מעוררות-הזדהות שנכתבו, השמיד - כמעט לחלוטין - גזע שלם, ולפיכך ניתן להשוות אותו להיטלר ולהסיק מכך שגם היטלר היה דמות מיוסרת ומתוסבכת. אבל, בכנות. אנדר. היטלר. מישהו רואה קווי דמיון כלשהם? ובכלל, אנדר לא ידע, וכל זה. והוא העביר את כל חייו בניסיון לכפר על הרצח ולמנוע השמדות-גזע אחרות. והוא אדם טוב. סוף ספויילרים (אני זועמת, כפי שניתן להסיק.
אם הרעיון שהעליתי איננו הרעיון שמובע במאמר - אנא, כותבת-מאמר-שלעולם-לא-תקרא-את-זה, קבלי את התנצלותי. אתם יותר ממוזמנים להביע דעתכם, או לומר כל דבר אחר שתרצו בנידון.) |מעריצת אנדר גאה|
במהלך שיטוטיי בוויקיפדיה (אתם מכירים? זו אנציקלופדיה אינטרנטית שנכתבת על-ידי הגולשים. מומלץ בהחלט), נתקלתי בערך הזה - "המשחק של אנדר". הערך היה מהנה ביותר לקריאה (כלומר, לא הייתם מאמינים שיהיה ממש ערך באנציקלופדיה על ספר, נכון?
Elaine Radford makes her case in the article Ender and Hitler: sympathy for the superman, published from Fantasy Review in 1987, that the character of Ender is based on Hitler, and the novel paralells the genocide of the Jews during World War II.
והיה שם קישור מתאים למאמר, אלא שהוא לא עבד. אז קודם כל, אם מישהו מכם יצליח להיכנס למאמר - אנא הודיעו לי מה בדיוק כתוב בו. העתיקו לכאן חלקים, או משהו.