מאמר פשוט נפלא

EverMan

New member
בתור שני פורמים בתפוז ומשתתף בעוד

כמה וכמה באופן פרטי ... ובתור מנהל אני נאלץ למחוק כמעט כל יום-יומיים לפחות הודעה אחת של המציפנים הקבועים של שינוי... קצת רוב פוליטית טובה. קצת מוסר ... אני כל כך מסכים עם כותב הטור ...

resh0

New member
מה ההבדל? "נכסח להם את הצורה"...

ראשית בוא נסכם כי אובייקטיבית מפלגת שינוי אמינה ממפלגות מר"צ ועבודה, כי מדובר במפלגה שבשום אופן לא היתה מוכנה להתפשר על עקרונותיה בשום נושא. מפלגת העבודה כיהנה כשותפה בכירה בקואליציית שרון, מפלגת מר"צ כיהנה בקואליציה עם החרדים תוך הפרה בוטה של הסכם חתום בין שריד לבים לפיד לאחר הבחירות. במילים אחרות: שינוי לא נכנסה ל 2 קואליציות כי השותפים הבכירים לא הסכימו לקבל את עמדותיה, משמע שאם הפעם תהיה שינוי בקואליציה, יהיה זה לנוכח קבלת עמדותיה בתחום האזרחי ע"י השותף הבכיר שירכיב את הקואליציה. בוא נערוך השוואה קלה בכמה נוסעים אזרחיים עיקריים: - אם שינוי תהיה בקואליציה, יבוטל חוק טל ויהיה גיוס שווה לכולם. מה עמדתה של העבודה בנושא? מה עמדתה של מר"צ בנושא? - אם שינוי תהיה בקואליציה, יבוטל חוק ברוכות ילדים כדי שהילדים יהיו שווים. מה עמדתה של העבודה בנושא? מה עמדתה של מר"צ בנושא??? - אם שינוי תהיה בקואליציה, יוקל העומס על שיכבות הבניים והמדינה תחזור לידי מקיימיה. מה עמדתה של מר"צ בנושא? מה עמדתה של העבודה בנושא? - אם תהיה שינוי בקואליציה, תחל תחבורה בשבת. מה עמדתה של העבודה בנושא? מה עמדתה של מר"צ בנושא? - אם תהיה שינוי בקואליציה, יחל תהליך הבאת חוקה לישראל! מה עמדתה של מר"ץ בנושא? מה עמדתה של העבודה בנושא? וכעת לשאלת השאלות: האם "נכסח להם את הצורה", מעלה לדעתך את האמון של העבודה?? אובייקטיבית, מי לדעתך אמין יותר? מי לדעתך ידאג באופן וודאי כי הנושאים האלו ימומשו? אם השמאל יפסיד בחזית המדינית, לפחות אל תפריעו בחזית האזרחית!!! רובו המכריע של העם, לדעתי מצדד בעמדות שינוי בנושאים שצוינו, העבודה ומר"צ ממש מגמגמות בנושאים האלו, כדי שלא להדמות "חלילה" למפלגת שינוי...

EverMan

New member
בכנות :?

אני מתלבט בין להגיד לך לשתוק כבר או להגביל אותך. דיי עם הטיעון הזה , הוא מרגיז וקנטרני. זה עובר כל גבול. מישהו שלא מוכן להתפר - הוא טיפש. לא יעזור. אתה לא יכול לא להתפשר בחיים. ולא , זה לא הופך אותה ליותר אמינה , אלא יותר בזבוז של הקול. כי כל עוד מלוא המטרות שלהם לא קוימו - הם לא יעזרו. ז"א - כמו שהם הצביעו נגד הרפורמות האזרחיות של ברק שהיו מצויינות כי הוא ישב עם ש"ס. זה טיפשי. נטו וגרדיא! ובנוגע לעמדה של העבודה ... כנס לאתר - קרא את המצע ... מה שלא יהיה ברור , תפנה אח"כ לפה. כל מה שאמרת - העבודה תומכת בו. ורק לנושא החוקה שלא עולה במצע (כי זה גם ככה תפקיד הכנסת ואין טעם להבטיח משהו שכבר קיים) - אופיר פינס היה יו"ר ועדת חוקה וקידם אותה משמעותית.

resh0

New member
מתחיל להבין עניין, גם רבים אחרים.

