מאמ"ת 50 אמפר

מאמ"ת 50 אמפר

אולי, למישהו יש מאמ"ת כפי שנראה בתמונה, אבל 50 אמפר. או שאולי, למישהו יש הזמנה פתוחה אצל Aircraft Spruce שאוכל לצרף אליה כזה רכיב?

 

WarDog

New member
מפסק אוטומטי מגנטו-תרמי

רכיב הגנה על מעגלים חשמליים שמגיב לזרמי קצר(מגנט) ועמוס יתר(תרמי) ומנתק את המעגל על מנת למנוע נזק למוליכים עצמם.
 
תודה. הנה למדתי משהו חדש - ראשי התיבות

ידוע בציבור כ "נתיך אוטומטי"
באנגלית Circuit Breaker
ובין הרבה חשמלאי מטוסים - "דיג'ינטר"
אריאל אריאלי
 

WarDog

New member
Circuit Breaker זה מושג כללי לכל ההגנות

גם הנתיך הפשוט נחשב Circuit Breaker וגם המפסקים המתקדמים נחשבים Circuit Breaker.
&nbsp
תגרום חופשי ל"Circuit Breaker" זה "מפסק" או "מנתק חשמלי"
 
זה הכינוי הישראלי של מפסיק זרם חצי אוטומטי

מה שקראנו לו בח"א בתקופה הצרפתית דז'ונקטר או סירקויט ברייקר אצל האמריקאים. ולא, זה לא לאלטרנטור וגם לא ל-"ל"א" אלא ל-"ל"ג". או מה שנקרא "לנדינג גיר" בעבור משאבת לחץ הידראולית חשמלית.
 
זו לא שאלה שמתאימה לך. כדאי שתמחוק

האפיין של 250 וולט מקסימום מתייחסת לאיכות הבידוד ולא בהכרח מתח עבודה.
אני קצת מרוחק בכ-11 שנה מתחום החשמל, בכל אופן, עד כמה שזכור לי, הציוד החשמלי אצלך בבית, מוגדר עד 1500 וולט וגם כאן, ה-250 וולט זה רק מה שכנראה נדרש בתקן ובפועל יעמוד במתח פריצה גבוה בהרבה.
 
המקסימום שהצלחתי לגלות אצלי בבית הוא 400V

בכל מקרה, תודה על התשובה.
עדיין, 250 וולט זה סדר גודל יותר מאשר מתח המטוס.

דוד.
 
זה לא מתח עבודה שיש לך בבית זה מתח פריצת הבידוד

ובכלל אסור להשתמש בו במתקן של 230 או 400 וולט וה-1500 וולט שאמרתי על ציוד בבית, זה לא מתח עבודה זה איכות הבידוד ולא רוצה לסבך מידי, יש גם מדד לכושר הניתוק בזרם מקסימלי ובגלל זה ההפרשים מ-250 VAC ל-50VDC שבמתח ישר קשה יותר לנתק מאשר בזרם חילופין.
 
נכון. המתח הרשום ע"ג המאמ"ת מציין

את עמידות הבידוד.
נתון חשוב אחר הוא ההבדל מתח ישר למתח חילופין.
כאשר הנתיך מחובר להגנה על עומס התנגדותי (למשל גוף חימום או נורת להט - אור נחיתה) והוא מנתק את המעגל נוצר ניצוץ (קשת) מאד קטן. אולם, כאשר הנתיך מחובר להגנה על עומס השראי (מנוע חשמלי, שיש בו סלילים) בזמן הניתוק נוצרת קשת העלולה "לרתך" את המגעים ולמנוע את ניתוק המעגל (שזה, כאמור, תפקידו של הנתיך).
אם המעגל פועל בזרם חילופין, אופי הזרם במעגל הוא כזה שמאה פעמים בשניה אין זרם. בזמן שאין זרם, למעשה הקשת "מכבה עת עצמה". במעגל הפועל בזרם ישר אין הפסקה של זרימת הזרם והקשת תמשיך להתקיים עד להתכת וריתוך המגעים.
ככל שמתח הפעולה גבוה יותר, אורך הקשת גדול יותר ולכן בזרם ישר הנתיך מוגבל לפעול במתחים נמוכים משמעותית מאשר בזרם חילופין. וזה מסביר את ההבדל בין הנתון מתח פעולה AC 250 וולט ומתח פעולה DC 50 וולט.
יצרן הנתיך אינו יודע לאיזה סוג עומס הנתיך יחובר ולכן הוא מגביל את השימוש לתנאים הגרועים ביותר. כמובן שנין "להרויח" אם יודעים מראש ובודאות את תנאי העבודה ולבחור את הנתיך "הזול ביותר" שמתאים לתנאי העבודה שלו.
אריאל אריאלי
 

