אסביר למה בעיני זו חוצפה
הדיון בעיני אינו קשור לסוגייה, האם הילד לומד או לומד גיאוגרפיה, אם ראשו שם או לא והאם יש או אין גמישות במערכת. זה גם לא קשור לזה שאני מאמינה שלכל אדם מותר להביע את דעתו, ללא קשר לדעות של אחרים (סותר או לא סותר). וכאמור, טבעי שלא כל נושא יהיה מעניין לכולם באותה מידה, וטבעי שלא כל מורה יהיה איכותי באותה מידה. הנקודה היא, שהילד נמצא ממגוון סיבות בכיתה בה עומד אדם ומנסה ללמד אותו משהו. אותו אדם עושה את עבודתו ברמה מסוימת. וזה אפילו לא רלבנטי אם הוא עושה אותה טוב או לא. מבחינתי, תגובה שאומרת 'זה לא בראש מעייני' יורקת בצורה גדולה לפרצופו של המורה. יש דרכים להתמודד עם זה שדבר מסוים לא משמעותי בעיניך - שאינן כוללות להטיח את זה בפני האדם שעובד. איך היית מגיבה אם אותו ילד היה זורק לכלוך ברחוב, וכשפועל הנקיון היה מעיר לו (אם הוא היה מעיז !), הילד היה אומר 'נקיון הרחוב לא בראש מעייני כרגע' ? או אם הוא היה קופץ לבריכה בלי להסתכל, והמציל היה מעיר לו, והילד היה עונה 'בטיחות אחרים לא בראש מעייני כרגע' ? או אם הוא היה מפריע באמצע קונצרט, ומתעקש ש'מוסיקה קלאסית זה לא בראש מעייני' ? - אין לי בעיה שלא ילך לקונצרט, אבל אם הוא נמצא באולם, שיתנהג בכבוד כלפי המוסיקאים וכלפי המאזינים האחרים. נקודה. אני לא יודעת איך זה אצל אחרים, אותי חינכו לכבד כל אדם וכל עבודה, ולא להפגין זלזול באותו אדם ובעבודתו. יש דרכים אחרות לפתור בעיות וחוסר עניין שאינן כרוכות בזלזול שהיה גלום בתשובה של הילד. למעשה, כשאני חושבת על זה, בכל מסגרת בה הייתי - בי"ס, אוניברסיטה, עבודה ועוד - היו חלקים נכבדים שהיו משעממים והיו חלקים שבשבילם היה שווה, ותמיד הייתה מטרה שבשבילה גם המשעמם וגם המעניין היו רלבנטיים. ככה זה בחיים. מישהו פה עובד בעבודה שהיא 100% מדהימה כל הזמן ? שאין בה חלק בירוקרטי או משעמם או פחות מאתגר ? אז אותו ילד יכול להעביר את השיעור בשקט. או אפשר לדבר עם אבאמא ושהם ידברו עם המורה. או אפשר אפילו ישירות לגשת למורה ולהגיד, תשמע מורה יקר, גיאוגרפיה לא ממש מעניינת אותי, האם אפשר למצוא דרך עבורי ללמוד את החומר בצורה אחרת ? - אפשר גם לבוא עם רעיונות. העיקר לתת כבוד לאדם ולעבודתו. הייתה לי מורה לגיאוגרפיה שנתנה לי בונוס בציון בזכות תשבצים שחיברתי עבורה עם הגדרות מקצועיות ; היה לי מורה לאנגלית שנתן לכיתה לקרוא יצירות לפי בחירתם ולא לפי תוכנית הלימודים, כולל סדרות טלביזיה ; היה לי מורה לאזרחות שישב ובנה משחק מקסים שמלמד שיטות משטר שונות - וכל זה במסגרת החינוך הממלכתי הציבורי.