"מישהו שלא מוכן להתפשר - הוא טיפש", את זה אתה כתבת בעצמך בהודעתך. תומכי השמאל אינם "טיפשים" והם יודעים כי לעיתים חייבים להתפשר בנושא אחד, כדי להביא להשגים בנושא אחר. כך בדיוק נהג שריד כאשר ויתר זמנית על האידיאולוגיה האזרחית שלו, בתמורה לתיק החינוך וקידום ההליך המדיני עפ"י השקפתו. זה בדיוק מה שצריך להתרחש!!!! כדי שתומכי השמאל לא יצאו (שוב) טיפשים. היה וערב הבחירות יתברר לתומכי השמאל כי אין סיכוי שמפלגות השמאל תהיינה בקואליציה, על התומכים "להתפשר", לוותר על החזית המדינית תוך השלמה עם ההכרעה הדמוקרטית הצפויה ולבחור בעד מפלגת שינוי כדי להגביר את הסיכוי כי יושג ניצחון בחזית האזרחית!!! בעצמך טענת בהודעתך כי: "כל מה שאמרת - העבודה תומכת בו." משמע: תומכי העבודה מחד יתאכזבו שנוצחו בחזית המדינית, אך יהנו מאוד באם יושג ניצחון בחזית האזרחית לנוכח היותה של מפלגת שינוי בקואליציה במקום החרדים!!! אך היה ועקב כך שיהיו "טיפשים", כלומר לא ירצו "להתפשר", כך עפ"י הגדרתך וכתוצאה מטיפשות זאת יהיו החרדים בקואליציה, המשמעות תהיה כי תומכי העבודה יהיו מאוכזבים גם מהתבוסה בחזית המדינית וגם מהתבוסה בחזית האזרחית. בעניין ה"מצע" שכל הזמן אתה שולח אותי אליו: המצע הוא "רק" נייר!!! רוב המפלגות היום עשו צחוק מהמצע שלהן, בעצמך אמרת כי "טיפש מי שלא מתפשר"... המפלגה היחידה שהמצע שלה לא הפך לצחוק, היא דווקא מפלגת שינוי!!! לכן אבקשך: אל תשלח לא אותי ולא את האחרים למצע...פשוט מביש.

EverMan

New member
הבהרתי לך שוב ושוב.

במידה ותחזור על הנושא ותשגע איתו - הנושא של "לפחות תשפיעו בנושא אחד" ההודעה תימחק. הבהרתי לך זאת כבר. שנית , להתפשר ? סבבה. לא לאבד לחלוטין את הדרך ! לא לוותר על הדרך המדינית , הכלכלית, החברתית. לא נעשה זאת ! נקודה. ואין טעם במילים נוספות.

EverMan

New member
ורק עוד תגובה בנוגע לשינוי ...

היא המפלגה היחידה שאני מכיר שלא מציגה את האידיאולוגיה שלה במצע אלא את מה שהציבור רוצה לשמוע. המצע שלה נכתב בידי תקשורתנים ויועצים פוליטיים ולא בידי אנשי המפלגה והאידיאולוגים. אז אם אתה אוהב לשמוע דברים פופוליסטים במצע - לך לשינוי. היא לא מבטיחה דרך - היא מבטיחה להקשיב לסקרים.

resh0

New member
תומכי השמאל מודעים לכך שיתפשרו.

