מאמר - Aiptek vs Wacom - האם המחיר

HackMachine

New member
מאמר - Aiptek vs Wacom - האם המחיר

כל מה שאני כותב פה נכתב מנקודת מבט אישית. יש כאלה שלא יסכימו עם כל מה שאני כותב, אבל כמובן שכך הוא טבע העולם
אלו הם ההבדלים ש - אני - הרגשתי בין ההפעלה של שני הלוחות הגרפיים: Aiptek 12000U - הלוח שנמצא ברשותי Intuos2 9x12 - שרכש חבר שלי אני לא יכול להיות בטוח בקשר לשאר הלוחות של Aiptek או של Wacom, מכיוון שהיה לי רק נסיון עם שני אלה. 1) Intuos2 9x12 עולה בסביבות ה 2200 ש"ח בעוד ש Aiptek 12000U עולה בסביבות ה 450 ש"ח. ציינתי את הנתון הזה לפני כל שאר הנתונים בכדי שתסתכלו על המאמר בעין הנכונה. אנו משווים פה שני מכשירים אשר האופן כללי אמורים לעשות את אותה פעולה, רק שאחד עולה פי 5 מהשני. 2) ההבדל שהכי נראה לעין בין שני הלוחות הוא העובדה שהעט של ה Aiptek צורך בטריות (בטריית AAA יחידה - לא עניין רציני ולוקח לה הרבה זמן להתרוקן). כמובן שזה הופך את העט לטיפה יותר כבד אך יש כאלו (כמוני למשל) שיעדיפו את ההרגשה היותר קשיחה של העט ביד. הבדל נוסף בעניין העט הוא שהעטים של Wacom באים עם צד נוסף המשמש כ"מחק". זוהי אופציה שחסרה ב Aiptek וזה באמת קצת חבל, למרות שממקורות אישיים שלי הרבה אנשים לא ממש משתמשים במחק. 3) העטים של Intuos2 ניתנים להחלפה ולשדרוג. Wacoms יודעים יפה מאוד איך לסחוט כסף מהלקוחות שלהם ומספקים סוגי עטים נוספים (שלדעתי, פשוט חסרי טעם לקנות כי הם מאוד מאוד יקרים ולא נותנים הרבה פונקיונליות). אם אינני טועה, אפשר לרכוש מ Aiptek עטים (חלופיים) בשביל הלוח אבל בינתיים לא הרגשתי צורך (ויש לי את הלוח כבר כשנה). העט בא עם "חודים" נוספים להחלפה במקרה שנשברו אך שוב, בינתיים לא ראיתי צורך.. ואני מתעלל במכשיר. 4)ל Aiptek יש משטח חלק ול Wacom יש משטח מחוספס. כמובן שזה נתון להעדפה אישית. כמו שיש אנשים שאוהבים לצייר על דפים מחוספסים ויש כאלה שאוהבים לצייר על דפים חלקים. 5) שני הלוחות באים עם "ShortCuts" בחלק העליון של המשטח. למי שלא מוכר העניין אלו הם "כפתורים" (לא ממש כפתורים אלא שטח נוסף בלוח) שנמצאים בחלק העליון של הלוח עם אופציות כמו "Save", "Undo" וכד'. זה כולל גם מספר כפתורים הניתנים לתכנות לשימושים נוספים. בשני הלוחות זה בדיוק אותו הדבר. 6) בנתונים הטכניים של שני הלוחות יש לשניהם בדיוק אותה רגישות למילימטר. אינני זוכר את הנתונים המדוייקים אך בפעם האחרונה שבדקתי אלו היו אותם נתונים. הרגישות של העט של האייפטק הינה 512 רמות לחיצה, שזה בדיוק אותו הדבר כמו רוב לוחות ה Intuos. ישנם לוחות Intuos אשר באים עם עטים בעלי 1024 רמות לחיצה אך זה באמת עסק מיותר. רוב התוכנות היום (כמו פיינטר למשל) גם ככה משלימות ומתקנות את הקווים כך שיצאו חלקים יותר, כך שאתה לא באמת מרגיש את כל ה 1024 רמות לחיצה או אפילו את כל ה 512. 7) כנראה של Wacom היו מעצבים קצת יותר כשרוניים אשר תכננו את המראה החיצוני של המכשיר מכיוון שהוא נראה מרשים יותר בהרבה מהלוח של Aiptek. מראה חיצוני כמובן יכול להטעות, מכיוון שזוהי לא יותר מחתיכת פלסטיק
8) באופן כללי החומרים שממנו עשוי ה Intuos2 נראים קצת יותר איכותיים. הפלסטיק נראה יותר קשיח ויותר עמיד. הבעיה היא שברוב המקרים אם מישהו יודע איך לשמור על המכשירים שלו אז לא תהיה לו בעיה שה Aiptek פשוט יתפרק לו יום אחד. גם הוא עשוי מחומרים מספיק עמידים והוא לא ישבר סתם כך. על אותו משקל גם אם מישהו יצליח לשבור את הלוח של Aiptek אז ברוב המקרים הוא גם היה עושה נזק ללוח של Wacom.. אחרי הכל המשתמש הוא האחראי לנזק פיסי בגלל זה אין על זה אחריות
לסכם את כל מה שנכתב, באופן כללי ומנסיון אישי לא ראיתי שום הבדל ממשי בין שני הלוחות. שניהם עשו את אותה העבודה שהם היו אמורים לעשות. אולי אחד היה קצת יותר "נוח" במקרים מסויימים מהשני, אך זהו אינו נתון אשר מצדיק תוספת של 1500 ש"ח ויותר. לבן אדם הפשוט, אנחנו או לכל אדם אחר הלוח של Aiptek יענה על כל הדרישות. למי שיש לו את הכסף לבזבז ואין לו משהו יותר טוב לקנות ב 1500 ש"ח או שפשוט רוצה שיהיה לו את הכי טוב בכל האופנים הכי קטנוניים, אז יש לו מה לחפש ב Wacom. אני כבר עובד עם הלוח של Aiptek כשנה, אני מאוד נהנה ממנו ולא מרגיש שום צורך להחליפו בלוח של Wacom. כתבתי את המאמר הזה מכיוון שצפיתי בסטיגמה המוזרה שצצה פה בין הרבה ממשתמשי הפורום (ופורומים אחרים) שעטים של Aiptek הם זבל ויש לרכוש רק עטים של Wacom. אני רוצה לשבור את הסטיגמה הזאת כי היא בהחלט לא נכונה. חבל לי לראות אנשים שאין להם אלפי שקלים להוציא על לוח דיגיטלי "מתפשרים" על לוח קטן יותר של Wacom רק בשביל שיהיה להם Wacom. הלוחות הקטנים לא שווים את המחיר הכל כך גבוהה שלהם (600 ש"ח) כי פשוט אין לאן להתפתח איתן. בגלל הגודל הקטן גם רמת ברגישות יורדת בהרבה.

