מאמר על התעללות נפשית לסהר תמיכה

morrr

New member
מאמר על התעללות נפשית לסהר תמיכה

נהנתי מאד לקרוא את המאמר. וכן התעללות נפשית למרות שהיא לא ניתנת לראינ עיי פרצוף כחול ועוד ועוד פגעים בגוף פוגעת המון. וכן אני למזלי הטוב לא נפגעתי לא מפגיעה מילולית ולא מפגיעה גופנית. אבל בתקופה האחרונה אני עוברת מן התעללות קטנה אולי מתוך בחירה ואולי בגלל שאני נותנת לאדם אהוב לעולל לי זאת כי אני מוכנה לקבל כל כך מועט כדי שאדם האוהב עלי יהיה בקשר איתי. וכן זה סוג של התעללות לא מיללות ולא גופנית אבל גם שלא עונים לך תשובה רק שרוצים לענות או רק שזה משרת את האינטרס של בן האדם השני זה התעללות וזה כואב. כן שאנו חזקים אתם יודעים מה. שאני חזקה לעולם לא היתיי נותנת לשום אדם להכאיב לי כל כך. ולהתעלל בי בצורה הזאת. אני מקווה שאני יתחזק ויוכל להבין שזה לא טוב לקבל התעללותשום התעללות שום פגיעה משום אדם אחר זה דבר לא מוצדק. וטוב הדבר שאתם מפרסמים מאמרים כאלה אני די חדשה פה אבל לי זה פותח דרכי חשיבה על מי אני ומה אני מוכנה לקבל או לא לקבל וגם לדעת מהבנת הנקא מה קורא איתי אתם נפלאים וטב שיש אותכםם לפתוח לי החלשה כרגע את דרכי החשיבה שלי שתמיד היו נגד כל התעללות בבני אדם ובעלי חיים מכל סוג חן חן וחיבוק ענק

מור-יקרה

אני למזלי הטוב , נפגעתי גם מפגיעה מילולית, וגם מפגיעה נפשית שנים רבות, בצורה ישירה ובצורה עקיפה , וזה מה שעשה אותי חזקה. אני הופכת את ההתעללות בי לכח פיזי <שאין לי מספיק>. ישמע מוזר ואסביר: כשטוב לי, ואני רגועה ושלווה, אני נמצאת כמו בהרפיה, וכל הגוף מערכת העצבים, השרירים כאילו נכנסים להרפיה , ואני חשה חולשה פיזית ענקית אין לי אפילו כח לזוז. כשמתעללים בי, מערכת העצבים שלי עובדת שעות נוספות (וזה רוב החיים), ואני חושבת איך להתגונן, לברוח, להחזיר, פתאום יש בי כוחות פיזים מעבר לכוחות הפיזים הקיימים באמת בגופי. לדוגמא: כל פעם שדובים בחיי מתעוררים , פוגעים בי מכאיבים לי נפשית- זה גורם לי בהתחלה כאב , בכי, ואחרי זה הרצון להחזיר להם-ואיך אם לא? דווקא ללכת ברחוב, ולהשתפר, ולקפוץ, ולעשות כל מה שאני אמורה לא להצליח פיזית לעשות. ואז אני מוצאת את עצמי הולכת מרחקים (שלא מסתדרים עם החרדה שלי), עודה דברים מלא באותם ימים ראשונים, כאילו דווקא, והאירוני שככל שאני עושה , הולכת עולה מדרגות וכו כאילו הנה צלמו תהנו קופים-אני מפעילה את הגוף, מרגישה פיזית טוב יותר , מחומצנת טוב יותר ומגיעה לשלווה :). אני צריכה שיתעללו בי מספיק כדי שאחזור ללכת לקניון:) אצלי לפעמים התעללות היא טריגר חיובי-בגלל הרצון שלי לחנך את העולם. המון אהבה רחל-נשמה

morrr

New member
רחל נשמה

כל אחד בנוי אחרת כשאני פגועה או עוברת תקופה כמו עכשו אני מתה אני לא מסוגלת לעשות כלום . וגם עושה לא נהנת. מה שנורא שאני מזיקה לעצמי בתזונה למשל לא נכונה באותו זמן אני לא חשה שאני לא אוכלת נכון אבל אחר כך באים התוצאות מעבר לזה שרע לי איין לי שום אינרגיה לתת לעצמי ואני עייפה מאד אבל את נשמה באמת כל נעים שמשהו מתיחס אלינו גם פה המון אהבה וחיבוק אדיר

