מאמר שמצאתי ברשת, "מאמר עם בשר".

diday

Member
מאמר מעניין

אני בטוח שהכותב צודק כשאומר שיש להמעיט באכילת בשר לפעם עד פעמיים בחודש, איני בטוח שהכותב צודק כשהוא טוען שכמות זו הכרחית באופן גורף לכלל האוכלוסיה. יש כאלה שבשר הוא הכרחי עבורם ויש כאלה שלא. אם אפשר היה ללמד את אוכלוסית העולם שבשר בתכיפות של יותר מפעם בשבוע מזיקה, רוב פעילות זב"ח הייתה נעלמת מעצמה כיוון ש"ייצור" בעלי חיים לא היה נזקק יותר לבתי חרושת.
 
גם אנחנו...

כמה מאתנו יודעים על חשיבות מזון אורגני, ובכל זאת קונים בשוק? אני מודה בחטא הזה שלי...
 

לקשמי

New member
מה לעשות שרובנו לא מליונרים

ועדיין אין משכנתא על מזון אורגאני.
 
יש אנשים שמשכנעים שזה יוצא זול יותר

כי קונים פחות. מדייקים בכמויות. מדייקים בסוג המזונות. או מתארגנים לקניות משותפות. וכך ,לטענתם הם אפילו חוסכים. שלא לדבר על החסכון בהוצאות בריאות למשפחה ב50 השנים הבאות....
 

diday

Member
כל אחד וסדר העדיפות שלו

מקומם לשלם מחירים כל כך גבוהים עבור מזון אורגני, במיוחד שיודעים שהמדינה מסבסדת בעקיפין את המזון הלא אורגני, שהרי אם האיכרים היו צריכים לשלם על נזקי הסביבה שהם גורמים והסכומים היו מגולמים במחירי המוצר, היה מחירו משתווה לזה האורגני ואף עולה עליו. אבל, זה המצב הנתון, שלא נראה שישתנה בשנים הקרובות. פרט לחוויה הקולינרית, את מקבלת מזון שמזין יותר. כך שאת זקוקה לפחות. כפי שנאמר, החיסכון (האפשרי) בטיפולים רפואיים בעתיד, יכסה אף הוא את ההוצאה הנוספת. ניתן אולי גם, כל אחד צריך לדעת אם מתאים לו או לא, לוותר על דברים מסויימים כדי להנות ממזון נקי יותר. יתכן שזוהי הסיבה שלקוחות בחנויות טבע רובם רזים. במחירים כאלה קשה לצאת שבע.
 
בעצם, לכולנו יש אינטרס

שהמזון האורגני יהיה זמין וזול יותר לכולנו. גם אני ,שעדיין לא צורכת אותו , מקוה לכך. ובודאי גם אתה ורבים כאן בפורום. כדאי שניתן לזה ביטוי כלשהו, אולי נצליח להזיז דברים קצת יותר מהר....
 
מאמר מעניין, עם הסתייגות

ההסתייגות הראשונה והעיקרית - כבר בפתיחת המאמר הוא מבהיר שהוא מבוסס על חומר מדעי, אך אין קישור ולו למחקר אחד. יש הפניה למאמר שקשה עד בלתי ניתן להשיג בארץ, הפניה לאתר, ולספר פופולרי. את הספר והמאמר כמובן שלא ניתן לבדוק כאן ועכשיו ולהתרשם מהם, והאתר נראה מעניין אבל בכל מקרה נוגע רק להיבט מאוד מאוד קטן ושולי במאמר כולו. חבל מאוד על כך, אני חושבת שסימוכין רשמיים יותר היו מוסיפים והיה אפשר להתייחס לזה יותר ברצינות. גם פסקת הסיום מעוררת תמיהות. אורח חיים טבעוני עדיף על צמחוני - שוב, על מה הוא מבסס את זה? המחקרים המעטים שאני מכירה בעניין לא יסכימו. "תזונה אורגנית" תפתור מחסור ב B12 - מה זה אומר? למה הוא מתכוון בתזונה אורגנית? נשמע מעורפל (ומעורר חשד לכל אותן "שיטות טבעוניות" שמתיימרות להעלות B12 ללא תיסוף חיצוני כלשהו), וזה גורם לי לתהות על מהימנות שאר הדברים שנאמרים במאמר.
 
הוא לא מדייק בתקופות של האבולוציה

אבל זה נתון לפרשנות כזו או אחרת , חוץ מזה הוא צודק . איך האדם הקדמון הטבעוני קיבל B12 ? איך 5 מליון ג'יינים שלא יושבים עד שהם מטטאים את מקום מושבם שמא ירמסו חרק כל שהוא מקבלים B12 ?
 

diday

Member
דרך המים

מי שתיה ללא מיקרואורגניזם (המקור לB12) הם דבר חדש למדי, שעדיין אינו זמין במדינות מתפתחות. טבעונים (וגם צמחונים) הודים שעוברים לאירופה סובלים ממחסור בB12, עם כל הסמפטומים הנילווים.
 

diday

Member
בכל מים (עומדים) שאינך מחטא,

אם על ידי הוספת כלור, או חימום, תמצא מיקרואורגניזים = תמצא B12 גם לא חסרים מקורות מים זורמים שמספיק מזוהמים ומכילים כך כמות מספקת של B12. אחזור שוב: טבעונים הודים שעוברים לאירופה ושומרים על אותה תזונה כמו במולדתם, סובלים ממחסור בB12.
 
כלומר מי באר או משהוא דומה

זה לא קיים בערים בהודו , יש שם צנרת כמו בכל מדינה מערבית
 

לקשמי

New member
לתיירים חפצי בריאות

אסור לנסוע למזרח הרחוק. או שאם הם נוסעים, שידאגו איכשהו לאוכל מהבית. אחרת אין דרך לעבור טיול במזרח הרחוק מבלי לחלות בדרך.
 
מה שנכון נכון . לקחתי אוכל מהבית

אבל רק בהודו בתאילנד יותר נקי . עובדה חזרתי מהודו בלי כאב בטן שלא כמו רוב המטיילים .
 

diday

Member
נו, אז אנחנו מסכימים שתנאי ההגיינה

בהודו הם כאלה שפותרים מחסור בB12. כיוון שלנו תנאי הגיינה אלה אינם מתאימים, אנחנו צריכים להשלים את המחסור ממקור אחר.
 
למעלה