מאמר שתירגמתי.מה דעתכם?

shuky63

New member
מאמר שתירגמתי.מה דעתכם?

מדוע יותר קל לדבר כשאנחנו לבדנו מאת: John C. Harrison מנהל תוכנית,פרויקט גימגום לאומי. בתחילת שנות השבעים נהגתי לנסוע כל יום 40 דקות מסאן פרנסיסקו לעבודתי במישרד פירסום בפאלו אלטו.בכל חורף היו ימים גשומים רבים שגרמו לי לדילמה.אם נהגתם בגשם דקיק וזרזיפי,אתם מכירים את הבעיה.זה אינו גשם של ממש אבל בכל זאת מספיק כדי שמידי פעם יהיה קשה לראות דרך השימשה.הדילמה שלי היתה האם לנסוע עם מגבים מופעלים או לא(זה היה לפני שהתחילו ליצר את המכוניות עם מגבים הפועלים במקוטע).בדרך כלל נטיתי לפעול כמו נהגים אחרים על הכביש.אם המגבים שלהם פעלו הפעלתי גם את שלי.אם שלי פעלו ואצל כל הנהגים האחרים לא הרגשתי לחץ עצום לסגור את המגבים שלי,וכך בדרך כלל עשיתי. בערב חורף אחד בדרכי מהעבודה הביתה נאבקתי בסוגיה דומה.גשם קל החל לרדת ונעשה קשה לראות כך שהפעלתי את מגבי המכונית.אני עדיין זוכר את הרגע הזה בברור,כשהגעתי לפאתי העיר מכונית מוסטנג שחורה הגיעה מולי,כשמגביה אינם פועלים.מצאתי את עצמי הופך חסר מנוחה ולאחר רגע או שניים בלי שהבנתי מה אני עושה נישלחה ידי למפסק המגבים וכיבתה אותם.המכונית השחורה נעלמה לתוך הדימדומים ואני מצאתי את עצמי מתאמץ לשוא לראות את הכביש דרך טיפות הגשם שכיסו את שימשת מכוניתי. רק רגע,אמרתי בקול רם,מדוע עשיתי אתזה?הרי איני רואה דבר דרך השימשה המחורבנת. אתה יודע טוב מאד למה עשית את זה,אמר האני האחר שלי,משום שבמוסטנג השחורה היו המגבים מכובים. טוב!עיניין גדול.נניח שלא הייתי מכבה את המגבים,מה היה קורה? טוב,אמר הקול הפנימי שלי,הוא היה חושב שאתה.... מוזר. יכולתי לראות בקושי מרחוק את המכונית השחורה פונה לרחוב ארמיי.אף אחד שהכרתי לא גר ברחוב הזה.לא הכרתי אותו והוא לא הכיר אותי.לעולם לא ניפגש ברחוב בגילגול הזה.וגם אם יפגוש ויזהה אותי באיזה מסיבה לא סביר שיקרא בקול:אני מכיר אותך,זה אתה שנסעת בדצמבר שעבר במגבים פועלים כשכולם נסעו במגבים כבויים. זה לא יקרה לעולם,אז למה בכל זאת כיביתי את המגבים שלי? ואז זה היכה בי:כיביתי את המגבים כי לא רציתי להראות מוזר ושונה בעייני. זה היה כך מאז שהייתי ילד.לא רציתי לדבר מצחיק או לעשות משהו שיבדיל אותי מאחרים.רציתי רק להיות מקובל,להשתייך.לכן נמנעתי תמיד מלעשות משהו שיעמיד אותי מהצד. זה היה שונה כשהייתי לבד.יכולתי לדבר אל עצמי במראה או לקרוא לעצמי בקול רם בשטף ובלי כל בעיה,אבל ברגע שמישהו נכנס לשדה הראייה שלי ההכרה העצמית שלי פרצה החוצא והתחלתי לשפוט את עצמי:איך אני עושה את זה?