מאמר שיפוט באגרוף המקצועני

רענן טל

New member
מאמר שיפוט באגרוף המקצועני

שיפוט באגרוף המקצועני אחת השאלות הבולטות שהופנו אלי כאמרגן קרבות "הזירה" היא כיצד מוכרע קרב אגרוף בנקודות, בשיטת 10 נקודות, במאמר זה אנסה להבהיר ולפשט כמה שיותר את העניין. 1. למנצח בסיבוב בקרב יינתנו 10 נקודות ולמפסיד יינתנו 9 נקודות. 2. במידה והיה בסיבוב המדובר נוק דאון יינתן למנצח 10 נקודות ו- 8 נקודות למפסיד, במידה ובאותו סיבוב התקיימו 2 נוק דאון התוצאה 10 למנצח ו-7 למפסיד., שלושה נוק דאון באותו סיבוב הניצחון בנוק אאוט טכני. בכ-90% מהקרבות ניתן לראות בבירור את המנצח, ולכל צופה אין בעיה להבחין ביחד עם השופטים במנצח בקרב. הבעיה היא ב-10% הנותרים אותם קשה להבין אלא עם ידיעת הקריטריונים לניצחון בצורה ברורה. להלן סדר החשיבות להחלטות שופטים עבור המנצח בקרב אגרוף מקצועני:- א. מכות נקיות clean punching ב. אגרסיביות אפקטיבית affective aggressiveness ג. ניהול קרב והגנות ring generalship and defense במידה וצופה בבית או שופט בסמוך לזירה מתקשה להחליט, חובה לשאול את השאלה הבאה:-מי היה יותר דומיננטי ופגע (נזק) ביריבו יותר. אני לא מתייחס כלל במאמר זה על שיפוט לא אובייקטיבי אלא למצבים בהם שופטים נותנים תיקו בהחלטה סופית בקרב. יש להימנע כמה שיותר ממתן תוצאת תיקו אלא רק במקרים מיוחדים ביותר, תמיד ניתן לראות את המתחרה שפגע ביריבו יותר, לא מבחינת כמות המכות אלא במסגרת השליטה בקרב והנזק שנגרם לאחד משני היריבים. במידה וקרב של 4 סיבובים מתקיים צמוד למדי ניתן לתת תיקו בסיבובים הראשונים, אולם יש לתת דגש רב על הסיבובים המתקדמים ובהם למצוא את ההבדל בניהול הקרב: אגרסיביות ושליטה בסיבובים וזאת על-מנת להכריע את הקרב בניצחון לאחד המתאגרפים. החלטת תיקו היא לעיתים שגויה ואיננה משקפת את מהלך הקרב, בנוסף חשוב מאוד לצופים לשים לב למהלך הקרב ולבודד את המכות הנשלחות לעבר המתאגרפים. א. מכות חלשות (אפילו נקיות) לא מהוות חלק מתהליך צבירת ניקוד ב. מכות על גבי ההגנה לא מהוות חלק מתהליך צבירת ניקוד ג. ההתנהגות אגרסיבית, צעקות בזמן מכה, מבטים קשוחים (פוזות) לא נחשבים כדומיננטיות. ד. כמות מכות 300 אגרופים בסיבוב לא מקנות ניקוד אלה אם הסבו נזק ליריב. לסיכום לצופים בבית , בקרב אגרוף יש דרך מאוד ברורה לנקד סיבוב ולהעניק ניצחון עבור סיבוב או קרב למתאגרף. לזכור שוב ולתת דגש על המתאגרף אשר מסב נזק גופני ליריבו כגון:גורם למתאגרף להסגר ולא להכות, ללכת כל הזמן לאחור, לפחד לתקוף חזרה ובקיצור לא לשלוט בנעשה בזירה. מתאגרף מנצח בזירה הוא מתאגרף שנראה טוב יותר פיזית (כושר גופני), מגן את התקפות יריבו, ושולט בנעשה תוך ניהול הקרב בקרב האישי שלו (הוא מכתיב את הקצב של הקרב). צפייה נעימה רענן טל

../images/Emo24.gif../images/Emo45.gifתודה על המאמר המאלף....

אני מקווה שאני אצליח להוציא ממך עוד מאמרים להנאת כולנו יניב

../images/Emo45.gif מאיפה צמחה האגדה האורבנית

שהרמת ידיים לאות ניצחון של המתמודדים בסוף הקרב משפיע במשהו על החלטת השופטים? ותודה על המאמר.

באמת שאלה מענינת כי.......

לשופטי צד יש גליון ניקוד, ולמעשה בסוף הקרב פשוט סופרים את הניקוד של כל מתחרה בהתאם למה שרענן ציין במאמר שלו... אז הרמת היד היא ממש לא רלוונטית להכרזה עצמה וממש לא משפיעה משום שכבר בסוף כל הניקוד כתוב.... אולי זה מעין הצהרה של המתאגרף... למרות הכל גם אם הפסדתי, אני ניצחתי... יניב

../images/Emo35.gifאיזה מאמרים תרצו לקרוא....

רענן ישמח לרשום מאמרים בנושאים שמענינים אתכם הקוראים בפורום! אז נשאלת השאלה מה בעצם מעניין אתכם לקרוא? נא להיות ממוקדים בנושאים שהייתם רוצים לקבל עליהם מאמרים. תודה יניב

הכנת מתאמן לקרב בזירה

על מה שמים דגש? איך מכינים לקראת קרב בהיבט של כושר גופני תזונה והיבטים נפשיים. האם יש עבודה על אינטרוולים המדמים את צורת הקרב?