נניח שהבלתי צפוי יקרה ומיצנע יוכל להקים קואליציה. האופציות תהיינה קואליציית שמאל קיצונית עם מרצ והפלשתינים, או קואליציה עם הליכוד ושינוי, או קואליציית אינטרסים עם מר"צ, החרדים והפלשתינים. בכל מקרה תהיה פשרה!!!!! או פשרה עם המפלגות הפלשתיניות בעניין הביטחוני ("נכסח להם את הצורה") או פשרה עם הליכוד ושינוי בעניין המדיני. במילים אחרות: תומכי השמאל בעצם כבר השלימו עם כך שלא יהיה מצב על-פיו תתממשנה עמדות מפלגתם גם בחזית המדינית וגם בחזית האזרחית. באחת החזיתות, יצטרך מיצנע "להתפשר", כדי לממש את החזית השניה. כל הדברים האלו נכונים היה ויש סיכוי שמיצנע ירכיב קואליציה. כעת נדון על האפשרות השניה, האפשרות הריאלית שמיצנע לא יוכל להרכיב קואליציה, אלא שרון ירכיב אותה. אז ישנה האפשרות שתומכי השמאל כבר לא "יתפשרו", אלא יפסידו לחלוטין ב 2 החזיתות!!! גם בחזית המדינית וגם בחזית האזרחית. זה יקרה אם תהיה קואליציה עם החרדים. אבל מה אם תהיה קואליציה עם ליכוד + שינוי??? אז ירגישו תומכי השמאל "כאילו" שבחרו במיצנע, כי אז "כאילו" ש"התפשרו" עם מיצנע. תומכי השמאל לא "טיפשים" הם יודעים שעדיף "להתפשר", לוותר על חזית אחת ולנצח בחזית השניה! זה לבטח עדיף על להפסיד ב 2 החזיתות, נכון? ולכן ערב הבחירות, באם תתברר ההערכה הזאת, יעדיפו תומכי השמאל ה"לא טיפשים", "להתפשר" עם שרון באמצעות בחירה במפלגת שינוי. יש גם אופציה שלישית: מיצנע "מריח" את התבוסה ואז פונה אל תומכי השמאל: "רבותי, אני מודע לכך שאנו הולכים להפסיד, בבקשה אל תעזבו את המחנה! אני מתחייב להכנס לממשלת אחדות, אנו נצטרך את התמיכה שלכם כדי להוות משקל משמעותי יותר בקואליציה". אז הכל משתנה ואבין תומכי שמאל שלא ישנו את דרך הצבעתם. הגיע הזמן שנפסיק לראות במערכת הבחירות מעין "התמודדות ספורטיבית". מדובר בעתיד שלנו וחייבים אנו לבחור כך שהדרג הביצועי, הקואליציה, תהיה הטובה ביותר האפשרית, בהתאם להכרעה הדמוקרטית. טובת האזרחים וטובת המדינה, עדיפה בהרבה על טובת עסקני המפלגה. "להתפשר", משמעותו גם להצביע עבור מפלגה אחרת, מתאימה יותר לנסיבות הנובעות מרצונם של כל הבוחרים. לעניין מצע מפלגת שינוי: תוכל להכנס לאתר מפלגת שינוי ולראות שיש מצע. המצע בתחום האזרחי הוא די ותיק ולא נשתנה, המצע בתחום המדיני מותאם למציאות המשתנה. אבל יש מצע!!! ובהתאם למסורת מפלגת שינוי המוכחת, הציבור מאמין כי לא תהיה פשרה במצע מפלגת שינוי! מפלגת שינוי, להבדי ממפלגת מרצ, תעדיף לשבת באופוזיציה ולא להתפשר על הנכתב במצעה. מה לעשות? עסקני שינוי הם "טיפשים" (עפ"י הגדרתך), הציבור יקבע באם זה מתאים להם, או לא. אז נסכם עניין זה כך: שינוי השכילה לנסח מצע נוקשה בתחום האזרחי, כאשר בתחום המדיני העדיפה היא לנסח מצע גמיש. במילים אחרות: שינוי אומר לבוחר באלו המילים: "שינוי תקבל את ההכרעה הדמוקרטית של הבוחר בתחום המדיני במלואה. מי שרוצה אותנו בקואליציה, יצטרך לקבל את המצע האזרחי שלנו במלואו." אני לא רואה בכך פסול, רבים בציבור לא ראוים בכך פסול!!! אני אצביע בעד מפלגת שינוי אך ורק היה וערב הבחירות אשלים עם העובדה שהאיש שעליו יטיל נשיא המדינה להרכיב את הקואליציה, לא יהיה איש ממפלגת ימין, אלא איש שמאל. אז אבחר בעד מפלגת שינוי, כדי שזה שירכיב את הקואליציה יהיה מחוייב לשתף את שינוי ומחוייב יהיה לממש את המצע האזרחי של שינוי. אני מצפה גם מתומכי השמאל ה"לא טיפשים" להתנהל בזאת הדרך. מדובר ברעיון שהולך ותופס תאוצה בכל מקום בו אני נוכח לדיונים בנושאי הבחירות, כולי תקווה כי הגישה הזאת תמשיך ותתפוס תאוצה כדי: שנוכל סוף-סוף לבצע מהלכים אזרחיים לטובת המדינה!!!! לא לטובת מגזרים קטנים וטפיליים שניצלו במשך השנים את היותם לשון המאזניים אני משוכנע שכמוני, רובם המכריע של תומכי השמאל לא רוצים להיות לוזרים! לא רוצים להפסיד (שוב) לחרדים הטפילים שמעכבים את פיתוחה של המדינה.