האם אני בסדר?האם אני עושה את זה טוב?ראיתי והערכתי את עצמי דרך העיניים של האדם השני.ואז התחלתי להתקע. במציאות לא היתה לי שום דרך לדעת מה חושב עלי האדם השני אלא אם שאלתי.אבל זה לא שינה כלום כי בעצם השלכתי על האדם השני את מה שחשבתי על עצמי.ואז בעצם הגבתי להשתקפות הזאת. האם זה קרה עם כולם?בהחלט לא,משום שלא כל אחד מוסמך להיות איש קש המשקף לי את תחושותי.לא גימגמתי אל ילד בן שנתיים או אל הכלב שלי כי לא יכולתי לראות בהם דמות מבקרת עלי אוכל להשליך את תחושותי.הדמות היתה חיבת להיות בוגרת מספיק או חכמה מספק כדי שאוכל ללהק אותה כמבקר. מדוע התודעה העצמית שלי החלה לתפקד כך בראשונה?אני משער שמוקדם מאד הסקתי שלהיות נאהב תלוי בתיפקודי בדרך המקובלת.כשגדלתי המשכתי להסיק את המסקנות ותיכנתתי את דמות המבקר לתוך כל דמות שיכלה להכיל אותו:מורים,נהגי אוטובוסים,מוכרים בחנויות. מדוע עשיתי זאת? לפי האנליזה של ה"עיסקה",כשאנחנו גדלים אנו לומדים לשחק 3 תפקידים"ילד,הורה ומבוגר.במהלך חיינו אנו נעים במקוטע פנימה והחוצא מהתפקידים השונים לפי טיב מערכות היחסים שלנו ומה שקורה לנו.אך אנשים מגמגמים רבים נדמים כתקועים בתסריט של ילד הורה.במשך שנים לא יכולתי להכנס לתחנת דלק ולהגיד למתדלק:מלא את המיכל,בלי להרגיש גם כמי שפוקד עליו וגם כמי שבקש להיות מקובל על ידו.בכל מקרה שני התפקידים גרמו לי להרגיש שלא בנוח,תחושה שלא רציתי להרגיש.לכן במצבים מאיימים פשוט חסמתי את עצמי עד שהתחושות נעלמו פשוט בכך שיצרתי מחסום בדיבור שלי. יש הרבה אנשים מגמגמים שמרגישים כמו ילד בכל פעם שהם מרימים את שפופרת הטלפון,או מרגישים נישפטים בכל פעם שמישהו ניכנס לחדר.לכל אלה שנושאים את הנטל הזה התרופה היחידה היא לעשות מאמץ לראות את העולם...לא כמו שהם חושבים שהוא..אלא כמו שהוא נראה באמת. אני עדיין מרגיש לפעמים שלא בנוח כשהמגבים שלי פועלים בשעה שאצל אחרים לא.הנטיות הישנות קיימות ואולי לעולם לא אתגבר עליהם לגמרי.אבל במקום לסגור אוטומטית את המגבים אני עוצר ושואל את עצמי מה אתה רוצה?אני חוקר האם הצורך הזה להיות כמו אחרים חשוב יותר מאשר לתת לעצמי תחושה טובה יותר של עצמי.בדרך כלל כשאני נעשה מודע אני יכול לבחור מה לעשות ולהרגיש טוב עם זה.אבל אם הכפייתיות ממשיכה ואני עדיין ממשיך לשקוע ברצון שלי שהנהגים האחרים יחשבו שאני בסדר אני רואה בכך אידיקציה שמערכות יחסים מסויימות בחיי אינם כשורה. אני מנסה לחפש מה אינו כשורה אבל גם אם איני מצליח בכך אני לפחות מבין שאיני מחפש את אישורו של נהג אלמוני במכונית שחורה אלא,את האישור שלי עצמי. תורגם ע"י:שוקי פרידמן

