מאמר על בופור ואיכותו האמיתית ........

yyoyo1234

New member
מאמר על בופור ואיכותו האמיתית ........

מאמר על בופור ואיכותו האמיתית מתאים למציאותיים בלבד . חייב לומר סרט אכזבה זה שחיילים ישראלים נהרגים ? זה לא הופך לסרט חזק . המשחק עלוב ( וזה לא קשור לכך כי כל הכוכבים יחד עם פזם של חודש בצה"ל ) חוסר דיוקים בעבודת החיילים בקו עפ"י פקודות צה"ל הסרט מצולם באיכות צבע עלובה ועם צלם לא איכותי שלא יודע להבין בזויות צילום . עלילה לא מובנת , נראה כמו משחק מחשב לגיל הרך עם תפאורה עלובה . שחיילים רצים מנקודה לנקודה וחלק נפגעים , מדהים ( מי ידע שבמלחמה נהרגים חיילים ). בסרט מגלים שאחרי שעברנו 59 שנות לחימה , חיילים נהרגים ! וואוו מדהים ! מה חזק בזה ? איפה העלילה ? מה רוצים להביע ? שבמלחמה נהרגים ? נהרגים יהודים ? מה מטרת הסרט ? צער לי חיקוי עלוב ודל תקציב של סרטים משנות 70/80 מוייטנאם שחיילי ארה"ב נפגעו ונהרגו . פשוט יש תסריטים מועתקות במלל מסרטים אלו ! ורעיונות שנלקחו מסרטים אלו ולמרות שחלפו 20 שנה עדיין מבוצעים עלוב ולא אפילו ברמת סידרת טלוויזיה . ואם למשהו עושה את זה שזה עם מלל בעברית שייהנה . באם משהו נפגע מהאמת שלי , צער לי המלך שלכם עירום . למי שאוהב חיקוי לסרטי מלחמה אמריקאים ,דלי תקציב , חסרי השראה , הסרט ברמה של מיה בוסקילה שאומרת במקום " mother " "אמא " צער לי אבל הסרט הזה אפילו ברמה נמוכה יותר . לצערי בסרט משתמשים ארגונים/ אנשים פוליטיים כמו ארגונים נגד מלחמה ופצפיזם כדי להראות מזה מלחמה ? ונגיחות פוליטיות ומזכיר את ניהול המאבק של פוליטיקאים אמריקאים וארגונים בכנסיה בארה"ב שניסו להראות חשיבות חיי משפחה וחשיבותם דרך "סרט לילדים" שעוסק באיזשהי חיה ( מעניין עם משהו זוכר ? ) לצערי המשותף לשניהם ששניהם פונים לקהל שלא רואה סרטים וסרט ישראלי שיוצא פעם בשנה נראה כמו המצאה חדשה ( סרט בשפה העברית ). זוכים לביקורות לא קשורות במציאות , פרגון לא קשור למציאות ובטח לא לאיכותו בכל פרמטר : ( לאור שמבקרים מפחדים לצאת נגד סרט ישראלי ועד שסוף סוף יוצא , לאור שהשוק קטן כל ביקורת נהפכת לאישית נגד הברנג'ה והמבין יבין , אפילו חיים מבין ) בצילום . תסריט . עלילה . בימוי . שחקנים . משחק של שחקנים .

Rockamora

New member
מי שכתב את זה היה טיפש מדי

בשביל להבין את כל מה שהוא יוצא נגד כנראה. מה לעשות- יש סרטים שצריך לבוא אליהם עם ראש מציאותי ולא לחשוב ברמה ההוליוודית.
עצוב.

