מאמר על השמאל

מאמר על השמאל

הוא אומנם של האיש שאתם אוהבים לשנוא (אורי אבנרי), אבל זה לא מאמר שמאלי רדיקלי, אלא מאמר על השמאל באופן כללי. מה דעתכם?

EverMan

New member
אני מסכים בהחלט.

בעיקר עם המשפט בסוף (והוא גם הסיבה שאני מתנגד להקמת "יח"ד"") שמפלגת שמאל מאוחדת , לא צריכה לקום מ2 גופים שוליים ולא רציניים. אלא של כל גוש השמאל , שהציבור מרגיש שהעיקר הוא המתונים ... שכל אחד יכול להצטרף אליו. שהעבודה היא כביכול "עיקרה" , וכולם חלק אינטגרלי ממנה. לעבודה כבר יש את התשתית למפלגה גדולה , למרות שהיא התצמצמה , יש את האידיאולוגים , יש את בית ברל , יש את הסניפים , רק צריך להשתמש בה. ולנפנף קצת את העסקנים שתופסים כל מפלגה גדולה (ולא תשלו את עצמכם ! כל מפלגה שהיא הופכת לגדולה , יהיו בה עסקנים)

doresh shalom

New member
לא מסכים

אני לא חושב שיכולה לקום מפלגה על בסיס רעיוני כל כך קטן

KarlMarx

New member
כאילו שתסכים עם משהו

שאורי אבנרי אמר

EverMan

New member
להפך , הבסיס הרעיוני

משותף לכל. סוציאל-דמוקרטי ו"שתי מדינות לשתי עמים". רק הרמה של הקיצוניות היא זו שנעה ונדה.

doresh shalom

New member
באמת?

אתה באמת חושב שמרצ(יח"ד),העבודה וחדש יכולים להתאחד? מלבד זאת "שתי מדינות לשתי עמים" זאת סיסמה כוללת מאד ולדעתי היא לא יכולה להוות את הבסיס היחידי ו/או העיקרי לאיחוד

EverMan

New member
היא לא סיסמא.

היא בסיס רעיוני. ואז במקום לעשות את כל ה"בלאגן" של 101 תוכניות , מחוץ למפלגה , מציעים את כולן בתוך המפלגה , והולכים אחרי התוכנית שהתקבלה ברוב. ולא , אני חושב שרוב אנשי חד"ש לא ימצאו את עצמם בתנועה מאוחדת. אבל מרצ והעבודה מצאו את עצמן יחד במפלגה יחדיו במשך הרבה מאוד שנים. והם הגיעו לשיא המנדטים אי פעם ...

Azazel

New member
גם מועצת יש"ע תומכת ב2 מדינות

לשני עמים. אנחנו כאן והם בירדן.

למעלה