oxymoron

New member
כל הכבוד

וואלה אני מסכים עם המאמר הזה במאת האחוזים. אני חושב שכתבתי פה רק הודעה אחת בפורום בזמנו אבל עקבתי מהצד. המאמר הזה לדעתי הוא מראה על עצמנו, נותן לכולנו בוקס בפנים להבין למה אנחנו מגמגמים. באותר הקשר, קיים ספר את שם המחבר אני לא זוכר (אם מישו מעוניין- אברר) "אני בסדר - אתה בסדר". הספר אינו עוסק בגמגום אלא בשלושת המצבים שהמאמר מדברים עליהם, ילד, הורה, בוגר. שווה קריאה בהחלט. אני לשמחתי נפטרתי מהגמגום כמעט לחלוטין, אבל כשהוא מופיע, הוא מופיע מתי שה"ילד" שלי מתפרץ החוצה... איתכם בדרך :) ערן

oxymoron

New member
תהליך

היי דולפין אני חושב שנהייתי יודע מודע לגמגום, התעוררתי אליו. רק כשאתה מודע לחלוטין למשהו אתה יכול להרגיש אותו במלוא עוצמתו, ואז לשחרר ממנו. זהו תהליך לא פשוט אבל מהנה מאוד שהשפיע עליי לחלוטין בכל מישורי חיי. מהכרות עם אנשים מגמגים ומקריאה של דברים פה אני דיי בטוח שאין סוגים שונים של גמגמגום ואין סיבות שונות - כולנו אחד. שאלה לי אלייך חבר, אתה - מגמגמם שאתה מדבר לעצמך במראה? אתה מגמגם שאתה מדבר עם ילד? אם נניח היית מפקד על אנשים היית מגמגם?

b e ll

New member
מאמר נהדר, מסביר בצורה

ברורה מדוע אנחנו המגמגמים, מגמגמים יותר בנוכחות דמות סמכותית. מדוע סמכות מפחידה אותנו כ"כ. מדוע אנחנו פוחדים כ"כ להיות סמכותיים. לקחת את ההחלטה, לעשות מה שצריך ולקחת אחריות מלאה לגבי התוצאות. תמיד חשבתי שיש משהו דפוק בחוסר היכולת הזו "כאילו להתבגר" עד הסוף. מודעות לחולשות האלה בהחלט מסמנת את תחילת הדרך לשיפור.

שוקי , זה כ"כ נכון , אבל זה תהליך

לא קצר , אצלי הרגשתי את השינוי שהגעתע לאוניברסיאה , רק אז החלטתי לנסותלשים פס על הסביבה , אמנם הפס היה רק חלקי ולא שלם אבל זה שיפר את הגימגום שלי ואת הבטחון שלי בצורה מוחלטת

light blue

New member
הזדהיתי

עם הכותב לגמרי. אני לא יודע אם בגלל זה אני מגמגם, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. בכל מקרה אני בהחלט מרגיש כמוהו, וכל הזמן עסוק באיך האחרים מסתכלים עלי. שוקי, סחתן על היוזמה

yogya

New member
לפי ההערות

ישנה יותר הבנה, כי בעייתנו היא פסיכולוגית ולא בהכרח בעלת חותם גנטי ...

oxymoron

New member
סמכותיות

לדעתי סמכותיות מתרתיעה את כל האנשים.. לא רק מגמגים. במיוחד שהדמות הסמכותית תחליט האם לקבל אותך לעבודה או כמה תרוויח. לדעתי הבעייה שלנו המגמגים, שאנו רואים בהמון אנשים דמויות סמכותיות, או יותר נכון להגיד אנו רואים בתגובות האנשים למה שאנחנו אומרים מראה על אישיותנו. המפתח הוא לא לשים פס על החברה, אלא להתחבר לאמת הפנימית שלנו וככה ליצור הרמוניה עם הסביבה ולהגיע למצב של אי-לקחית דברים אישי. אני מסכים מאוד שכשאר אנו מדברים על תחום שאני "מבינים בו" ויודעים שאנו מקבלים הערכה מהשותפים לשיחה הדיבור הופך זורם. אני עוד יותר מסכים שהכל פסיכולוגי או יותר נכון להגיד "הכל בראש" היום יש אנשים שמרפאים את עצמם ממחלת הסרטן..

