אני מקווה שיש פה כמות משמעותית אנשים חדשים (כמו בוגרים או בעלי ניסיון מועט) , אם זה רק אותם אנשים שכבר עשור פלוס מגיבים פה זה לא כל כך טוב בשביל הפורום.כתוב שם משהו שמישהו פה עוד לא יודע?
זה פורמט אמריקאי סטנדרטי לבוגרים טריים. זה לא הפורמט הכי מוצלח לאנשים עם נסיון.
בישראל משתמשים בקורות חיים, לפחות השתמשו בפעם אחרונה שבדקתי. זה אומר שמפרטים הכל, כולל צבא, כל העבודות, וכד'. אני זוכר קורות חיים שבהם אנשים פירטו באיזה בית ספר הם למדו, ואילו מגמות לקחו בתיכון. אני לא יודע אם זה נהיה יותר מקובל לחתוך משרות יותר ישנות בארץ, אבל בזמנו אנשים התעקשו לשים את כל המשרות גם 20 שנה אחורה. בארה"ב בדרך כלל מקובל לפרט עד למשהו כמו 10 שנים אחורה, ומעבר לזה אולי להזכיר מקומות עבודה, וגם זה לא תמיד.מה ההבדל בין מה שפה לפורמט ישראלי?, ולמה זה פחות טוב לאנשים עם ניסיון?
לגבי פרוייקטים: מה קורה למשל במצב שבו אדם עם ניסיון מנסה לעבור מטכנולוגיה אחת לשניה? האם פרוייקטים שהוא כתב לא רלוונטיים במקרה כזה כדי להוכיח יכולות בשפה / בטכנולוגיה החדשה?בישראל משתמשים בקורות חיים, לפחות השתמשו בפעם אחרונה שבדקתי. זה אומר שמפרטים הכל, כולל צבא, כל העבודות, וכד'. אני זוכר קורות חיים שבהם אנשים פירטו באיזה בית ספר הם למדו, ואילו מגמות לקחו בתיכון. אני לא יודע אם זה נהיה יותר מקובל לחתוך משרות יותר ישנות בארץ, אבל בזמנו אנשים התעקשו לשים את כל המשרות גם 20 שנה אחורה. בארה"ב בדרך כלל מקובל לפרט עד למשהו כמו 10 שנים אחורה, ומעבר לזה אולי להזכיר מקומות עבודה, וגם זה לא תמיד.
אנשים עם נסיון גם בדרך כלל ישימו את ההשכלה בסוף, כי זה הרבה פחות משנה למי שיש לו כבר נסיון. כל חלק ה"פרוייקטים" נהיה לא רלונטי אחרי המשרה הראשונה. את הskills שמים ליד כל משרה, כדי להסביר במה בדיוק השתמשת שם. אם במקום אחד עבדת בJAVA במשך עשור, ובמקום אחר כתבת בפייתון במשך חודשיים - אתה לא תשים את שניהם באותה שורה בתור skills, אתה תרצה להדגיש במה אתה מתמקצע.
אני מניחה שהפרוייקטים האלו עבור מתכנתים מנוסים נועדו בעיקר עבור אלו שנשארו לאורך זמן בתפקיד מסוים - ואז גילו שהוא נישתי והדע שלהם לא רלוונטי, ולכן רוצים להראות שהם צברו עצמאית ידע בתחומים חדשים ורלוונטיים יותר.אני אגיד לך בכנות - אני לא ממש מסתכל על הפרוייקטים האלה גם כשמדובר בבוגרים טריים. בטח ובטח שלא עבור אנשים עם נסיון. בן אדם עם נסיון שלא יכול להראות לי שהוא יכול ללמוד משהו חדש מהנסיון שלו - בשביל מה אני צריך אותו ואת הפרוייקטים שלו?
בישראל משתמשים בקורות חיים, לפחות השתמשו בפעם אחרונה שבדקתי. זה אומר שמפרטים הכל, כולל צבא, כל העבודות, וכד'. אני זוכר קורות חיים שבהם אנשים פירטו באיזה בית ספר הם למדו, ואילו מגמות לקחו בתיכון. אני לא יודע אם זה נהיה יותר מקובל לחתוך משרות יותר ישנות בארץ, אבל בזמנו אנשים התעקשו לשים את כל המשרות גם 20 שנה אחורה. בארה"ב בדרך כלל מקובל לפרט עד למשהו כמו 10 שנים אחורה, ומעבר לזה אולי להזכיר מקומות עבודה, וגם זה לא תמיד.
אנשים עם נסיון גם בדרך כלל ישימו את ההשכלה בסוף, כי זה הרבה פחות משנה למי שיש לו כבר נסיון. כל חלק ה"פרוייקטים" נהיה לא רלונטי אחרי המשרה הראשונה. את הskills שמים ליד כל משרה, כדי להסביר במה בדיוק השתמשת שם. אם במקום אחד עבדת בJAVA במשך עשור, ובמקום אחר כתבת בפייתון במשך חודשיים - אתה לא תשים את שניהם באותה שורה בתור skills, אתה תרצה להדגיש במה אתה מתמקצע.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.