yyoyo1234

New member
Rockamora את מוציאה דברים מהקשרם

Rockamora את מוציאה דברים מהקשרם זה שאת בעלת מטען רגשי אולי בעד או נגד מלחמות לא קשור כלל למאמר שלי ואף צויין חד משמעי בתחילתו : "מתאים למציאותיים בלבד " כלומר אנשים שיכולים לדבר על קולנוע ויצירת סרט כסרט בקולנוע למי שיש רגשות פוליטיים / משפחתיים נחמד ולא קשור למי שחושב לנפנף לי על משפחות שכולות תרגיל פוליטי נחמד ולא קשור . כלומר אנשים שראו "סרט קולנוע" ויכולים לדבר עליו מבחינה "קולנועית ". ואף רשום : משחק השחקנים הבימאי התסריט הבעת המסרים והצגתם ............... ועוד .... איפה נכתב פעם אחת על הוליווד ? במאמר שלי ? נאמר שיש הרבה מאוד תמונות וקטעים בסרט שמזכירים סרטי קולנוע אמריקאים והסרט בשנת 2006 או 7 הוא מחכה קטעים אלו וברמה ירודה ויזואלית . צער לי זאת המציאות מבחינה קולנועית

Rockamora

New member
א. אני בן!

ב. אני מאוד מציאותי! מאוד! אנשים לפעמים לא מבינים עד כמה וחבל. אני לומד קולנוע, ומבין מעט במדיום, העניין הוא- שהמאמר שלך מתיימר להשוות את הסרט לסרטים הוליוודים עם הפקות ענק שלא משחקים משחק פוליטי או ריגשי. לדעתי, היופי בבופור, אין לו הפקת ענק ולא תקציב ענק, והוא מצליח להעביר את רוב הסרט בדרך הריגשית. אני לא מצאתי בסרט פוליטיקה. בכלל לא. המשחק שם בכלל לא גרוע.
תראה לי איפה הוא גרוע! כי אני לא נתקלתי פעם אחת במשחק גרוע בסרט. ועכשיו בוא נהיה מציאותיים, סבבה? אתה אומר שקטעים בסרט הם ברמה ויזואלית ירודה? אולי כי אתה חי את הסרטים של הוליווד שכל פיצוץ שם זה משהו בגובה של עשרות מטרים, עם המון אש! אבל בחיים האמיתיים זה ממש לא ככה.
כשרימון מתפוצץ, אין אש כל כך גדולה ומרשימה! המקסימום שתספיק לראות זה עננת אבק שבאה מהפיצוץ, אבל ההדף נמצא ורואים את זה בסרט. כנ"ל הרקטות והפצמ"רים שמשוגרים לתוך הבסיס. הפיצוצים שאתה רואה בסרטים ההוליוודים כל כך לא מציאותיים. כל כך הרבה דלק נשרף שם, הפיצוצים שם הם שריפה של דלק, הרבה דלק. בבופור בחרו להיות מציאותיים הרבה יותר מכל פיצוץ מרשים ופוצצו חומר נפץ. מלבד הקטע בסוף כשמפוצצים את הבסיס- עשו פיצוץ מרשים, אבל מה לעשות- זה מה שקורה כשמפוצצים מעל ל800 מוקשים ולא אחד בודד. אם אתה לא מכיר את הצד הויזואלי האמיתי של פיצוץ רימון, אל תשפוט לפי מה שאתה רואה בסרטים הוליוודים עם הפקות ענק והרבה כסף להרבה דלק וגפרורים.
פשוט תגיד שאתה ישראלי שלא מוכן להשלים עם העובדה שיכול להיות סרט ישראלי טוב. טוב? מצויין! כי ישראלי זה גרוע. זה מזכיר לי משפט משעשע: הביאו לישראלי, צפוני אחד שוקולד פרה והוא ישר אמר "איכסה! זה ישראלי! גועל נפש! שמשהו יביא לי מקס ברנר!". זה כל מה שיש לי להגיד לך בסופו של דבר.