עוד בעניין המאמר

גם אני שמחתי לראות שהוספתם לכאן מאמר בנושא כאוב כל כך שבדרך כלל לא מדברים עליו ויש לו פחות מודעות. זה באמת נכון שכשמדברים על התעללות מתייחסים רק להתעללות הפיסית ולא מייחסים חשיבות להתעללות הרגשית-המילולית שלפעמים היא גרועה פי אלף מההתעללות הפיסית. אני סבלתי מהתעללות נפשית בילדות, מצד המפלצת שקוראת לעצמה אמא שלי. זה בעצם לא היה רק בילדות, אלא עד היום האחרון שהייתי בבית ההורים, לפני שעזבתי. וזה הלך והחמיר עם השנים. מה שעוד כואב לי, זה שכאשר מפרסמים מאמר בנושא התעללות מסוג כלשהו, מתייחסים רק לילדים והנשים כקורבנות. זה אולי יותר נפוץ שנשים סופגות התעללות, אבל כואב לי שהחברה לא מודעת לכך שגם גברים יכולים להיות קורבנות של התעללות מצד בנות הזוג שלהם. כמו אצל ההורים שלי למשל. זה פשוט נורא איך שהמפלצת מתעללת בו ומשפילה אותו בכינויי גנאי, בכל הזדמנות אפשרית. אני מקווה באמת שיותר ויותר אנשים יקראו את המאמר הזה ואם אפשר, עוד מאמרים מהסוג הזה כדי להגביר את המודעות ולא רק אצל נשים אלא גם אצל גברים. כי התעללות של נשים בגברים זה גם דבר שקיים, למרות שכמעט ולא מדברים עליו.

morrr

New member
נטע חביבה

כל כך צר לי שעברת זאת ועוד בילדות נורא. וכן יש התעללות כזאת גם נשים כלפי גברים מכירה אחד כזה. אבל את יודעת לפעמים אותו אדם בגלל היותו כל כך טוב לא יודע בכלל שמעללים בו מה עוד שלאשה שמתעללת יש לה את הכליים להתעוללאבל מגיע הרגע שכל אחד או כל דבר הכי קטן גם מאמר יכול לפתוח לנו קו מחשבה שונה ולקבל החלטות שיותר זה לא יהיה צריך רק להחליט לבחור ולבצע קל לאומר זאת קשה לעשות אבל גם שמדלקים נר הוא בסופו מסתיים כך אנחנו צרכים חהיות לקבל החלטה ולהדליק נר חדש שונה נשיקות מאמא אחרת שלה רע בגלל סיבות אחרות

מור היקרה!

אם הייתי יכולה הייתי בוכה עכשיו. אבל הדמעות מסרבות לצאת וממילא אני נמצאת עכשיו בעבודה, מקום שבו אסור לבכות... אבל התגובה שלך למה שכתבתי מאוד ריגשה אותי. זה נכון, גם במקרה של אבא שלי הוא בכלל לא מודע לזה שהוא סופג התעללות. האבסורד הוא שהמפלצת מטיחה בפניו האשמות כאילו הוא זה שמתעלל. ובמה הוא מתעלל? הרי בזמן שהיא מקללת אותו ומשפילה אותו הוא שותק כמו
ולא עושה שום דבר. ברגע שהוא מעיז להעיר הערה שהיא בניגוד לדעתה, זה כבר התעללות בעיניה... חבל שהמשטרה והמוסדות השונים לא מכירים בהתעללות הנפשית כהתעללות ולא מטפלים בזה כמו שצריך. גם אני, כשספגתי את המכות המילוליות האלה, רציתי כמה פעמים להתלונן במשטרה אבל אף פעם לא עשיתי את זה, כי לא היו סימנים של מכות. היו רק פצעים שאותם אי אפשר לראות. והם עדיין קיימים, פתוחים ומדממים. נטע

morrr

New member
נטע יקרתי

אני מורידה דמעות בשבילך כי כואב לי על כל דבר ודבר.אבא שלך זה סיפור אחר כנראה הוא בוחר לחיות כך ומה שקורה בן בעל ואישה אנו הילדים כן גם אני ילדה של אמא ואבא אומנם גדולה למדתי וכך גם חינכתי את ילדי זה עניין ובחירה של הוריך. לגבייך אני לא יודעת בת כמה את אבל יום אחד תצאי לחיים שלך המשקעים ישארו אבל את תהי שונה אני בטוחה כי כבר עכשו אני רואה עד כמה את נותנת מעצמך בכל מקרה אני שוב שולחת לך חיבוק אהוב ומנגבת את הדמעות יקרתי לא טוב ולא רע לא נשארים כל הזמן עד תיראי כמה טוב יש בחיים שלך ואולי זה קצת יקל עלייך נשיקה מאמא אחרת אוהבת אותך

