מאמר על שינוי בהרגלי האכילה

שלגיה**

New member
מאמר על שינוי בהרגלי האכילה

כשבעת דיאטות מכל הסוגים המינים והשיטות מדי פעם מאמרים כאלה מחזירים אותי למסגרת ומרעננים לי את הזכרון בכל הקשור לשפיות באכילה. ולמי שנוספו לו דברים חדשים ע"י קריאת מאמר זה-אז הרווחתי. לסיכום החג אני יכולה לומר שגם השנה לא נגעתי בסופגניות (זה לא היה קשה במיוחד-אבל רק הריח במשרד שיגע אותי). מקווה מאד שבחנוכה של שנה הבאה אני אהיה רזה יותר.אמן אמן. להשתמע שלגיה

שלגיה**

New member
ועוד אחד ממעריב-על הסוכר כאויב

אהבתי כמה אמירות של הרפא בעניין שבעודף 50 ק"ג צריך טיפול נפשי כי זו הזנחה נפשית ולא הזנחה סתם... מה אתם חושבים על הכתבה?

שלגיה..את ממש רוצה לדעת מה אני

חושבת על הכתבה?????????????????????????????????????? אני מוכנה לקבל שהסוכר הוא אוייב.... אני מוכנה לקבל שיש כל מני סוגים של תזונה בריאה ולא בריאה....... אני מוכנה לקבל שלחלק מהאנשים ההשמנה היא על רקע נפשי והם צריכים עזרה בעניין - שכמו כל עזרה מאדם מקצועי - חיובית לחלוטין. אני לא מוכנה לקבל הכללות. ואם עודף המשקל הוא "רק" 49 ק"ג זו לא אותה "הזנחה נפשית" כמו של 50 ק"ג????????????????????????????????????????????????????????? רק מעל 50 ק"ג חייבים עזרה נפשית???????????????? יכול להיות שהוא אחד שדיאטטנים הטובים בארץ............. ויכול להיות שיש אנשים ששיטתו מתאימה להם..... אבל לטעמי - אדם שמכריז כזו הכרזה - לא רציני בעיני. אורית

שלגיה**

New member
אורית אני לא חושבת שהוא עשה הכללה

הוא בסה"כ נקב במספר כדי להבחין בין עודף משקל קיצוני לעודף משקל קטן (ראית את ניצה שאול-בעיני היא מקל,מזכירה קצת ציפור,והצחיק אותי שהיא עושה דיאטה...) אבל... אבל... הזנחה של הגוף יכולה להיות אינדבדואלית לכל בן אדם,יש אנשים שמעלים "רק" חמישה ק"ג ממשקלם ומרגישים נפשית רע כי הם הגיעו לעלייה הזו במשקל. 50 ק"ג צריכים עזרה נפשית כדי להבין מה המקור להגעה למשקל כל כך קיצוני,עלייה של 10 במשך השנים היא הזנחה אבל לא מצריכה טיפול נפשי כמו עליה של 10 ק"ג שסיבותיה הנפשיות/אחרות שונות. גם אני כמוך לוקחת רק את מה שטוב לי מכל דיאטן/"מומחה" או מי שמתיימר להיות כזה. צריך לקחת כל אמירה בערבון מוגבל ומה שטוב לי אני לוקחת. מסכימה עימו בדבר אחד שההמנעות מהסוכר רק עושה טוב,והיא אכן עושה לי טוב. תנסי שבוע לא לגעת בסוכר (רק שבוע) ותראי איך את מרגישה יותר טוב. יום טופ שלגיה

gal33

New member
בצער רב וביגון קודר, אני מסכימה.