light blue

New member
להגיד שהכל פסיכולוגי זה פשטני

דווקא היום הולכים ומתרבים הממצאים המצביעים על כך שלגמגום יש גם מקורות גנטיים-פיסיולוגים. ורוב החולים בסרטן, גם החזקים ביותר לא מרפאים את עצמם לבד. אני לא יודע אם אתה קורא ב ynet את היומן של רונן פורת (חולה ALS), אבל תיכף תגיד שאם רק ירצה מספיק, יוכל לעבוד על עצמו פסיכולוגית כך שיתחיל ללכת מחר. אין ספק כי יש השפעה פסיכולוגית רבה על הגמגום, ובעיקר על מה הבנאדם עושה איתו וכמה הוא נותן לגמגום להפריע לו. אבך להגיד שכל הגמגום הזה הוא בראש זה מרחיק לכת ולדעתי ממש לא נכון

shuky63

New member
פסיכולוגיה היא 90 אחוז מהבעיה לפחות

אני התחלתי לגמגם בגיל 12.ההתחלה היתה גימגום קל שלא הרגשתי בו בעצמי אלמלא הסביבה טרחה לידע אותי בלעג האופיני לילדים בגיל הזה על כך שאני מגמגם. תוך חודש הגימגום הלא מורגש הזה הפך לגימגום כל כך קשה עד שכשנידרשתי על ידי המורה לדבר בכיתה היה לוקח לי שתי דקות להוציא משפט של 5-6 מילים ואני לא מגזים .והכל בהתעוותויות ומאמצים פיזיים עצומים שהותירו אותי מותש עד שהמורה ריחמה עלי וויתרה לי על המשך הדיבור. אני לא יודע מה היה הגורם לחוסר השטף הקליל והלא מורגש שהתחיל אצלי בגיל 12.ניאורולוגי או פסיכולוגי. מה שאני יודע זה מה גרם לגימגום המחריד לאחר חודש. זו התגובה שלי לתגובת הסביבה.מאה אחוז פסיכולוגיה.

oxymoron

New member
אכן פשטני אני

ולעניין שלנו ידידי היקר: זו אך ורק דעתי האישית שאני דובק בה במאה אחוז. אני בכלל מאמין שמוח האדם מסוגל לניסים ונפלאות (הרי ידוע שאנו מנצלים רק כמה אחוזים בודדים ממוחנו)... העניין הגנטי לדעתי משפיע.. אישית הוריי לא מגמגים, אבל אני בהחלט יכול לזהות את אצלם את התסמינים ל"סוג בני-אדם שאנחנו" (אם לאמר בפשטנות). ככה שהם העבירו לי את האופי.. ולא את הנורמולוגיה... אבקש ממך רק לנסות להיות אובייקטיבי בעניין, אתה ודאי יודע מה אתה מרגיש כשנתקעת לך מילה.. תזכור את הרגע את הזה.. תתבונן בו.. ותגיד לי האם נורמולגית המוח שלך איננו מסוגל להפיק את המשך המילה (או כל הסבר פיזיולוגי אחר) או שמא מדובר בבעייה מנטלית... זה קשה, אני יודע, להודות שהכל אצלנו בראש ולא לזרוק תאשמה על גנטיקה ומגבלות פיזיות שאין לנו פתרון אליהן. ההוכחה לפי דעתי הם האנשים שהצליחו להתגבר כמעט לחלוטין על הגמגום בלי לקבל תרופות, בלי לעבור טיפולים פיזיים וכו.. איתך בדרך :)

oxymoron

New member
ועוד דבר

לרצות ממש חזק בכל הכוח זה לא הפתרון.. זו ההתחלה.. זה הצעד הראשון.