נטע -יקרה

כל כך כואב לי לקרוא את מה שאת סובלת . כי אמא שלי-זה הדבר הכי יקר לי בחיים, והיא הסיבה שלי לחיות, והיא אהבתי הכי גדולה, והיא המלאכית הכי הכי שלי מכל המלאכים בחיי. אבא שלי -הוא טעות של הבריאה. כשאלוהים ברא אותו , נכנס לו וירוס במחשב "בתהליך היצירה ", ונהיה לו
בבריאה, לכן הוא לא מבין אפילו מה זה התעללות מילולית, כי הוא גם לא מבין מה זה מחמאה, אהבה, לטיפה, מילה טובה. אולי נכיר את אבא שלי לאמא שלך-וידברו בשפה תואמת? רחל-נשמה
-נטע בשבילך

המון המון תודה לשתיכן ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif

גם הפעם רציתי לבכות כשקראתי את שתי ההודעות. אבל הפעם מתוך אושר. כשאני קוראת תגובות מהסוג הזה, אני מבינה למה התמכרתי כל כך לפורום הזה. זה ממש מרגש ומשמח לקרוא כאן את מילות התמיכה, העידוד וההזדהות. ומור, במיוחד שמחתי לקרוא שאת חושבת עלי כעל מי שיודעת לתת מעצמי. תמיד אמרתי (וגם כתבתי על זה כאן) שבשבילי לתת זה בעצם לקבל. רחל, אני שמחה בשבילך, שאם לא אבא, אז לפחות יש לך אמא טובה שאת יכולה לסמוך עליה ולהיות איתה כמו חברה. אני לא זוכרת שאי פעם אהבתי את אמא שלי. תמיד פחדתי ממנה והיה לי קשה להבין את מי שכתב את השיר "אמא יקרה לי". על מה הוא מדבר בדיוק? ולא, אין צ´אנס ששידוך בין אבא שלך לאמא שלי יסתדר. אמא שלי צריכה רק סמרטוט כמו אבא שלי שייתן לה לדרוך עליו ולהשפיל אותו. מה היא תעשה אם לא יהיה לה את מי להשפיל? הרי בשבילה זה טעם החיים. המון אהבה נטע

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
נראה לי שאת קצת יודעת...

אולי את לא מצליחה בינתיים למחות, אבל את כבר יודעת בתוכך שזה לא בסדר. כן, זה לוקח זמן להתחזק ולהחלץ, אבל זה אפשרי. תאמיני בעצמך, ביכולת שלך לאהוב את עצמך ולדאוג לעצמך. ולא, לא משנה מה תעשי, זה לא מגיע לך. כי תמיד אפשר לדבר ולהבהיר דברים בצורה מכובדת ומכבדת, לשום אדם ובשום מצב לא מגיע לקבל יחס מתעלל. תמיד תזכרי את זה מור

morrr

New member
סהר תמיכה

כל יום אני מתחזקת הפורום עושה לי טוב ועושה לי להביון מה חשבתי בבוקר לא כל כך מתאים למה שאני חושבת עכשו. בגדול אני התעללתי בעצמי. בבחירה שלי הוא מה הוא אשם? קל להאשים מישהו אחר במקרה שלי ושלו הוא לקח ואני נתתי עד שחשתי מרוקנת ואני נתתי שזה יקרה גם שאוהבים צריך לשים גבולות. אתה יודע מה כבר אתמול היה שינוי בהתנהגות שלו וזה לא בגללו זה בגללי כי אני החלטתי גם לקחת ולקחתי והוא נתן רק לתת ולא לקבל כן זה סוג של התעללות רק היתיי צריכה להבין את זה נו קראתי את המאמר פתח לי דלת וגם הפורום נותן לי המון ואני חדשה פה אז תודה ולילה טוב בוחרת אחרת

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שמחה לשמוע ../images/Emo13.gif

לפעמים כשדברים באים בזמן הנכון, כשאת מוכנה לשינוי, השינוי אכן מתחולל.

morrr

New member
סהר תמיכה

איין לכם מושג עד כמה הפורום הזה ועוד פורום אחר עזר לי ואני חדשה פה . הלכתי לפסכולוג טוב ושוחחתי המון אבל מן הסתם צריך את השניה הזאת שאתה תופס מה לא בסדר ואז מתחילים לקחת לעצמי כדי לתת לאחרים מעבר לכך יש כאן בפורום אנשים מדהימים יפי נפש שנותנים ואני לא יודעת מאיין יש להם את הכוחות לעשות כל כך טוב גם לי וזה גם נתן לי פתח וקצון לשוב להיות אני לשוב ולתת אבל גם לקחת והפורום הזה אני לוקחת והמון תודה שאתם פה

למעלה