מאמר על פליקס ארונוביץ

cubano1

New member
תחרות קריטריון

לא ברור לי למה פליקס לא היה באליפות העולם בטוקיו - אולי זה התנגש עם עונת המכללות? בכל אופן, אני תוהה כמה הועד האולימפי ואיגוד ההתעמלות מוכנים להתגמש עבור מתעמלים כמו פליקס. אני חושב גם שמוטב היה לאפשר את אליפויות העולם ואירופה הקודמות כתחרויות קריטריון. המצב של פליקס וולריה מאד לא טוב, מכיוון שהם מאמנים את עצמם להגיע לשיא כלשהוא במאי באליפות אירופה, כשמוטב היה לכוון את עצמם להגיע לשיא באוגוסט לאולימפיאדה. נראה לי שמוטב להגיע להחלטה סופית לגבי השתתפות באולימפיאדה כמה שיותר זמן לפני האירוע, ולא 3 חודשים לפניו....

Tammie

New member
כל כך נכון, המצב הזה מגוחך לטעמי

עוד הייתי מקבלת את זה אם הייתי מאמינה שהמצב נובע משיקולים מקצועיים לחלוטין. אני מאמינה שההחלטה על הקרטריון הישראלי המחמיר נובעת לגמרי ממוטיבים של תקציב והסיבות המקצועיות באות לתרץ את ההחלטה הזאת, מתסכל מאוד....

cubano1

New member
אני מסכים עם הקריטריון המחמיר

גם שיקולים מקצועיים וגם תקציביים הם לגיטימים בעיני. עם תקציבים מוגבלים, מוטב להתמקד בספורטאים בעלי סיכויים לעלות לגמרים, או כאלה שזקוקים לנסיון ושבונים עליהם לעתיד. הבעיה היא שהשיטה הנוכחית מכריחה כמה ספורטאים "להתאבד" על הקריטריון הזה בסמוך למשחקים האולימפים עצמם, והתוצאה יכולה להיות העפלה בתנאים שאינם אופטימלים ורחוקים מלהטיב עם הספורטאים, ואף יכולים לגרום לפציעות מיותרות. אני מאמין שבהקשר של ההתעמלות, אם החליטו בועד האולימפי הבינ"ל שינואר 2012 הוא תאריך טוב לקביעת סגלים סופיים לאולימפיאדה, ושזה מותיר מספיק זמן להכנות, אז לא הגיוני שבישראל יהיה פתח שזה יקבע באמצע אפריל....

שיא גופני

במקרה הזה, שיא גופני באליפות אירופה שבמאי, הוא ירייה ברגל לקראת האולימפיאדה, כך שהוא מקשה על הספורטאים להצליח באולימפיאדה. הקריטריון כמובן נקבע לפני כמה שנים, ולא כשידעו את המועדים של אליפות אירופה והאולימפיאדה. מצד שני, זה יכול להיות גם לטובתנו: מכיוון שרוב המתעמלים הטובים שהולכים לאולימפיאדה מכוונים את עצמם לשיא באולימפיאדה ולא באליפות אירופה, לולריה יהיה סיכוי גבוה יותר להצליח להתברג בגמר הקרב-רב ובגמר המכשירים, בדגש על קפיצות. בקפיצות המצב אפילו טוב עוד יותר, כיוון שפשוט אין הרבה קופצות! רוב המתעמלות (שהולכות לאולימפיאדה) הולכות על הקרב-רב באליפות אירופה, ויחסית אין הפעם הרבה מתעמלות ספציאליסטיות טובות בקפיצות. (זה כמובן לא שאין, אבל יחסית לשנים אחרות, הפעם יש קצת יותר סיכויים). כיום מדברים על סיכוי ממשי וקרוב של ולריה להגיע לאולימפיאדה. לפליקס אמור להיות יותר קשה, ואם לא יגמישו את הקריטריון, הוא ככל הנראה לא יצליח להגיע לאולימפיאדה. אלא אם כן, הוא יצליח להיכנס דרך הקריטריון של קידום נוער: הוועד האולימפי מאפשר ל-2 ספורטאים צעירים מתוך כל ענפי הספורט, אשר עברו את הקריטריון הבינ"ל ולא הישראלי לנסוע לאולימפיאדה מתוך מטרה לעודד את הצעירים. הבעיה היא שפליקס בן 22. בניגוד למה שנכתב, אני לא בטוחה שהשיקולים של הקריטריון הם כלכליים, אלא פוליטיים, וכאן יש בעיה.

podko

New member
נועה, תיקון קטן

באליפות אירופה הקרובה אין גמר קרב רב אלא רק קבוצתי ומכשירים בודדים, כך שדווקא פחות מתעמלות יתחרו על כל 4 המכשירים. וזה נלקח בחשבון כאשר נקבע קריטריון של 1-12 בקרב רב

SILIVAS

New member
כמו הרבה דברים במדינת ישראל

הרבה הגיון ושכל ישר אין פה... לא יודעת לגבי פליקס אבל אני מחזיקה אצבעות לולריה שהיא תוכל להגיע לאולימפיאדה בחתיכה אחת ושהיא תוכל להתעלות על עצמה עוד הרי אם היא תפשל באולימפיאדה אף אחד לא ירצה לשמוע על קריטריונים ושאר ירקות...

למעלה