EverMan

New member
דיי ! דיי ! אתה מדבר שטויות ובקצב.

אתה מביא 3 תרחישים שאף אחד מהם לא נכון , שטופים בגזענות וחוסר ידע. אני אפילו לא אגיב לך. אתה לא שווה את זה.

resh0

New member
למה ללכלך??

גם אני סבור כי דבריל אינם לעניין, אבל לא אגיד עליהם "שטויות", כי מדובר בעמדתך הלגיטימית. לעניין: אם לדעתך צפויים אנו לתרחישים שונים מאלו שציינתי, תוכל בוודאי להציג אותם בפני המשתתפים המועטים בפורום הזה והם אלו שישפטו את הרלוונטיות שלהם ואת פרשנותם. נתחיל בזה: כיצד לדעתך תראה קואליציית מצנע? ואם לא מצנע ירכיב את הקואליציה, מהי לדעתך הקואליציה הטובה ביותר עבור המדינה (לא עבור המפלגה). הבמה שלך! אני מבטיח לקרוא את עמדתך בכבוד הראוי ולא להגיד על דבריך "שטויות ובקצב". יש לי סבלנות...

EverMan

New member
רוצה לדעת ? סבבה.

הקואליציה שמצנע ירכיב לדעתי : מרצ שינוי עבודה עם אחד אולי עלה ירוק ותמיכה חיצונית של הערבים. אפשרי גם שאם איתם יעוף מהנהגת המפד"ל אז גם היא תהיה בפנים. הקואליציה האולטמטיבית מבחינתי ? מרצ+עבודה וזהו. מה שכמעט קרה שה´מערך´ קם בזמנו. אם לא הבנת - אני חושב שמה שטוב בשביל המדינה , זה מה שהמפלגה חושבת במקרה הזה. זה הסיבה שאני נמצא במפלגה.

resh0

New member
אפשר לנסות.