ZeevRozenek1

New member
אריאלי: שאלה טכנית

בין ים המלח לבין אגם גרדה אין מומחה כמוך בחשמל (ברצינות, ללא שמץ של ציניות)
שאלה רצינית:
כאשר אטום אחד נמצא במינוס 2 , וזה שלידו בפלוס 2 , מה יהיה כיוון זרימת האלקטרונים. מהפלוס למינוס או ההיפך?
 
אמנם לא קשור לתעופה, אך אנסה לענת בכל זאת..

אטום לא מאוזן מבחינה חשמלית (מספר האלקטרונים שונה ממספר הפרוטונים) נקרא "יון". היון יהיה חיובי אם יש בו פחות אלקטרונים מאשר פרוטונים (ואם לזאת כיוונת כאשר כתבת אטום פלוס 2) ויהיה שלילי אם יש בו יותר אלקטרונים מאשר פרוטונים.
אולם בכימיה מתקיים מושג "אלקטרוני ערכיות" שפירושם כמה אלקטרונים האטום יתרום לבניית מולקולה או כמה יקבל ביצירת מולקולה. אלקטרוני הערכיות יהיו מספר האלקטרונים ב"קליפה החיצונית" של האטום בהשלמה לשמונה אלקטרונים (שזהו ה"מספר האידיאלי" = אטום נייטראלי שלא יוצר כל תרכובת כימית = מתכת אצילה).
משאלתך לא ברור האם הכוונה לאלקטרוני ערכיות או ליונים.
אם מדובר ביון +2 משמע שהוא חסר שני אלקטרונים ואם ייפגש עם יון -2, היון -2 ימסור את שני האלקטרונים העודפים ליון החיובי.
אם מדובר באטום בעל אלקטרוני ערכיות הרי שהאלקטרונים לא יזרמו מאחד לשני אלא ישלימו את הקליפה החיצונית של המולקולה שתיווצר מהחיבור בין שני האטומים.
(לי ההסבר נראה מסובך, אבל אני מקוה שתצליח להבין)

שבת שלום
אריאל אריאלי
 

ZeevRozenek1

New member
אריאלי, תודה

אני מעריץ את הידע שלך ועוד יותר את היכולת שלך להסביר את הכל בלשון פשוטה , מה שנקרא באנגלית "IDIOT PROOF " .
 
אענה בתנאי שאין התיישנות...

ראיתי את השרשור רק היום.
אין קשר בין מתחי העבודה בביתך או במטוס לבין מה שמצויין על הברייקר.
מה שמצויין, 250VAC או 50VDC מתייחס למקסימום מתח העבודה המותר.למה ההבדל? ובכן הבעיה היא הקשת החשמלית או כפי שהיא נקראית בשפה המקצועית CORONA או ELECTRICAL DISCHARGE.
בכל מקרה של נתוק מעגל חשמלי נוצרת בין המגעים המתרחקים זה מזה קשת חשמלית, ובעיקבותיה מתיינן האוויר סביבה. אוויר מיונן מתנהג כמוליך ואם לא תופסק הקשת לא ינותק המעגל אותו ניסית להפסיק. "טיב" הקשת תלוי במספר משתנים כמו גודל המתח, כמות הזרם במעגל, לחות יחסית, טמפרטורה ועוד. טמפרטות הקשת היא גבוהה ביותר ועשויה להגיע לאלפי מעלות (כמו ברתוך חשמלי לדוגמא) כך שאם לא תופסק, עלול להגרם נזק למגעי הברייקר.עד כדי ריתוכם האחד לשני. מסיבות שלא נשאלו כאן,ושלא אכנס אליהן, הדכוי (QUENCHING) של הקשת קל יותר בזרם חילופין מאשר בזרם ישר ולכן ההבדל הגדול בין השניים.
 
למעלה