yyoyo1234

New member
תשובה ל- Rockamora

1. אני משווה את הסרט שנראה כמו סרט סטודנטים . 2. אני מציין שיש העתקות של "צינות " שהיו ונראו בעבר בסרטים דומים על מלחמות גם ישראלים וגם אמריקאים ( גם ברמת צילום שזה העמדת המצלמות נכון ! והעברת מסר קוגניטיבי של רמת סרט סטודנטים ) הסרט לא מביא שום השקפה / מחשבה / צילום או משהו שלא ניראה בשנות 70 או80 ')
שלא לדבר על איכות העברת המסר (ואין קשר לתקציב אלא רמת משחק שחקנים או ותסריט )
שלא לדבר על סרטים בשנות ה-90 או 2000 וסרט זה נראה "עלוב " לא מעניין . ושוב יש סרטים בארץ שהיו ועסקו במלחמה וצה"ל וידעו להביע במסר והעברתו וידעו לאן חותרים והושקע בהם פחות כסף ! 3. ציטוט " היופי בבופור, אין לו הפקת ענק ולא תקציב ענק" מה יפה בזה ? תראה סרטים אחרים שנעשו ארץ , נראים ומביעים מסר בצורה מובנת וחזקה וברורה ! וזה לא קשור לכסף ! 4 לסרט הזה יש יותר מידי "יחסי ציבור " שמריצים סרט זה בלי קשר לאיכותו ויש פער אדיר בין איכותו לבין ההשקעה ביחסי ציבור הלוואי שהיו משקיעים בסרט כסף כמו שמשקיעים ביחסי ציבור לסרט זה . עם בסרט רגיל משקיעים 90% מהתקציב בסרט ו - 10% ביחסי ציבור ניראה שבסרט בופור הושקע 90% מהתקציב ביחסי ציבור ו-10% בסרט . 5 זאת הבעיה של הסרט שלא מביע כלום לא רגש /לא פוליטיקה /לא כלום הדבר היחיד שמושקע נטו בסרט זה יחסי ציבור שמורחים לכל "מגזר ציבורי " . 6. אני לא נתקלתי במשחק גרוע בסרט ! אני נתקלתי במשחק גרוע בכל הסרט ( לא קולע / לא מובן / לא משאיר שום תמונה טובה / או איכות ) חוץ מאשר פיצוץ בסוף , אבל לא מעניין אותי " קפצונים " 7. המשחק הכי טוב זה הפורום הזה שעושה יחסי ציבור ודוחף סרט זה . 8. לא חי את הסרטים בהוליווד חי סרטים ברמת הבעה בשנות ה-2000 בכל מה שכתבתי במאמר ולסרט ישראלי אני נותן עדיפות ומתחשב כמו "לילד שסובל מפיגור סביבתי ". ובזכותך אני חושב שטעיתי בהשקפה הזאת ! באם אני משלם יותר בקולנוע על סרט אולי אני צריך לבקש איכות כמו מכל סרט אחר !!! מה אתה חושב ? 8.1 אני לא מדבר על פיצוצים ואש בכלל לא וחבל שאתה לא קורא את המאמר ואני לא מבין על מה אתה מדבר ? או מאיפה אתה מביא זאת ? יתכן מאוד שזאת הרגשתך האישית ( מעניין ) ודווקא האש והפיצוצים היו טובים בסרט ! 9. ציטוט " פשוט תגיד שאתה ישראלי שלא מוכן להשלים עם העובדה שיכול להיות סרט ישראלי טוב." שוב לא נכון זאת הרגשתך שבאם אני מביע שהסרט לא יפה או טוב אז אני שונא סרטים ישראלים !! שוב לא כתבתי זאת כלל !! לא הבעתי זאת בכתובים . זאת אתה ממציא וכותב !! כאילו באם אדם שונא את הסרט שלך אז האדם הזה שונא את כל הסרטים הישראלים . ( האם באם אני שונא את השכן שלי אז זה אומר שאני שונא את כל היהודים ? ) תשובה לא נשמע עלוב ומאוד לא נכון . עובדה הלכתי לראות את הסרט ! מה זה אומר לך ? שאדם משלם כדי לראות את הסרט הישראלי ? שהוא אוהב סרט ישראלי או שונא סרט ישראלי ? 10. צער לי מאוד בכל תשובתך אני רואה שאתה ממציא דברים שכביכול כתבתי דבר שניראה בצורה ברורה שלא ! וזה המצאה ודימיון מפותח מצידך 10.1 כמו שאתה ממציא דברים שלא כתבתי מאוד יכול להיות שכך אתה גם ממציא הרבה מאוד דברים והשלכות על הסרט בלי שום קשר למציאות .

EladLR

New member
מקווה שתשקול שוב את מילותיך.

