מאמר שמצאתי על טפילים כגורם ל CFS

מאמר שמצאתי על טפילים כגורם ל CFS

מצורף קטע מהמאמר שרלוונטי לחולי CFS וכן קישור למאמר אשמח אם תגיבו "מספר רופאים מאמינים כיום שהטפילים מעורבים במספר מחלות התוקפות את החברה המודרנית כגון סרטן, איידס ומחלת קרוהן. מחקר אשר נערך לאחרונה על יותר מ- 400 חולים בתסמונת העייפות הכרונית ותפקוד חיסוני לקוי (CFIDS-(Chronic fatigue immune deficiency syndrom בניו-יורק גילה, כי אחוז מדהים %93 - מן החולים סבלו מצורה כלשהי של שריצת טפילים בגופם . אף שאנו נוטים לקשר היטפלות של Giardia בראש וראשונה לתסמינים של הקיבה ושל המעיים, תת-פעילות חמורה של בלוטת התריס עלולה גם היא לנבוע מזיהום ב-5 Giardia lamblia. הגדולות מבין נמטודות המעיים, תולעי ה- Ascaris lumbricoides, נודדות בתוך רקמות הגוף. כאשר טפיל זה מתקדם ומפלס דרכו אל הריאות, עלולה התגובה האלרגית הנוצרת לגרום לדלקת ריאות, ובמודלים של בעלי-חיים היא קשורה להתפתחות אסטמה אידיופתית של הסמפונות. (idiopathic bronchial asthma) ילדים הנולדים לאימהות הנגועות בטפיל זה סובלים מרגישות גבוהה יותר לאותו זיהום בשלבים מאוחרים יותר בחייהם 6. אצל חולים בעלי מערכת חיסון חלשה החשופה לסכנות, עלולה שריצת טפילים מזני Cryptosoridium ו Giardia - לגרום לספיגה לקויה ולאובדן של אבות מזון 7-8 . בקרב חולי איידס, מתקרב שיעור התמותה כתוצאה משלשולים ל- %80. אלה הנותרים בחיים עלולים לסבול מבעיות אחרות, כגון שיעול כרוני וחום נמוך. ד"ר חולדה קלארק, מחברת הספר: "המרפא לכל המחלות" ( :proMotion Publishing, 1995 San Diego, California) סבורה שזן הטפילים המסוכן ביותר הוא ה- buski Fasciolopsis. דלקת מעיים זו שוכנת בצמחי מים כגון ערמוני מים, נצרי במבוק, גרגיר הנחלים וצמחי שורש הלוטוס, וחודרת לתוך הגוף כאשר האדם אוכל צמחים אלה. אף על פי שעלקה זו מצויה, לרוב, באסיה הדרומית-מזרחית, טוענת ד"ר קלארק שמצאה את העלקה בכל מקרה של מחלת הסרטן, זיהום בנגיף HIV, מחלת אלצהיימר, מחלת קרוהן ואנדומטריוזיס שבדקה. עבודתה של ד"ר קלארק מתרכזת בעיקר סביב העלקות, ולכן היא אינה מסוגלת לקבוע אם הקשר שבין המים לזיהום בר-יישום גם לגבי תולעי הסרט ותולעים עגולות. יהיה זה אך הוגן לומר כי רופאים קונבנציונליים מתייחסים למסקנותיה של ד"ר קלארק כניפנוף בבד אדום מול פרצופו של שור זועם. אך למרות זאת, מדווחת ד"ר קלארק על הצלחה רבה תכנית של דה-טוקסיפיקציה (סילוק רעלים) מהגוף ושיגור תדר אלקטרוני בעוצמה גבוהה כחלקבריפוי מחלות בעזרת מתכנית ההחלמה מהטפילים. מניין הם מגיעים ? ייתכן כי ההיבט המטריד ביותר בשריצת הטפילים מתבטא בעובדה שהם שוכנים במקורות המחייה להם אנו זקוקים על-מנת לשרוד: המים שאנו שותים ובהם אנו מתרחצים, המזון שאנו אוכלים והאוויר שאנו נושמים. חיות מחמד, קיום יחסי-מין, מעונות-יום ונסיעות למדינות זרות מהווים גם הם מקור אפשרי לטפילים. שתיית מים הופכת יותר ויותר לעניין של אמונה. לא זו בלבד שהמים מזוהמים ברמות גבוהות של כימיקלים רעילים, מחקרים מטעם רשויות המים האמריקאיות מוכיחים כי ציסטת ה -Giardia מסוגלת לשרוד עד שלושה חודשים במים קרירים או קרים, בעוד שציסטת ה- Cryptosporidium יכולה לשרוד במשך פרק-זמן הנע בין 12 ל- 18 חודשים 10 . ה-Cryptosporidium הוא כעת הגורם העיקרי למחלות שמקורן במים נגועים בטפילים בארה"ב, כאשר למעלה מ- %80 מדגימות המים אשר נלקחו ממקורות מים פתוחים ו- %28 מדגימות מי השתייה אשר נלקחו ממאות מקומות במזרח ובמערב ארה"ב, התגלו כמזוהמים בטפיל זה 11 בעוד המים מהווים המקור הנפוץ ביותר לטפילים כדוגמת Cyclospora, מקום מקלט לטפיל זה. ההתפרצות של cyclosporiasis באביב של השנים 96 ו- 97הרי שגם המזון עלול לשמש בארה"ב ובקנדה נמצאה קשורה לצריכת פטל טרי מגווטאמלה 12. התפרצות הטפיל פגעה ביותר מ-1,000 בני-אדם. Cryptosporidiosis נמצא קשור גם לצריכה של חלב בבתי-הספר. ביורקשייר המערבית חלו בשנת 1995, 50 ילדים בתסמינים של הקיבה ושל המעיים לאחר שתיית חלב בבית-ספרם. בדיקות ממושכות איתרו במדויק את מקור הבעיה: יצרן חלב מקומי קטן אשר עשה שימוש במפסטר המתאים למשקים 13 . מחקרים אחרים מצאו קשר בין טפיל מזן שתיית חלב בלתי-מפוסטר oocysts-) .14-15 Cryptosporidium oocysts מעיין שק ובו ביציות של הטפיל)זה לבין אינן יכולות לשרוד את תהליך הפיסטור 16 , לכן סביר להניח שהתפרצות התסמינים ביורקשייר המערבית התרחשה כתוצאה מפיסטור בלתי הולם. הנגישות למזונות ממדינות אחרות משמעותה חשיפה לטפילים הנפוצים באותן תרבויות. מחלת הטוקסופלסמוזיס (Toxoplasmosis),הנגרמת בעטיו של טפיל ה- Toxoplasma gondii, הינה זיהום טפילי סמוי. אצל נשים הרות קשורה המחלה לסיכון גבוה יותר למומים מולדים. בעוד ההמלצה המקובלת היא הימנעות ממגע עם ארגז הצרכים של חתול הבית, יש המחשיבים מגע עם בשר מזוהם כגורם חשוב הרבה יותר בתחלואה בטפיל זה."