כמובן שעל מספר הסף עצמו, 50, אפשר להתווכח. לא יודעת אם זה דווקא 50, נראה לי יותר כמספר שרירותי, שיש להתאימו לניכויי גובה, מבנה גוף וכדומה. לפואנטה, אני מסכימה שממשקל עודף מסויים יש אלמנט של הזנחה נפשית והרס עצמי,. אני מבינה היטב מדוע הוא מסרב לקבל מטופלים שכאלה ללא טיפול פסיכולוגי. למה לו מראש לקחת פציינטים שיש להם סיכוי רב להיכשל?? למה שאחוזי ההצלחה שלו ייפגמו?? הייתי מצפה ממנו שבמסגרת הטיפול אצלו יציע משהו יותר מערכתי. גם לשלוח מישהו סתם כך לטיפול כשהוא לא מוכן, לא יועיל הרבה. יש לשקול, שילוב, או לפעמים התחלה של הורדה במשקל ואז שילוב גם של טיפול תרפוייטי כלשהוא. יש שם סתירה אחת במאמר, הוא מציע דרך חיים, להפוך לאדם רזה, ובד בבד הוא מתאר איך נשים מסויימות חוזרות אליו שוב ושוב אחת למספר חודשים, דה?! אז לא הבנתי מה הן בדיוק למדו? את הדרך לחשבון הבנק שלו? די להיות צינית, מה שחשוב זה שזה עוזר להן. לסיום, כל מה שהוא אומר על סוכר, הלוואי והיה נכון כל כך בצורה נחרצת כפי שהוא מציג. ללא ספק נכון שברגע שמפסיקים לצרוך סוכרים, מתאזנים. אני אחרי ה- GBS סבלתי מצניחות סוכר שנפסקו לחלוטין מרגע שהפסקתי לצרוך סוכר לחלוטין. אני מסתדרת מצויין ללא סוכר, הרבה יותר קל לעמוד מול סוכר ומוצריו אחרי תקופה שלא נוגעים בהם. כאשר בכל זאת יש לי דחף חזק למשהו מתוק אני אוכלת ריבה לייט עד יעבור זעם. לעיתים מערבבת עם גבינה / יוגורט. אחלה פטנט. בשבילי הוא עובד מצויין. הגוף שלי בטוח שהכנסתי סוכר, כך לפחות הוא מגיב - נרגע, ואני רגועה בנשמה שלא אכלתי סוכר. גל.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ומחזיקה לך אצבעות

(אין אייקון מתאים) קראתי. הבנתי. חביב שנותנים ממש שיטה ולא ססמאות בלבד. אני חוששת שחלק מזה לא מתאים לכל אחד אבל את מה שמתאים לי אני חושבת שאאמץ. אבל..... שלגיה... אני ממש מעריצה את היכולת לקרא את כל המאמרים הללו, למצא אותם ובעיקר להביא אותם לידיעתנו. תודה אורית

RomiVais

New member
שלגיה - בטוח ששנה הבאה....

כולנו פה נהיה הרבה יותר רזים!!
אמן אמן אמן!!
לגבי הכתבה, אני לא כל כך מסכימה עם מה שהוא אומר לגבי משקל גבולי. יכול להיות שהוא לוקח את המספר 50 כגבול, אבל אסור להכליל. יש כאלה אנשים שעלייה של 20 ק"ג יכולה להוות הזנחה. לא? ממה שכתוב, השיטה שלו בהחלט עובדת - אבל כמו כל דבר - צריך לקחת את זה בערבון מוגבל. מה שיעזור לאחד לא יעזור לשני. סוכר בהחלט מעורר יתר תיאבון או אפילו בולמוסים. אז עדיף להימנע כמובן. אהבתי את הכתבה, מקווה שאקח כמה דברים לתשומת ליבי ואפעל לפיהם. תודה רבה על כל הכתבות המעניינות שאת מצרפת לנו!!! ותודה שאת חברה נפלאה!!! שיהיה לך המשך יום נעים, רומי

gal33

New member
שלגוש, מאמר זה שווה זהב, לדעתי.

רב תודות על הבאתו. גם אני כמוה חושבת שהטיפול ההתנהגותי הוא הטוב ביותר לטיפול בהשמנת יתר. לי אישית עובד הכי טוב השילוב התנהגותי-קוגנטיבי. ארבעת השלבים שהיא מתארת חשובים ביותר, ולדעתי רק עבודה עצמית שכזו עם מודעות גבוהה תביא לשינוי אמיתי. אין קיצורי דרך. כמובן שאפשר לרדת במשקל לאחר ניתוח קיצור קיבה מבלי לשנות הרגלי אכילה, ואז באמת רואים מנותחים רזים כלפי חוץ שהשלימו את תהליך הירידה במשקל, אך עם בעיות מבפנים, למשל, כאלה שחיים עם הקאות תדירות, או לקיצוניות השניה, כאלה שבקושי אוכלים.
יקרה, מאחלת לך שבשנה הבאה תיראי כמו לביבה ולא כמו סופגניה. גל.

שלגיה**

New member
ומה יהיה בפסח ? ../images/Emo108.gif ../images/Emo80.gif ../images/Emo99.gif

להראות כמו מצה או כמו קניידלך ....? אמן אמן על הכל מקווה שלא יהיו אצלי שינויים בריאותיים שקשורים בהקאות,הזזת הטבעת ממקומה ועוד כהנה וכהנה צורע´ס.... שיהיה לנו רק טוב. שלגיה

למעלה