מילא תגיד שלא נהנת מהסרט, בסדר לגיטימי. כן, גם הרבה שחקנים שמשחקים בבופור לא היו בצבא.. אבל גם להגיד על שחקנים ששירתו בתוך לבנון 3 שנים לזלזל בהם, זאת חוצפה שכנראה אתה לא עשית שיעורי בית מינימלים ונגררת אחרי תעמולה שטותית נגד תפקידם של שחקנים שהוא לשחק ולהמחיש מצבים אמיתיים או מצבים ע"פ ראייתו של התסריטאי והבימאי ולאו דווקא אם חוו את זה על בשרם או לא. הסרט על רמה מאוד גבוהה והוא לא מתכוון להיות הוליוודי כמו שציפית כנראה. כולנו יודעים שחיילים מתים במלחמות, הסרט לא בא להראות שחיילים מתים במלחמה אלא את הסיבה למענה החיילים מתים.. לשם מה הם נופלים וכאן הסרט רוצה לעלות את הדיון.. כי לדעתו החיילים "בוזבזו" לחינם ולשום סיבה מוצדקת, כמו שטוענים שהמבצע האחרון של מלחמת לבנון השנייה היה למען ה"תודעה" והשאלה אם היה שווה לצאת למבצע שידעו שיכולים לההרג בו הרבה חיילים היה שווה לצאת אליו בשביל שבתודעה ידעו שישראל ניצחה וזה כבר היה שההסכם הפסקת אש הוסכם.

yyoyo1234

New member
אתה מוציא דברים מהקשרם טוטאלי EladLR

1. מי זלזל בכלל בחיילים ששירתו בלבנון ? 2. מי דיבר בכלל על הפן הפוליטי ? כל מה שנכתב נטו על איכות הסרט כסרט קולנוע !!! אין כלל התיחסות לפן הפוליטי !!! חוץ מאשר שמקבל חשיפה בתקשורת ובתמיכה קבוצות פוליטיות ולכן כל ההתלהמות סביב הסרט והדגש כאן שזה לא הופך לאור זאת לסרט טוב ( על בסיס קולנועי ) 3. מצטער כל מה שכתבת לא קשור כלל לביקורת שלי נגד הסרט כסרט 4. הבמאי לא הראה ולא היה מובן והחטיא את מה שאתה אמרת שכך אתה רואה וחושב על הסרט ושוב מבחינה קולנועית והעברת אינפורמציה לצופים " תקשורת המונים " 5 ציטוט , כמו שטוענים שהמבצע האחרון של מלחמת לבנון השנייה היה למען ה"תודעה" והשאלה אם היה שווה לצאת למבצע שידעו שיכולים לההרג בו הרבה חיילים היה שווה לצאת אליו בשביל שבתודעה ידעו שישראל ניצחה וזה כבר היה שההסכם הפסקת אש הוסכם. צער לי שוב אתה מביע גישה אישית סוביקטיבית ודיעות פוליטיות סוביקטיביות ... כמו שטוענים ? מי טוען יש ציבור רחב מאוד שטוען הפוך ממך למען התודעה ? וכל הגישה של תשובה היא על בסיס פוליטי רגשית ושוב אני כותב על איכות והבעה על בסיס קולנועי

כפרסבא1

New member
כל הכבוד על המאמר סוף סוף משהו ענייני

צודק הסרט פשוט גרוע אני ראיתי אותו בDVD כל מה שכתבת פשוט נכון , סרט משעמם ,בלי תוכן ,שחקנים משעממים ובלי אישיות אני כן חושב שזה מצחיק "שרוב השחקנים בסרט לא שירתו בצבא " והשתחררו על פרופיל פסיכיאטרי . יכול להיות שזה עוד בזיון של הבמאי לצחוק על אלה שמגינים עליו במדינה אולי באמת הכדורים הפסיכיאטרים של השחקנים השפיעו על משחקם ונראו בלי אישיות . חזק ואמץ

כפרסבא1

New member
עוד משהו מנסיון אנשים כמוני שהיו שם לא נכנסים

לאתר מלוקק ומתחסד אם מטרות פוליטיות או כמו שצויין לקדם סרט מלוקק וגרוע . הגבול של החוצפה שיש אנשים חצופים שכותבים ששירתו בבופור 3 שנים תגידו שאני אמרתי שהם שקרנים . וספק באם שירתו בכלל בצה"ל וכל חייל קרבי ומי שתפס קו יודע זאת .