ועוד נקודה למחשבה

מאחר וחולות רבות מגדלות בעלי חיים בעיקר חתולים יתכן וקיים קשר בין CFS לבין הדבקות בטפיל טוקסופלסמוזיס המועבר בעיקר מחתולים. יכול להיות שזה סתם צירוף מיקרים ו/או חומר למחשבה.

ששרון

New member
הי דניאלה, כרגע אני קצת מטושטשת

אקרא בהמשך ואגיב, בינתיים רק ריפרפתי, וזה עורר אצלי הלם קל...כי בעתון האחרון של העמותה הופיעה באחד המאמרים מחקר של פרופ' בוסקילה שהתייחס לאחוז מאוד גבוה של מחלות דלקתיות במעי (אחת מהן היא קרוהן דיזיז שמוזכרת במאמר שהבאת), אצל חולי פיברו, ולהיפך. טוב, אקרא בהמשך ואגיב, כשאתאפס נ.ב- היתן בכנס, נכון??? בוסקילה נתן שם יופי של הרצאה! שרון

sayv

New member
עד כמה שאני יודעת

הטפיל הזה יכול להיות מועבר רק ע"י חתולים שמסתובבים בחוץ- דהיינו- שצדים ואוכלים בשר חי, ולא חתולי בית שלא יוצאים ובנוסף הסכנה היא רק לנשים בהריון. מזכיר לי את האף אוזן גרון הזקן שהלכתי אליו בהתחלה וניסה לשכנע אותי שאני אלרגית לחתולים שלי (דבר שהתבדה בבדיקות ובתק' שגרתי ללא חתולים) והוטרינר הגם זקן שבהתחלה לקחתי אליו את החתול שהתעקש שאסור לי לנשק את החתול כי אני נושמת את הפרווה וזה מגרה את הסימפונות ויוצר אלרגיה וליחה (דבר שהוטרינר הנוכחי והמצויין שלנו מבטל כדיעה שרווחת בקרב וטרינרים/רופאים מהדור הממש ישן ושאין בה אמת) .

