מאמר של אלון על B12

Neta558

New member
מאמר של אלון על B12

אלון כתב מאמר ארוך ומקיף על B12, והוא עלה לפנית המאמרים תחת "מידע שימושי". אתם מוזמנים לקרוא ולהגיב בפורום. כמו שמצוין בתחילת המאמר, הכותב אינו רופא או תזונאי, ולכן אשמח לקבל תגובות משכאלה, ולהוסיפן. וכמובן, בהזדמנות זו שוב אזכיר שכל מי שרוצה להעלות מאמר לפורום, יבורך ויזכה לחיים ארוכים, מיד לאחר שידאל לי מאמרו [email protected] יום טוב, ים כחול נטע
 

דורון ק

New member
הכותבת איננה רופאה או תזונאית את

מתכוונת?
. בסך הכל מאמר נחמד ומושקע(כל הכבוד
) אך ישנם כמה אי דיוקים-הנה הבולטים שבהם: "בשר מקור אמין ל-B12"-מחקרים עדכניים מראים שלמרבית האוכלוסיה הבשר הוא אינו מקור אימון ל-B12,גם ביצים לא מקור אמין-מצרף לינק. "חיידקי המעיים מייצרים B12"-נכון חלקית,חיידקי המעיים מייצרים מעט(מעט מאוד) B12 ללא יכולת ספיגה. "תוספי מזון ל-B12 אינם אמינים וצריך לאכול כמויות גדולות מהם"-לתוספי ה-B12 במזון יכולת ספיגה גבוהה ולא צריך לאכול כל כך הרבה מהם על מנת לקבל את הכמות היומית-מצרף לינק. כדאי גם להוסיף שעם הגיל יכולת הספיגה של B12 מהמזון יורדת. עוד להוסיף למאמר שעל פי מחקרים עדכנים לכ-40% מהאוכלוסיה רמות B12 נמוכות בפלזמה. ישנם עוד אי דיוקים אך אלה הבולטים שבהם,מצרף לינקים למחקרים מעניינים בנושא-אתה יכול להסתמך עליהם במאמר: Plasma vitamin B-12 concentrations relate to intake source in the Framingham Offspring Study Am J Clin Nutr 2000 71: 514-522. Older Men and Women Efficiently Absorb Vitamin B-12 from Milk and Fortified Bread J. Nutr 2001 131: 291-293. ושוב-כל הכבוד על ההשקעה במאמר!
 
תגובת הכותב...

לא ציינתי כי בשר הוא מקור אמין. להיפך, אפילו ציינתי כי גם ביצים וחלב אינם מקורות אמינים. אך אמרתי כי לרוב ההיסטוריה מלמדת שאנשים שאכלו ביצים וחלב לא פיתחו מחסור בבי-12, אך עדיין שווה לבדוק (ובכלל שווה להוריד את הרכיבים הנוראיים האלה מהתזונה). ציינתי כי אין להסתמך על חיידקי המעיים כמקור בי-12, ומי שעושה את זה לוקח סיכון. אמרתי כי חלק מהמזונות אשר מועשרים בבי-12 אינם אמינים (לפחות לא בצורה וודאית), ויש גם כאלו אשר צריך לאכול כמויות גדולות (מידי) שלהם. לדוגמה: אני נתקלתי בשמרים מסוג מסוים אשר הועשרו בבי-12, אבל כדי לקבל את הרמה היומית המומלצת הייתי צריך לאכול 3 קופסאות שלהם, דבר שהוא לא מאוד אפשרי, וגם אם כן הייתי מקבל עודף של תרכיבים אחרים המצויים בהם. אכן כדאי להוסיף שעם השנים רמת הספיגה יורדת - תודה
אשמח לשמוע על עוד אי-דיוקיים. תודה על המחמאות!
 

דורון ק

New member
העניין הוא שאתה לא יכול לכתוב

ללא ביסוס-זאת אומרת במידה ואתה רושם כי הבשר הוא אינו מקור אמין ל-B12,מוצרים מועשרים הם כן,חלב לא בריא וכו´ אתה צריך להסתמך על משהו-זאת אומרת אתה יכול לרשום-"בשר אינו מקור B12 אמין(1)". מקורות: 1)המאמר/מחקר הרלוונטי. אם אתה רוצה מידע על מאמרים/מחקרים בנושא אז תשאל וכמו כן אפשר לבדוק מאמרים/מחקרים ב-PUB/MED.
 
הדבר שאתה אומר הוא טוב ויפה...

אבל כמו שרופא או תזונאי שתתייעץ איתו לא יביא לך מחקר רפואי לכל דבר שהוא אומר אלא אם תבקש. אני גם לא אעשה את זה. הדואל שלי מצויין בסוף, אם מישהו מתעניין במקורות מידע אמינים יותר, שיפנה אליי...
 

דורון ק

New member
אוקיי

פשוט לדעתי הפנייה למקורות הייתה מיטיבה עם הקוראים שמעוניינים במידע נוסף. עוד שאלות שיכולות להוסיף למאמר לדעתי הן: האם טבעוני שאוכל נכון יכול לפתח מחסור בבי 12? בי 12 במינון על(MEGADOSE) רעיל,פעיל,מועיל למצבים מסוימים?בהתייחס לכך שבי 12 נאגר בכבד ומסיס במים. מה מגביר/מוריד ספיגה של בי 12? מה ההבדל בין טבליה,כדור תת-לשוני(SUBLINGUAL) וזריקות?ומה כדאי לקחת ומתי? האם חובה לצרוך בי 12 על בסיס יומיומי? חוץ מזה רשום במאמר שביצה כל יום יומיים תספק את התצרוכת היומית ושזה מקור אמין יותר מחלב. כמו כן הקטע על תזונאים הוא אינו מדויק מאחר שתזונאים חייבים להיכנס לפרטים על בי 12 במסגרת לימודיהם ולרוב הם לא יתנו עצות חובבניות-אז לדעתי צריך קצת למתן את הנושא. חוץ מזה צריך לדעתי להזכיר במאמר שעל פי מחקרים עדכנים רמות בי 12 נמוכות יש לכ-40% מהאוכלוסיה הכללית. לשנות קצת את הנושא של מאכלים מועשרים-ולרשום שחלק מהמאכלים המועשרים בהחלט יכולים לספק את התצרוכות וצריך לבדוק את הכמות בכל מוצר לגופו. אך כמובן אתה כתבת את המאמר אז לשיקולך.....
 
למעלה