מאמר שכתבתי לתחרות כתיבה

0ne Man

New member
ברכות למתחרה הראשון! ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

קראתי את המאמר שלך, ונראה לי שלא התמקדת באחד מהנושאים של התחרות אלא כתבת "קצת" על כל דבר, מבלי לפתח לעומק אף נושא, וחבל. אבל יחד עם זאת, המאמר שלך מכיל מסר חשוב מאד לכל חברי הקהילה שלנו, וגם מכיל מסר חשוב לקהילה ה"שומעת" על הבעיות שבהם נתקלים לקויי השמיעה שלהם בחיי היום יום. אני כותב זאת לא כשופט בתחרות, אלא כאחד הקוראים בפורום. את הציון שלי על המאמר אתן כשהתחרות תסתיים. בהצלחה בתחרות!

כיסוף

New member
עכשיו הערות שלי

אני לא יודעת אם זה חיבור או מאמר אבל בכל זאת בכתיבת חיבור או מאמר לא פונים בראש כותרת למנהלים שלום הכנתי מאמר את הפניה הזאת עושים כאן בתגובה בפורום . במאמר או חיבור מתמצתים בכותר, בשורת נושא שתמשוך את העין ותוביל לשאר החיבור. יש לך קפיצות בין פיסקאות לפיסקאות אתה מתחיל טוב התחלת בסובב אותך כבן אדם חירש או לקוי שמיעה בחיי היום יום בהתמודדות. עברת בפיסקה אחרת למעין קמפיין לדעתי פרסומי לאגודות השונות למה כדאי ולמה לא. הכנסת או ערבבת את הנכים בעייסק שאני לא חושבת שזה דומה בכלל למה הם כן ואתם לא מבחינת תנאי הנגישות לכל אוכלוסיה. נכנסת גם לקטע של דברים שאתה חושב שבמאמר או משהו תחבירי זה לא נכלל : "אני חושב שחשוב מאד שיהיה ארגון אחד גדול..... " ולבסוף סיימת בבקשה בפניה,ברעיון "שפעם בשבוע שיתארח מנהל של ארגון אחא או בקול או מכון לקדום חירש" ויצאת לגמרי מנושא התחרות. בקשות כאלה הם בקשות נלוות לפניות בפורום. ולא בנושא של התמודדות או הצגת האוכלסיה לקהילות אחרות. לכן אני הייתי הולכת על ההתחלה שלך ומי השורה הזאת הייתי ממשיכה "לפעמים אני מרגיש כמו אזרח סוג ב', שלא מגיע לו כלום במדינה. אני לא רוצה לקבל טובות מאף אחד, ולא זקוק לעזרה, תודה רבה, אבל מה עם קצת התחשבות בצרכים של החירשים?" כלומר הייתי ממשיכה מכאן למה המחשבות שלך כאזרח סוג ב' למה נראה לך שלא מגיע לאזרח סוג ב' כלום,איזה התחשבות היית מצפה ביתר פירוט לגבי כל מה שציינתי לשנות . ועוד משהו מאמר או תחביר לא מסיימים "בכבוד רב" כי זה לא פניה במכתב לגורם מסויים. תוריד את זה. ובכלל אם תצטרך עזרה לפני סוף התחרות אני כאן
בכל אופן מבחינת ניסוח לשוני הייתי אומרת בסדר אפשר לשפץ אבל את הרעיון והמסר אהבתי. בהצלחה

0ne Man

New member
כיסוף צודקת

אפשר, ניתן וגם מומלץ לשפר את המאמר שהגשת. כיסוף נתנה לך הצעות טובות איך לשפר את המאמר, ומותר לך לתקן את המאמר עד סוף החודש, אם אתה מעוניין בכך. הייתי מציע לך להתמקד בלמה אתה חושב שמתייחסים אליך כמו ל"אזרח סוג ב'" - לתת דוגמאות מחוויות אישיות שלך, ולהציע הצעות מפורטות איך לפתור את הבעיות, זה מסר חשוב לשומעים, וכדאי להרחיב קצת יותר בנושא זה. גם את המסר לקהילה שלנו - הרעיון שלך לאחד בין כל הארגונים של לקויי השמיעה הוא טוב, למרות שלדעתי בגלל שיקולים פוליטיים קשה להאמין שזה יקרה, אבל גם כאן לא הרחבת. בסך הכל, נגעת במאמר שלך בכמה נקודות חשובות ומעניינות, אבל לא הרחבת בשום נושא. למעשה, כמו שכיסוף ציינה, עירבבת כאן בין כמה נושאים. בקשר לתחביר שלך - אומנם יש מה לשפר, אבל השופטים יתעלמו משגיאות של תחביר ודיקדוק, ויתמקדו רק בנושא ובמסר של המאמר. השופטים לא יורידו נקודות על שגיאות תחביריות ודיקדוקיות. ובהזדמנות זו אני מזכיר לכל הגולשים, שתחרות הכתיבה המתקיימת בחסות הדים,מסתיימת בסוף החודש. ניתן להגיש יצירות לתחרות עד ליום 31.12.03. כולם מוזמנים להשתתף בתחרות ואולי תזכו בטלפון לכבדי שמיעה או שעון רוטט, מתנת חברת הדים או בחולצות מדליקות של תפוז! בהצלחה!

למעלה