מאמר על אוטיזם וסביבה אשר התפרסם

guybz

New member
מאמר על אוטיזם וסביבה אשר התפרסם

בחוברת של אוניברסיטת תל אביב מהכנס לפני שנה אולי יענין אותכם. זהירות- מציג גישה "רדיקלי דיפרנט" לשאלת "הגורמים לאוטיזם". נא לקחת את זה בקלות... גיא

guybz

New member
טעות סליחה , הקישור היה מוטעה

להלן הקישור הנכון גיא הקישור השגוי הוא למצגת באותו שם, גם המצגת מענינת אבל המאמר מכיל חומר יותר עדכני ומדעי.

ליייייי

New member
גיא אפשר שאלה?

אשמח לקבל אחת ולתמיד הסבר לשאלה מדוע עדיף מוצרי חלב מלא ולא חלב רזה ומה הבעיה בחלב המועשר? האמת היא שמידי פעם מתפרסמות כתבות בעיתונים שפעם ממליצים על חלב מלא ופעם על חלב דל, (עדיין לא קראתי על בעיתיות במועשרים למיניהם ) אשמח להבין את הרציונאל שמאחורי הדברים (אגב, אני שואלת לגבי צריכה אישית ולא לגבי בני שעל הספקטרום ואינו שותה חלב ממילא). תודה, והיה מענין מאוד!

guybz

New member
אני יכול להגיד לך את דעתי. דעתי בענין תהיה

בלתי מקובלת בעליל על ידי הממסד הרפואי ואני מניח שגם כאן בפורום היא עלולה לעורר התנגדות. בכל אופן: המרכיב החשוב ביותר בחלב הוא השומן. המרכיב הכי פחות חשוב הוא הסידן. שומן מחלב אם הוא שומן מתאים לבניית תאי הגוף. הוא מכיל חומצות שומן רוויות ובלתי רוויות. לצערנו הבלתי רוויות בחלב פרה הן בעיקר אומגה 6. בחלב עיזים או בכלל בעלי חיים שאכלו עשב הבלתי רווי הוא אומגה 3. (לכן צריך לתסף בשמן דגים) חלב רזה הוא חלב שרוקן מהמרכיב החשוב ביותר שלו- השומן. בחלב עיזים יש עד 5% שומן! בנוסף על שומן יש בחלב סוכרים (לקטוז) וחלבונים (קזאינים). אלו סוכרים וחלבונים חיוניים לתינוק ובכלל בריאים לאדם. הבעיה של ילדים רגישים לחלב, כלומר ללקטוז וקזאין, היא ששני המרכיבים הללו נהרסים בתהליך הפיסטור ולכן מופיעים כאלרגנים במערכת העיכול. לצערנו אין בארץ אפשרות חוקית לרכוש חלב בלתי מפוסטר. למיטב ידיעתי חלב בלתי מפוסטר לא גורם לתופעות האלרגיות הידועות כרגישות ללקטוז וקזאין. אצלנו במשפחה מדי פעם כשיוצא אנו צורכים חלב עיזים בלתי מפוסטר וזה מעולה. חלב בלתי מפוסטר אורגני, כלומר מעיזים שגדלו במרעה, מכיל בקטריות פרו ביוטיות טובות במינון האידיאלי לאיכלוס המעיים. באופן אבסורדי לצורך יצור יוגורט קודם הורגים את הבקטריות הללו בתהליך הפיסטור ואחר כך מוסיפים אותן באופן מלאכותי לצורך יצור היוגורט.... לגבי העשרה בסידן- למיטב הבנתי זה דבר מיותר ומזיק. סידן יש בכל צמח הגדל על אדמות המכילות סידן (גיר). סידן יש בכל בשר. סידן יש בכל מים מינרליים. מחסור בסידן בארץ כמעט ולא יתכן ובכל מקרה מחסור בסידן איננו גורם לרככת או אוסטאופורוזיס. זו סתם אגדה אורבנית. הגורם העיקרי לבעיות בבניית או הרס עצם הוא מחסור בויטמין D\ מחסור בחשיפה לקרינת UVB מהשמש\ מחסור בכולסטרול (הגוף מיצר ויטמין D מכולסטרול + קרינת UVB) עודף סידן עלול לגרום למחוסר במגנזיום. מגנזיום הינו נדיר יותר במזון וקשה יותר להשגה דרך המזון. מגנזיום הינו חיוני ביותר למוליכות העצבים ולכן מחסור במגנזיום בא לידי ביטוי במגווין מחלות ובעיות של מערכת העצבים כולל הפרעות נוירופסיכאטריות. בקיצור מלבד מקרים ידועים ומוכחים של מחסור כרוני בסידן אני נגד תיסוף סידן. מקווה שהבהרתי ולא בילבלתי אותך... גיא