העבודה 22 מנדטים, מרצ 8 , שינוי 16. יחד מדובר ב 46 מנדטים. 2 תנאים יקשו על הרכבת קואליציה כזאת: 1. הצהרתו של לפיד שלא יצטרף לקואליציה כזאת ולפיד ידוע כרציני. 2. בשביל קואליציה צריך לפתחות 61 ח"כים. אם ערב הבחירות יתברר כי הוסרו 2 התנאים האלו, כי אז אני אשנה את דרך הצבעתי כדי לסייע למיצנע להקים ממשלה ללא החרדים. איך אני? מבחינתי זאת באמת תהיה הקואליציה הטובה ביותר עבור ישראל בהתייחס להכרעה הדמוקרטית. אני מקווה שברור לך שהסיכוי שהתנאים האלו יתקיימו הוא קלוש, אבל בכל זאת קיים. תיתן לזה צ´אנס למשך 14 ימים מתוך ה 17, אפשר להאמין. אך מה יקרה אם ה"נס" לא יתרחש ויומיים לפני הבחירות תשלים עם העובדה שהקואליציה הזאת לא אפשרית?? אז תשאל השאלה שעליה נמנעת מלהשיב: מהי לדעתך הקואליציה הטובה ביותר עבור המדינה בהתייחס להכרעה הדמוקרטית? ליכוד + ? + ? + ? עליך לענות בצורה הפשוטה ביותר, למלות את סימני השאלה. אתה לא חייב לענות לי כעת, למרות שלא קשה לדמיין את הסיטואציה, כי היא זאת שכרגע נראית ריאלית. אבל... לא אתן לך להתחמק מלענות על השאלה הזאת תוך שבועיים ימים! כי אז תהיה זאת השאלה העיקרית של הבחירות האלו.

EverMan

New member
לפיד ?!

רציני ?! ממתי ?! הוא לא עמד בדבר שהבטיח מלבד לא להיכנס לממשלת האחדות. מה עוד - שאין לו מי יודע מה דרך - אז הוא יכנס להכל. אל תשכח את התמיכה מבחוץ של עוד 10 מנדטים לפחות של הערבים. והעבודה שתהיה בסוף על 24 לפחות , אני מהמר אף יותר. תוסיף לזה את עם אחד (השמאלניים!) ואת עלה ירוק שבטח יכנסו. ודר"א - נסה מרצ 12 ושינוי 12 במקרה הטוב. שינוי לא תעלה מעל זה. זה כבר עובר את ה61. זה צר - אבל זה עובר. דר"א - התנאים האלה לא רלוונטים. תחזק את מצנע כבר עכשיו. כי שרון לא יקים קואליציה בלי חרדים. חצי מהמצביעים שלו זה ש"סניקים. וחצי מהמצביעים שלו זה מתנחלים שהרבה מהם חרדים. אז תחזק את המפלגה שתוכל להפיל את הממשלה מהר יותר. וזאת העבודה. במידה וזה ליכוד+++ ... אז שיהיה הליכוד לבד. עדיף להפיל את הממשלה כמה שיותר מהר ולהקים קואליציה יהודית - ציונית - חברתית. שזה רק העבודה+מרצ+תוספות. וכרגע , שההפרש בין העבודה לליכוד הוא 4 מנדטים. ושמרצ יותר חזקה מהאיחוד הלאומי... וש"ס ושינוי שילכו עם כל מפלגה וכל רוב המפלגות האחרות הן מפלגות מרכז... אז אין מי יודע מה בעיה שאנחנו נקים ממשלה. אין כזה הפרש גדול.

resh0

New member
"תמיכה מבחוץ", למה?

מדוע שפלשתינאי ישראל לא יהיו בתוך הקואליציה? האם לדעתך שינוי תיכנס לקואליציה כזאת? זכותך להאמין, אבל הסיכויים מאוד דלים. כאשר יוצאים להתמודדות, תמיד לוקחים בחשבון את האפשרות שתפסיד ולכן מי שחכם, מכין לעצמו FALLBACK . כך למשל עושה אולמרט כאשר מצהיר בגלוי כי היה ולא ימונה לשר בכיר, הוא יחזור לעריית ירושלים. כך למשל עושה גם מיצנע, זה שמסרב להתפטר מראשות העיר חיפה, כדי לשמור לעצמו את האופציה לשוב בחזרה לתפקידו במקרה שכצפוי הוא יובס. אם מנהיג המפלגה שלך טורח להכין לעצמו FALLBACK, מדוע שאתה לא? אז בוא נתאר סיטואציה בה הליכוד מקבל 38 מנדטים ואילו שינוי יקבלו 17 מנדטים, גם החרדים יקבלו 17 מנדטים. לדעתך זה לא יכול לקרות, אבל לך תדע...צריך להיות מוכן. במקרה האפשרי הזה, איזו קואליציה לדעתך עדיפה למדינת ישראל? ליכוד + חרדים, או ליכוד + שינוי ?? אתה יכול להרשות לעצמך להיות לארג´, הרי לדעתך מדובר בסיטואציה דמיונית, נכון?