b e ll

New member
אני חולקת עליך מאוד מאוד

לא הכל בראש, בפירוש לא. במקרה שלי (ואני מדברת כאן רק על עצמי), אני מרגישה דבר ראשון בבוקר אם הולך להיות לי יום טוב מבחינת גימגום או יותר קשה. אני יודעת ומודעת מה אני צריכה לעשות כדי להפוך גם את היום הזה ליום טוב מבחינת הגימגום, אבל אני משוכנעת שזה לא רק בראש. היום השטף שלי גבוה מאוד אבל הרבה שנים זה היה אחרת לחלוטין. וכמה שלא רציתי (והאמן לי שרציתי מאוד מאוד) לא הצלחתי להפטר מהגימגום. ואגב, גם היום אני מאוד מאוד רוצה להפטר מהגימגום ועדיין לא מצליחה לחלוטין. מתלבשת על הפיסיולוגיה הרבה מאוד פסיכולוגיה, אבל מי אמר שאפשר להפריד בין נפש לגוף? אולי אנחנו כאלה בגלל שמבנה האישיות שלנו יותר רגיש ומושפע יותר בקלות? אולי אנחנו מסוגלים "לספוג" ביתר קלות את רגשות הזולת? מי חקר ומצא שאנשים עם נטייה לפתח גימגום הם אכן כאלה שמושפעים בקלות מסביבתם? אן הפוך, שמי שיש לו מבנה אישיות כזה בעל סיכויים גדולים יותר לפתח גימגום כרוני, מי חקר ומצא מה הגן לגימגום ומה הקשרים שלו מבחינת הביטוי לביטויים נפשיים אחרים? הרי גם מחלות נפשיות (ללא ביטויים פיסיולוגיים גופניים) מקורן בגנטיקה ותורשה. ואולי גדלנו במשפחה שהציבה את המושלמות כערך, וכל דבר או פגם שגרע מהמושלמות הזו היה סיבה לבושה ולהסתרה? אולי זו היתה גם מראה שהחזירה להורים שאם ילדם מגמגם סימן שהם (ההורים) פחות ממושלמים? מנסיוני כילדה מגמגמת וגם כאימא לילדה מגמגמת, אני רואה כמה ההורים משפיעים על החוסן הרגשי של הילדים שלהם, כמה חיזוקים מעודדים להצלחה ולחוסר פחד לנסות ולהתנסות אבל המזעזע הוא עד כמה קל לערער לילד את הבטחון העצמי שלו ואת הבטחון באהבה. אגב, לזה אין קשר לגימגום בכלל, יש עוד הרבה מאוד פגמים בילדים שניתן היה למזער אותם (אם לא להעלים אותם כליל) לו רק הורים היו מעניקים לילדם את הבטחון בקבלה חסרת תנאים. זה מגיע לגימגום כאשר יש "תשתית" גנטית תורשתית, במשפחות אחרות שיש בהן "תשתית" אחרת למשל ליקויי למידה זה יתבטא בתופעות אחרות ולא בהכרח גימגום. הלוואי שזה היה כ"כ פשוט כפי שאתה מציג את זה.