שירה2007

New member
גיא - שאלה אישית בנוגע ל D וסידן

קודם כל תודה על המאמר, קראתי בעניין. אני מקווה שזה בסדר לשאול אותך שאלה אישית: לאחרונה גיליתי שיש לי חוסר בויטמין די (12.4). בדקתי אחרי שאמא שלי גילתה שאצלה יש חסר חמור (3) וגם לאחותי חסר (7). זה מאד הפתיע אותי כיוון שאני נחשפת לשמש מדי פעם בלי הגנה (גם הכולסטרול תקין). אז יש לי כמה שאלות: 1. האם יכול להיות שזה גנטי? 2. הרופא המליץ לי לקחת ויטמין D וגם סידן - האם לדעתך יש צורך בסידן במקרה זה? 3. אני נותנת D גם לתינוקת (בת 3 חודשים) שיונקת מלא - מה דעתך? תודה.

guybz

New member
זה הופך לפורום תזונה, אני לא יודע כמה זמן

המנהלים יסכימו. בכל אופן את יכולה לפנות אלי במייל או דרך האתר של אומגה 3 גליל. בינתיים עד שיעצרו אותנו- יש כמה סוגים של ויטמין D תנסי לקרוא בויקפדיה, ההסבר הוא קצת ארוך ומורכב אבל הכתבה בוויקיפדיה טובה מאד. הצורה הפעילה בגוף של D היא 1.25OH2D בכל מקרה גם D ממקור צמחי (אצות ופטריות) וגם ממקור חי (דגים ובשר אחר) תמיד נוצר בעזרת קרינת UVB ותמיד הופך בסוף בגוף ל 1.25OH2D . אני מניח שיש קשר להרכב גנטי אבל כיום ידוע בבירור שמחסור בשמש ללא מקדם הגנה הוא הגורם העיקרי למחסור בD. במקרה כזה קודם כל לצאת לשמש ואם כלום לא עוזר אז לצרוך D ממקור של דגים. הכי טוב שמן כבד של דג קוד Cod liver oil. אני שוב לא רואה שום צורך בסידן. לגבי התינוקת- אני מניח שהיא מקבלת ממך א הD (בהנחה שהיא יונקת ממך
). יתכן שאת במחסור בגלל ההנקה. מציע שתתספי את עצמך עד שתגיעי לרמה נאותה של D והתינוקת באופן טבעי תקבל ממך. ובימי השמש תנסי לחשוף אותה כמה שניתן... גיא

guybz

New member
מוזר, ניסיתי כרגע והקישור עובד. אל תפתחי

מהדפדפן, קודם תשמרי למחשב ואז תפתחי מהמחשב. יתכן שהגדרות האבטחה מונעות ממך להוריד קבצים. אם כך אז מופיעה הודעה קטנה בחלק העליון של הדפדפן המבקשת ממך לאשר הורדת קבצים מהאתר. תאשרי אלו קבצים בטוחים.... גיא

חגית35

New member
גיא- יישר כוח על הנגשת המידע לציבור!

קראתי בעיון רב את המאמר וללא ספק הבאת החומר כה לעוס ומוסבר הינה אומנות בפני עצמה כי מי כמונו יודע עד כמה חומר זה מורכב ולחלוטין בלתי קריא לציבור הרחב (כולל רופאים) תודה רבה לך! ולעצם העניין- כמי שמצויה בנושא זה גם מאדו מהזוית האישית של היותי אם לילדים עם טוראט ועוד נלווים... אוכל רק לאמר, שאני סקפטית לגבי יכולתנו לחזור "לחיות על העצים", לבטל את מה שקרה באבולוציה בעשרת אלפי השנים האחרונות אני די חושבת שזה אבוד מראש אולי אני פסימית אבל מאוד מאוד קשה לחיות בעולמנו כיום ולהתעלם מכל מה שמקיף אותנו הלוואי ויכולתי לא שלא ניסינו זה פשוט קשה מאוד כמעט אם לא סיזיפי שלא לדבר על הצמחונים שביננו...

למעלה