EverMan

New member
אין למנהיג המפלגה שלי שום

fall back. לא כולם מושחתים כמו אולמרט. ואולמרט במקום לא ריאלי - אז זכותו. אני לא רוצה לראות את הליכוד בשלטון נקודה. אני רוצה לראות את העבודה ואת השמאל. ואני לא אתן את הקול שלי לבזבזו על איזה מפלגה פישרית חסרת דרך.

resh0

New member
אתה צעיר. יש הבדל בין רצוי למצוי.

לא תמיד יתמזל מזלך ולבחור מתוך אופציות שכולם טובות ולטעמך. לעיתים תצטרך לבחור באופציה הפחות גרועה וזה בדיוק המצב הפוליטי שמולו עומד ציבור בחורי השמאל בישראל. אילו היה סיכוי שמיצנע ירכיב קואליציה, תומך השמאל יכל לבחור בין אופציות טובות מבחינתו, בין העבודה לבין מרצ לבים מפלגות ערביות. אבל היום ברור שלא זה המצב!!!!! גם ברור לכו-לם שמיצנע לא יוכל להרכיב קואליציה. לכן הבחירה היא בין 2 אפשרויות: קול עבור עבודה מרצ/באופוזיציה, לבין קול עבור שינוי בקואליציה. תומכי השמאל יודעים להתפשר!!!! תומכי השמאל אינם טיפשים. האופציה הראשונה תשרת את עסקני מפלגותיהם, האופציה השניה תשרת אותם ואת המדינה. ברור שתמיד יהיה "גרעין קשה" שיבחר בעד מפלגות השמאל שתהיינה חסרות תוחלת. אך אני מאמין שימצאו תומכי שמאל רבים שיעדיפו את האינטרסים שלהם ושל המדינה, על-פני האינטרסים של עסקני מפלגתם!!! אני יהיה פה כדי לחזק אותם, אני אהיה כאן כדי להזכיר להם שישנה האופציה הזאת. "מפלגה פישרית חסרת דרך"... מה קרה, היאוש הוציא ממך את תרבות החרטה?? תרגע חביבי, תרגע.

EverMan

New member
לא נמאס לך לחזור על אותם שטויות?

האינטרס שלי. זה שהמדינה תהיה במצב הכי טוב - ולכן אני אצביע לשמאל. כי הוא הכי טוב למדינה. מובן עד עכשיו ? טוב מאוד. במידה ואני לא מצביע לשמאל - אני מחליש אותו. לא טוב לי. אם אני מעודד עוד אנשים לא להצביע לשמאל - השמאל נחלש. לא טוב לי. ואז אני באמת אקבל חצי ניצחון. אבל למה לעודד חצי ניצחון כמו מה שאתה עושה - מאשר לקבל ניצחון מלא ? תפסיק עם הרעיון הזה - כי הוא לא ישפיע על אף אחד והוא פסול.

resh0

New member
תעודד אנשים להצביע שמאל, זכותך.

אבל... אם ערב הבחירות תסתכל בסקרים ואז אפילו אתה תשלים שעליך להכריע בין הפסד מוחלט לבין "חצי ניצחון", בעד מה תבחר?? מה יותר חכם? אתה רוצה מרצדס חדשה ואני מבין אותך. נניח שמישהו יגיד לך: "או שתיקח מזדה חדשה, או שתמשיך לנסוע באוטובוס" מי שלא אצליח לשכנע אותו כי מוטב לקחת את המזדה, הוא אדם מוזר מאוד...

EverMan

New member
אני מעדיף את העבודה - שתפיל מהר

את הליכוד ותהווה אלטרנטיבה כמה שיותר מהר. נקודה.

למעלה