זוהרה7

New member
דניאל שלום - תודה על המאמר

אכן מעניין ועדיין מעניין שבאה"ב יש הקוראים לCFS בשם CFIDS אצלי בשנים האחרונות אין חיית מחמד בבית, כך שבמקרה שלי לא סביר להניח שזו הסיבה. אבל בכל מקרה הכתבה מעניינת. כל טוב. זוהרה*

מרוצה

New member
../images/Emo42.gifדניאלה,

זה מאד מעניין. זה גם מאד מפחיד. השאלה שלי, האם אחרי עשרות שנים הטפיל ממשיך להתקיים בגוף? האם מישהו דאג ליידע את הרופאים העוסקים בפיברו? אני לא שותה חלב. כמעט לא אוכלת בשר, גם כשאוכלת אותו אז רק אם הוא עשוי עד הסוף. המים בארץ זאת בעיה בעיניי. ירקות ופירות שטופים זאת אחיזת עיניים כי מ מי שמצליח להרוג את מה שעל הקליפה מסתכן. כדאי באמת לפנות למרפאה המיוחדת ביפו המזהה טפילים. מעניין אם הם ישתפו פעולה. טייה, נדמה לי שאת במקצוע, תתענייני בבקשה. זה מעניין. תודה על האינפורמציה.

tiaa1

New member
הי מרוצה, הי כולם, נעדרתי מהפורום

כי אני חלשה ותשושה בצורה נוראית, עד כדי כך שמאז יום העצמאות לא הייתי בעבודה. תודה לדניאלה על המאמר...מה שמטריד אותי מאד מאד זה כמובן "טוקסופלזמוזיס" שמועבר ע" הפרשות חתולים...אמנם החתולים שבביתי תמיד מחוסנים....ולא יוצאים מהבית אבל זו נק' למחשבה. מי שמומחית לזיהומים וירולוגים היא דר' גליה רהב שכעת מנהלת את המחלקה הנ"ל בבית החולים תל השומר. כרגע דר' רהב אינה בארץ .בודאי תחזור תוך זמן. דניאלה, תעשי שרות אדיר לכולנו אם תפקססי לה את המאמר אתן לך את הפקס שלה במרפאה שבה היא מקבלת בירושלים. אם לא נוח לך את יכולה לפקסס לי-אל מקום העבודה שלי ואני אשלח לה... את מס' הפקס אשלך לך פהודעות ומסרים פה. תראי את המעטפה הכתומה בראש העמוד מהבהבת. ושוב תודה על המידע.

זוהרה7

New member
טיה - מצטערת לשמוע שאת תשושה

מקווה שתתאוששי במהרה ותוכלי לשוב לעבודה. האם ידוע לך הסיבה למצב הנוכחי שלך??? כל טוב. זוהרה*

tiaa1

New member
תודה על ההתענינות זוהרה,חלק

ממצבי קשור לארוע רפואי השאר-שינויי מזג האויר, המאמץ שהפסח הביא איתו-ארחתי את ה"סדר"אצלי" הנפילה פשוט חיכתה לי בפינה....מקווה להתאושש מהר.

זוהרה7

New member
טיה

אני מבינה שאת לא רוצה לפרט את האירוע הרפואי. מה שאני יכולה להגיד שכל דבר, אירוע רפואי. מאמץ יתר, שינוי מזג אויר, כל דבר יכול לגרום לנפילה. הלוואי שכולנו נרגיש טוב. שבת שלום. זוהרה*

mira ker

New member
היי מרוצה, אולי הדיאטה שבועז

(אחד משלכם) עושה להחלמה, מרעיבה את הטפילים. בהנחה שהגורם למחלה הוא טפילים. האיש הול ומבריא, אין ספק בכך. יהיה טוף מירה

mira ker

New member
מרוצה, אם התאוריה הזאת נראית לך

תנסי ללכת על הדיאטה הזאת. הוא נותן אותה לכל אחד אבל רק במייל. לדעתי הוא גם יכול לתמוך בך בזמן התהליך. אבל אני לא יכולה לדבר בשמו. בועז נחשב בעיני כאיש רציני. יהיה טוף מירה

zvirot

New member
מעבדה מיוחדת ביפו?

הי אפשר לקבל קצת יותר פרטים באיזו מרפאה מדובר והאם ניתן לפנות דרך קופ"ח בתודה

שריק 7

New member
הי דניאלה-../images/Emo20.gif

האם המאמר אודות הטפילים לקוח מהאתר של סולגאר? אם כן, האם מתוך תקצירי מחקרים? נדמה לי שקראתי את המאמר בעבר,זה היה בתקופה בה הקדשתי שבועות ארוכים לשיטוט מקיף ברשת...... בהחלט התרשמתי מהכתוב, אך לשם בדיקת הנושא צריך, לדעתי, מעבדה מיוחדת לפראזיטים. אני קיבלתי מרופאים תחושה שאין מה לחפש בתחום הזה... ובבירור עם הוטרינר גם כן נאמר לי שאין מקום לדאגה, אך אני מאוד שמחה שהלית כאן את העניין (שבינתיים נשכח אצלי) ואולי ביחד, נמצא דרך לבירור ובדיקה. אני אחפש מההיבט של הרפואה המשלימה, וקראתי שטיה מציעה לבקש התייחסות מד"ר רהב. ייתכן שכך נקיף את הנושא בדרך יעילה! החתול שלי גדל בבית, ואיני עושה לו חיסונים.... רק פעולות תילועי מפעם לפעם. וגם זה אחרי שגילינו אצלו תולעים. בתקווה שנמצא מפתח להבנת העניין, שרי

למעלה