מאמר שקראתי

purpleyaler

New member
מאמר שקראתי

במסגרת קורס על סוגיות גוף קראתי מאמר לא רע בכלל על קינון השפה העברית אצל טרנסים וקווירים.
מצרפת אותו, ומוכנה לדיון על כך ^^

Apikachu L

New member
מעניין מאוד

מרגישה ככה לעיתים לגבי שפה. במיוחד כאשר אני מתכוונת לדבר בלשון אחת ופונים אליי באחרת.
למרות שדווקא באופן מעניין אני קצת יותר קרובה בתפיסות לטרנסקסואלים ולא לג'נדרקווירים. מבחינתי המגדר שלי הוא פחות שלט חוצות אלא נזילות פנימית שלי.

purpleyaler

New member
אצלי זה קצת שונה

הפנייה אליי פחות חשובה. אין לי גם רצון שיפנו אליי בזכר, ואני מקבלת פניות בנקבה כי, נו, ככה אני נראית.
אבל אין דבר יותר מעליב ממישהו שיזכיר אותי כחלק מקבוצת נשים, ולא בשם שלי נניח- ״הלכתי עם הבנות לטיול בצפון״..
אני מקבלת שחוקי העברית מסדירים פנייה לפי איברים מסויימים בגופנו, וזה בהחלט מובן. אבל כשיש אופציה, ובחרת להשתמש בה בכוונה ולהכליל אותי במגדר שהוא לא המגדר שלי זה פוגע נורא.

Apikachu L

New member

snoopytush

New member
סיבכת אותי..

אם לא אכפת לך שפונים אליך כנקבה ( כי ככה ברא אותך הטבע מבחינה גופנית),
אז למה שיהיה אכפת לך אם מכלילים אותך בכללי בתוך קבוצת בנות. הרי גם הן בנות גופנית
אז את יכולה להסתכל על זה רק כקטלוג אממ ביולוגי מבני נטו ולא כקטלוג עמוק יותר

Apikachu L

New member
לא רואה את זה ככה

בעניין אופציות דיבור, יש רק שתיים.: יכולים לדבר אלי בזכר ונקבה. לא רוצה לדבר בשם ילר הסגולה, אבל לי לרוב לא יפריע אם ידברו אלי בנקבה. ככה אני רגיל. יש לי גוף נקבי וציצי, אז זה סוג של ברירת מחדל.
יפריע לי אם יכלילו אותי בדיבור בקבוצת הנשים או קבוצת הבנות כי אני לא בת ואני לא אישה. יש יותר משתי אופציות התייחסות. אפשר להתייחס אלי כקוויר. אפשר להתייחס אלי כלא זה ולא זה.
במקרים *מאוד* מסויימים אני בסדר עם התייחסות כגבר/אישה, אבל רוב הזמן זה מפריע לי. כי אני לא זה ולא זה. לפעמים יותר קרוב לאחד מהם, אבל אני לא אף אחד מהם.

purpleyaler

New member
המציאות היא שזה לא

אני מתייחסת למין הביולוגי שלי כדבר מקרי לחלוטין שלא מבטא אף חלק מאישיותי. כשמכללים קבוצה של נשים יחד הכוונה היא להצביע על פעולה או תכונה או אפיון נשי מגדרי, ולא ביולוגי.
"אבל כל הבנות אוהבות נעלי עקב, למה את לא?" נניח.
המילה "בת" היא לא במשמעות של אדם עם רחם, אלא אישה ביולוגית, או אף לא ביולוגית, התופשת עצמה כחלק מהמגדר הזה.
מה זאת אומרת כל ה"בנות" אוהבות נעלי עקב? מי זה הבנות האלה? מה הן קשורות אליי? למה שאני אוהב נעלי עקב אם הן אוהבות נעלי עקב?
זה שונה מ"תופעות לוואי של המחזור החודשי הן התכווצות של הרחם ועייפות". פה יש התייחסות לאיבר, שהוא כביכול נשי, אך אינו אומר דבר על הגדרת הזהות המגדרית שלי. נכון, יש לי רחם, נכון יש לי כאבי מחזור, זה לא הופך אותי לבת שאוהבת נעלי עקב.
זאת רק דוגמא מוקצנת..

snoopytush

New member
איתך הסליחה אך אין בי כוח לקרוא את המאמר

אבל קראתי את התקציר

וכמו שהם כתבו אני רואה בבינריות של השפה יתרון וחיסרון.
מי שרוצה להגדיר את עצמו כמשתייך למגדר מסויים יכול לעשות שימוש
בחלוקה הזו לטובתו ותועלתו אך מי שאין לו מגדר מוגדר או שיש לו מגדר נזיל
או אפילו שני מגדרים סביר להניח שרב הסיכויים שלא יתחבר לפנייה החד
מימדית אליו.
קיצר באמת בעיה.
ואולי חבל שאין מגדר שלישי נטול מגדר כמו בהצעה שהועלתה זה מכבר בפורום.
( גוף נייט או משהו כזה...)

ליזי133

New member
קראתי חלק מהמאמר...

אני בעיקרון עם snoopytush... יש בזה גם תועלת וגם לא, מצד אחד יש כאלה שיכולים, בטלפון למשל, ישר להבהיר שפונים אליהם בלשון נקבה או לחילופין זכר, וגם להגדיר את עצמן יותר ׳ברור׳ באופן כזה... אבל אלה שהיו מעדיפים/ות לדבר בלשון נטולת מגדר, או משהו באמצע, להם/ן זה דווקא יותר קשה, וגם לכתוב ככה זה קצת מסבך לפעמים את העניינים.... היה יכול להיות נחמד שגם אם אין ממש לשון נייטרלית אז לפחות משהו כמו כל מה שקשור לyou באנגלית.... כי זה יכול להיות גם אתה גם את גם אתן וגם אתם, ככה שזה דיי נוח, ואפשר גם להגיד one או person בלי לפנות בלשון מגדר ברורה, למשל כשמספרים סיפור.... בקיצור עניין דיי נוח גם הניטרליות הזאת....
ובנוגע לדוגמא שנתת כמו למשל ׳הלכתי עם הבנות לטיול בצפון׳ אז מצד אחד אני מבינה את הבעייתיות בזה, כי, טוב, זה בעייתי בצורה כזאת של ׳הכללת מגדר׳ בערך.... אבל לומר ׳הלכתי לטיול בצפון עם דנה, אילנה, יעל, וסופי׳ יהיה גם קצת בעייתי, לפחות בשביל האומר... ולומר ׳הלכתי עם הבנות ועם purpleyaler לטיול בצפון׳ יישמע מוזר.... בכל מקרה ,אני מבינה את הבעייתיות במקרים האלה, אבל אני לא רואה הרבה אופציות לאמירה של הדברים האלה אחרת.... לפחות לא בעברית ושפות דומות.... אבל יש לזה גם את הצדדים החיוביים של זה ושליליים של זה....

מילה שצריך לעשות עוד איזה לשון ניטרלית

אז יש לשון נקבה ויש לשון זכר אבל חייב לשון ניטרלית לאנשים הג'נדרקווית
מי בעד להמציא כמו את ואתה רק בניטרלי ? O_O"

למעלה