oxymoron

New member
בל יקירתי,

כשקראתי את הודעתך פעם ראשונה ניראה היה שאת סותרת את עצמך :) מצד אחד לא הכל בראש, בפירוש לא, לדעתך. מצד שני השטף שלך עלה פלאים וזה אומר שאת אכן יודעת איך לטפל בעצמך ובבוקר את מרגישה איך יהיה יומך. אבל את יודעת מה? קטונתי. אני נתתי רק את דעתי ולו כדי לחלחל תקווה. אינני יודע מה מקורן של בעיות נפש, אינני יודע אם הגמגום גנטי או לא. אני יודע שאין כמעט מחקרים על גמגום (וגם אם היה - לא הייתי מתפתה להאמין להם כל כך מהר) ולא בגלל שאני סקפטי מטבעי, כמה מחקרים היה שביצים בריאות לגוף.. שביצים אינן בריאות לגוף.. שבלה ובלה. הנקודה שלי היא שלנו נותר לבחור - האם את נשענת על בעיות פיזגיולוית שאין להן פתרון, מאשימה את הגנטיקה? או שמא את בוחרת בדרך של ריפוי עצמי וכן זה כרוך בתודעה מוחלטת שכל מה שאנו עושים מושפע אך ורק מ"האני הפנימי שלנו"... מהכרות עם הודעתייך - את בחרת בדרך הנכונה! לשאלתך האם ניתן להפריד בין גוף לנפש? לדעתי בפירוש לא! אנחנו יישות אחת (אחרי המוות - אלוהים גדול) כרגע אנחנו אחד. בודהה הוסיף ואמר ש"העולם הפנימי" ו"העולם החיצוני" גם הוא אחד. כל השאלות שששאלת אחר-כך מצביעות לדעתי בדיוק על התסמינים שלנו כבני-אדם, אמנם אף אחד לא חקר- אמת. אבל האם אנחנו צריכים מחקרים? אנחנו הניסוי בלי שבחרנו להשתתף בו. אנחנו יודעים טוב מכולם האם אנחנו כאלה או כאלה. וכן הייתה לי משפחה שדרשה שלמות גם אם לא במתכוון. ועד שהתחלתי לגמגם אמי מספרת לי שתמיד שאפתי לשלמות ואם זה לא הצליח הייתי פורץ בבכי. אמי אומרת לי שנולדתי הייתי כמו נסיך, עד גיל 3 בקושי דברתי וכולם ידעו בבדיוק מה אני רוצה, היו לי אחים ואחיות והורים שתמיד דאגו לתת לי מה שאני רוצה בלי שהייתי צריך לדבר... אני בטוח שאת אדם אוהב, אמא אוהבת שמעניקה בטחון לילדייך!!! אני בטוח שילדייך מחזירים לך מה שאת מעניקה להם!!! אז המטרה של כולנו היא להעלים את הגמגום, אבל אסור לנו לשכוח שהדרך היא ההמטרה עצמה. ועלינו להנות מהדרך, להשתחרר מעול הגמגום עם כל ההשלכות שבאות יחד עם זה, להשתחרר מדפוסי חשיבה ישנים, לקום כל בוקר ולהתבונן על הרגע, לשכוח את שגמגמנו אתמול ולהתחיל יום חדש. לסיכום אגיד שאם לא הכל בראש - אז הכל בנפש. איתך ועם כולכם בדרך :)

b e ll

New member
יש לי הרגשה שכבר דיברנו בעבר...