הייתי רוצה לקרוא על האנשים

שמלווים את החניכים מה ה אומרים להם לפני הקרב ומה מסבירים להם כי אני רוצה לעשות קורס מדריכים אני רק לא יודע היכן......

dascalu jacob

New member
אני אשמח לקרוא על:

טכניקות אימון , שיטות אימון לפיתוח יכולות טכניות, שיטות אימון לפיתוח כושר וכוח כללי למתאגרפים.

חשוב מנטלית,

להניף ידיים למעלה בסוף הקרב,ולא להיראות כאחד שהפסיד,כי אם אחד שנלחם בזירה ואחרי הקרב,הוא עירני ויכול להמשיך הלאה...,חשוב למתחרה וחשוב לקהל שבא עימו.מבחינת הניקוד,אין לזה כל משמעות. אורי צבי,

Be Real

New member
וואלה? לא ידעתי את זה..

באמת שלא ידעתי.. אחרי כל קרב צמוד שנגמר אני רואה את 2 המתחרים פתאום מניפים ידיים. 100 פעם שאלתי את עצמי, איך הם יודעים שהם ניצחו את הקרב? אז עכשיו הכל ברור לי. אבל אני חושב שאחרי קרב צריך לשמור על פרופיל נמוך ולא להרים את הידיים גם אם ניצחת את הקרב בנקודות בבירור... לא יודע, כל אחד ומה שהוא חושב.

איתי,

זה גם יכול להיראות בתור תודה לקהל עבור מחיאות הכפיים,זה לא משנה מה זה אומר,זה חלק מהספורט,שלא מצויין בספרים אלא עבר כמו תורה שבעל פה מאחד לשני ומדור לדור .העיקר שהכל נעשה ברוח טובה ובהתנהגות ספורטיבית.ודרך אגב לא כל הלוחמים בזירה נוהגים להניף את ידיהם. שלך בפורום, אורי צבי,

dannylior1

New member
ואני חושב שזה לא מכובד...

לא אוהב את הקפיצות והרמת הידיים אחרי קרב. אפשר לסיים קרב בקידה למתחרה השני, לשופטים ולקהל כמו שנהוג באומנויות לחימה שונות, לי אישית זה נראה מכובד יותר, מכל הבחינות. וכאשר החלטת השופטים לא יכולה כלל להיות מושפעת מהרמת הידיים הזאת, כפי שציינתם, אז לטעמי היא מיותרת. מנטלית, חשוב לעלות לזירה ולהסתכל ליריב בעיניים , מנטלית/פסיכולוגית, חשוב לא להראות כאב תו"כ הקרב - לא חושב שיש חשיבות מנטלית ל"הצגה" של ניצחתי בסוף הקרב, לא משנה אם אתה מנצח או מפסיד.

קטריס

New member
דווקא יש איזה אחד, צרפתי אחד

מוסלמי דומני, יש לו שם מרוקאי שכזה, די צעיר שנלחם ממש נהדר (אם כי לא יצא לי לראות אותו כבר די הרבה זמן). בכל אופן הוא אף פעם לא הסתכל ליריב בעיניים, אף פעם לא התלהם ו"התלהב", גם כשניצח. תמיד היה נחבא אל הכלים (והוא *אכל* את היריבים שלו). שוב, כרגיל, לא זוכר את השם שלו
לא מבין את המגמה הזו ליצור רושם שאתה קשוח. אני דווקא דוגל בצניעות. אני לא אנסה להפחיד בנאדם בפוזות, יש לי דברים חשובים יותר להתרכז בהם. ואני הרבה יותר חושש מה"צנועים", מאשר הראוותנים שמפגינים קשיחות וגבריות ואימתנות. אבל זה רק אני..

Be Real

New member
למה ללכת לאיזה מתאגרף אלמוני ?

כשיש לך את מייק טייסון. שגם הוא לא הרים אף פעם ידיים גם כשניצח (חוץ מהקרב מול פראנק ברונו) ב-1995, ששם הוא לקח את התואר האחרון שלו

Be Real

New member
שכחתי לציין

בקרב השלישי או השני שלו הוא גם הרים ידיים אם זה כ"כ חשוב לכם. אז הוא היה בן 19. הוא ניצח בנוק אאוט בסיבוב הראשון. דרך אגב, טייסון שבתוך הזירה הוא לא טייסון שמחוץ לזירה. הוא היה צנוע ותצחקו מצדי. תמיד, תמיד, תמיד, אחרי כל נוק אאוט אכזרי שלו הוא רץ לבדוק אחרי ספירת השופט מה קרה ליריב שלו. גם מול בוט'ה שהתפלסף אליו במשך כל הקרב, גם מול אטיין שהתפלסף לפני הקרב. כולם. וגם אני מעדיף צניעות. צריך לקחת הכל בפרופורציות. מה הקטע בלהרים ידיים אחרי קרב? מה זה נותן ??? לא לקהל, לא לי ובטח שלא לשופטים - זה לא נותן כלום.

Be Real

New member
רענן,

אלעד שמואל שלח לי תמונות שלו עם מייק טייסון במחנה אימונים בארה"ב. הוא אמר לי שהיו שם עוד הרבה מתאגרפים ידועים והוא פגש אותם. למה שלא תעלו לאתר cma את התמונות ?? חבל על כל דקה.

למעלה