אני יכול להגיד לך את דעתי. דעתי בענין תהיה
בלתי מקובלת בעליל על ידי הממסד הרפואי ואני מניח שגם כאן בפורום היא עלולה לעורר התנגדות. בכל אופן: המרכיב החשוב ביותר בחלב הוא השומן. המרכיב הכי פחות חשוב הוא הסידן. שומן מחלב אם הוא שומן מתאים לבניית תאי הגוף. הוא מכיל חומצות שומן רוויות ובלתי רוויות. לצערנו הבלתי רוויות בחלב פרה הן בעיקר אומגה 6. בחלב עיזים או בכלל בעלי חיים שאכלו עשב הבלתי רווי הוא אומגה 3. (לכן צריך לתסף בשמן דגים) חלב רזה הוא חלב שרוקן מהמרכיב החשוב ביותר שלו- השומן. בחלב עיזים יש עד 5% שומן! בנוסף על שומן יש בחלב סוכרים (לקטוז) וחלבונים (קזאינים). אלו סוכרים וחלבונים חיוניים לתינוק ובכלל בריאים לאדם. הבעיה של ילדים רגישים לחלב, כלומר ללקטוז וקזאין, היא ששני המרכיבים הללו נהרסים בתהליך הפיסטור ולכן מופיעים כאלרגנים במערכת העיכול. לצערנו אין בארץ אפשרות חוקית לרכוש חלב בלתי מפוסטר. למיטב ידיעתי חלב בלתי מפוסטר לא גורם לתופעות האלרגיות הידועות כרגישות ללקטוז וקזאין. אצלנו במשפחה מדי פעם כשיוצא אנו צורכים חלב עיזים בלתי מפוסטר וזה מעולה. חלב בלתי מפוסטר אורגני, כלומר מעיזים שגדלו במרעה, מכיל בקטריות פרו ביוטיות טובות במינון האידיאלי לאיכלוס המעיים. באופן אבסורדי לצורך יצור יוגורט קודם הורגים את הבקטריות הללו בתהליך הפיסטור ואחר כך מוסיפים אותן באופן מלאכותי לצורך יצור היוגורט.... לגבי העשרה בסידן- למיטב הבנתי זה דבר מיותר ומזיק. סידן יש בכל צמח הגדל על אדמות המכילות סידן (גיר). סידן יש בכל בשר. סידן יש בכל מים מינרליים. מחסור בסידן בארץ כמעט ולא יתכן ובכל מקרה מחסור בסידן איננו גורם לרככת או אוסטאופורוזיס. זו סתם אגדה אורבנית. הגורם העיקרי לבעיות בבניית או הרס עצם הוא מחסור בויטמין D\ מחסור בחשיפה לקרינת UVB מהשמש\ מחסור בכולסטרול (הגוף מיצר ויטמין D מכולסטרול + קרינת UVB) עודף סידן עלול לגרום למחוסר במגנזיום. מגנזיום הינו נדיר יותר במזון וקשה יותר להשגה דרך המזון. מגנזיום הינו חיוני ביותר למוליכות העצבים ולכן מחסור במגנזיום בא לידי ביטוי במגווין מחלות ובעיות של מערכת העצבים כולל הפרעות נוירופסיכאטריות. בקיצור מלבד מקרים ידועים ומוכחים של מחסור כרוני בסידן אני נגד תיסוף סידן. מקווה שהבהרתי ולא בילבלתי אותך... גיא