אבל גם אם כן... היום כבר יודעים לזהות את הילדים האלה שלא מדברים בזמן, שהשפה וההתפתחות השפתית שלהם מתעכבת ולתת להם טיפול תומך ומסייע כך שידביקו את הפער כדי שזה לא יגרום להופעת גימגום. הרי אתה מחזק את טענתי, הגימגום הוא בהחלט גנטי. המטרה היא בהחלט להעלים את הגימגום, הגימגום מחרבש להרבה מגמגמים את החיים וכולא אותם בבתי-סוהר של עצמם לכל החיים. האמן לי שהדרך לשיפור השטף לא קלה בכלל, הלוואי שלא הייתי צריכה לעבור אותה. הלוואי שהייתי יכולה להשקיע את כל השעות שהשקעתי במטרה להגיע לשטף דיבור סביר, בדברים מהנים הרבה יותר. אבל כך קרה לי וזו היתה דרכי. להשתחרר מעול הגימגום הוא ביטוי נחמד להגיד אבל מי שמגמגם באמת יודע שקל להחליט ומאוד קשה לבצע. הגימגום הוא תופעה כ"כ מגמגמת! אני לא מאשימה אף אחד בגימגום שלי, אני לא מחפשת את האשמים בגנטיקה או בפסיכולגיה, אני יודעת בדיוק מה הפך את הגימגום שלי לכרוני וקשה כ"כ ואת זה אני מנסה למנוע מבתי. אתה צודק ואני מסכימה איתך לגמרי שצריך לשכוח ולא להתייחס לכל ה"תקלות" הקטנות או הגדולות שקורות לנו בדרך עם הגימגום - לא לקחת אותן קשה ולדעת לקבל את עצמנו כפי שאנחנו, לדעת לסלוח לעצמנו. אני מסכימה שכל אחד צריך לשאוף הכי גבוה שאפשרי עבורו, כך אני חיה את חיי וכך אני מחנכת את ילדיי - להמנע מבינוניות. לא הכל בנפש או בראש, יש גם לגוף ולגנטיקה חלק גדול בהתפרצות ההתחלתית ובחוסר היכולת שלנו להשתחרר מזה. הרי אם זה היה כ"כ קל כפי שאתה אומר היינו משוחחים כך בפורום הזה?

oxymoron

New member
טוב

אני לא אמרתי שזה קל.. ומי יודע לזהות? מה הקשקוש הזה עם כל הכבוד? גם אותי זיהו כילד שלא מדבר בזמן? אז מה? ומי ההוא המחליט מה הזמן לדבר? ומה נקרא בכלל נקרא דיבור? לזרוק כמה מילים לאוויר? "אבא אמא רוצה זה" ואז כל המלומדים יגידו ממ הילד מתפתח יפה.. דיי נמאס. והכל גנטי בסדר בל נשמתי? כל מה שאנחנו הועבר אלינו מדורות ודורות.. אז אני מאמין שמה שאנחנו זה הנשמה שלנו שחיה חיי נצח ונסחבת איתנו גלגוגלים רבים.. SO FUCKING WHAT. ואם יש לך ספקות אז אני מגמגם באמת ולא בכאילו. מההודעה שלך אימצתי משפט אחד :) "הגמגום תופעה מגמגמת"... צריך לעשות סטיקרים כאלה.. דברנו בעבר? במציאות או באינטרנט? כי פה בפורום השארתי רק הודעה אחת לפני השבוע האחרון ולא זכור לי שהגבת עליה.. תחדדי את זכרוני. ובקיצור בל שיהיה לכולנו רק שמח על הלב

oxymoron

New member
פשוט מעיק לי

מעיק לי לשמוע מגמגמם רבים כל כך כולל את נשמתי אומרים כל כך הרבה: הגמגום הזה, בגלל הגמגמום הזה, מאשימים אותו בכל-כך הרבה דברים.. זה מזכיר לי אותי בעבר הרחוק. די להאשים אחרים. די להאשים את הגמגום. תנו לכם ולי לגמגם בשקט. מה הוא עשה הגמגום? לא הזיק לאיש המסכן. וכל-כך הרבה אשמות ותירוצים וקשיים. די לשפוט את עצמכם! זה לא יעזור ובטח שזה לא נעים. זה מזכיר לי נרקומנים שבחרו להזריק הרואין כל חייהם, ולשכב באיזה פינה, לגנוב בשביל המנה הבאה לא לשים זין על כלום חוץ מעל עצמם ומה הם עושים? מאשימים את הצמח הנפלא מריחואנה "ילדים אל תעשנו גראס אני ישראל נרקומן בגמילה והכל התחיל בגלל הצמח הנורא הזה אני לא ישכח תפעם הראשונה שהדלקתי ג'וינט.. מאז החלו להדרדר חיי.." נשמע למי מכם מוכר?

למעלה