trigotrigo

New member
אתה, בתור אחד שלא יודע מה עומד מאחורי הסרט,

מדבר מנקודת מבט, שלא באשמתך, נובעת מבורות. אתה מוזמן לקרוא את האירוח של יוסף סידר, אתה מוזמן לעיין פה בהודעות מראשית הפורום, ותראה שהעניין אינו פשוט כפי שנדמה לך.

yyoyo1234

New member
trigotrigo שוב אתה טועה ומטעה במכוון

trigotrigo שוב אתה טועה ומטעה במכוון שים לב - שוב ושוב אני חוזר ומדגיש לא מעניין מה עומד מאחורי הסרט !! מעניין אותי הסרט מבחינה קולנועית / מקצועית . ( שאדם מודדים את טיב עבודתו המקצועית מודדים באם הוא אשכנזי או ספרדי ? או מה שהוא משיג במטרות ויעדים? ) שים לב שוב כמו הסרט !! גם אתה לא מדבר על כלום - ואתה גם לא מסביר על כלום !! אתה טוען שאני בור ! אבל לא מסוגל להסביר במה אני בור ? אז מי הבור כאן ? שוב לא מעניין אותי שאתה מארח את החברים שלך ? זה לא עיניני ולא מתאים לשירשור הזה שעוסק ב- טיב הסרט מבחינת "יצירת סרט " !! צער לי שאתה מכניס נכות רגשית שלך שלא מסוגלת להסביר ובטח להבין את השירשור הזה !!

trigotrigo

New member
אתה לא מצליח להבין,

שאם אתה שופט את הסרט בגלל מה שמאחוריו, כאשר מה שמאחורי הסרט לא מעניין אותך, אתה בעצם לא יכול לבקר את הסרט. קפיש?

yyoyo1234

New member
trigotrigo על מה אתה כותב ? אתה מצליח להבין

trigotrigo על מה אתה כותב ? אתה מצליח להבין ? אתה מצליח להבין מה אתה רושם ? " שאם אתה שופט את הסרט בגלל מה שמאחוריו, כאשר מה שמאחורי הסרט לא מעניין אותך, אתה בעצם לא יכול לבקר את הסרט. קפיש? " מי מבין בכלל מה אתה רושם ?

כפרסבא1

New member
זאת שאלה מפגרת הרי רושם לך שהוא לא מבין אותך

ומה מחזיר בשאלה היצור trigotrigo האם אתה מבין אני קורא את כל השירשור ורואה עד כמה אתה מנסה לפגוע בפורום ויותר גרוע אתה פשוט עושה צחוק מעצמך .

trigotrigo

New member
כאן גם אתה טועה,

כיוון שהוא מנסה להשתמש בכמה כשלים לוגיים ולהעביר את הכדור בחזרה אלי, מבלי לחבוט בו.. הוא שואל אם אני מבין, ולא מתייחס כלל.

yyoyo1234

New member
הבורות שיש בפורום הזה היא שלך

trigotrigo באיזו חוצפה אתה מכנה לקוח של האתר תפוז "בור " זכותו של כל אדם להביע דיעה גם בניגוד לדעתך האישית אפילו אתה רשמת את זה !!! האדם שכתב לו מנהל פורום שהוא" בור " ,אנא פנה למנהלת האתר הפורומים בתפוז שיסלקו את היצור הזה שהשפיל אותך !

k a n a

New member
מי שנתן תפקידים של חיילים לאוסף של

חארות שלא שירתו בצבא מגיע לו פרס הפדיחה של השנה . לא במקרה הם נראים כמו חבורה שבא לך להתקשר לחיזבאללה ולבקש שיחטוף אותם ולא יחזיר . משחק איום ונורא .

מיכל שב

New member
לא הבנתי

המשחק גרוע כי הם שחקנים גרועים או המשחק גרוע כי הם לא שירתו בצבא? (האם זה הזמן להזכיר שוב כי השחקן ששיחק את אושרי היה חייל קרבי?)

למעלה