חולק על דעתך!!!

ציטוט: כל מה שאני כותב פה נכתב מנקודת מבט אישית. יש כאלה שלא יסכימו עם כל מה שאני כותב, אבל כמובן שכך הוא טבע העולם וטוב שכך כתבת... אתה מתיחס לעבודה מאוד מוגבלת מבחינה טכנית לשימוש בתוכנות איור ראסטריות ופיקסלטיביות (פוטושופ פיינטשופ וכ"ו). אני מניח שלא התנסית בעבודה מול תוכנות כמו אפטר אפקט, מאיה, פריהנד, פונטוגראפר, אוטוקאד וברייס. בשלוש האמורות, ההבדל יהיה לך כל כך גס שזה מדהים. בחלקן הזיהוי של האייפטק חלקי בלבד ולחלקן הוא בכלל לא שמיש! בחינה של ישומי זיהוי כתב בתוכנות המיועדות לכך (אפילו תוכנות אופיס מסויימות) גם כן נפגמות באייפטק, ויש כמובן את עניין ה MAC
האחרון בגרסאותיו המוקדמות (לפני OS9), לא כל כך אוהב את האייפטק ודי מחייב פאצ'ים וטריקים. כמובן שישנו שיפור עצום ביכולות האייפטק והם כבר מהווים איום מסויים על הוואקום. ואני מניח שזה רק עניין של זמן עד שהם יסגרו את הפער לחלוטין. כמובן שהוואקום לוקחים אקסטרה כסף על השם, אבל ככה זה...

למעלה