מאנדרק או רדהט (למתחילים) ולמה

cmand

New member
ואני רוצה תשובה עם פירוט!

אל תגידו לי "הרבה אנשים מדברים על זה כבר הרבה זמן" גם אם זה לא תשובה ממש ברורה תגידו לי מה טוב במאנדרק ומה ברדהט מבחינת התקנה אני מעדיף את רדהט כי אותה כבר התקנתי אבל משום מה אחרי איזה שבוע של שימוש שהפעלתי את המחשב הכל רץ בטיל והסריקה הזאת הרישונית היה כתוב רק OK בלי מה הוא סורק... קיצר המחשב השתגע וכנראה זה היה הרדיסק מת כי אחרי זה המחשב אפילו לא זיהה את ההרדיסק אז קניתי אחד חדש ואני כרגע על וינדוס עד שאני יחליט מה להתקין יש לי צרוב על דיסקים רדהט 7.2 ומאנדרק 8.1

matam haifa

New member
חמודי, לא זה ולא זה !! ../images/Emo50.gif

שמע, ותאמין לי, כי יש הרבה "דתיים קיצוניים" שמתנגדים, התקנתי פעם גם רד-האט וגם מנדריק, שניהם "משתגעים" אחרי מספר שעות של משחקים של "מתחיל". גירסת ה-ELX פשוט עובדת כבר חודש בערך חלק! לא ניתקע ולא מתחרפן, תוריד 2 סידים ותברך אותי, תאמין לי! בברכה, שאול

cmand

New member
ל matam haifa

שאלה שממש לא קשורה לנושא לינוקס מה אומר הניק שלך ?!

beitar

New member
אני דווקא לא ממליץ על ELX

למרות שלא ניסיתי אותה: זו הפצה די אלמונית, מה שמבטיח קשיים בקבלת תמיכה, בעיות בהשגת בינאריים (חבילות של תוכנה) וכו´.... הפצת מנדרייק היא חביבה מאוד, בעיקר למי שרוצה דסקטופ. למטרות שרת, ראד האט טובה יותר לדעתי. המהדרין מבין מתקיני השרתים יעדיפו בד"כ את דביין. אני מוצא את רד האט ומנדרייק כמספקות את הסחורה בד"כ.

Rul3R

New member
בשביל דברים כאלה

המציאו את המסרים של תפוז, או אימייל, או איסיקיו או כל דבר אחר, אם זה לא קשור לפורום תדברו על זה במקום פרטי.

יש רק אחד בעולם שממליץ על ההפצה הזו

והא כבר הספיק "להסתבך" עם כולם בכל הפורומים האפשריים .. משום מה הוא החליט שזו ההפצה הכי טובה בעולם והוא עכשיו חוקר אותה .. אז שבהחלט יהיה לו לבריאות .. אבל אני לא הייתי הולך להפצה אלמונית כשאני רק מתחיל במערכת .. זה מה שכולם אומרים בכל המקומות .. אבל הוא בשלו ... אגב, השמועה אומרת שיש כבר אנשים שמחפשים אותו ..

matam haifa

New member
אז עכשיו בילבלת אותי...../images/Emo53.gif

אם יש ממליץ, ואני טוען שגם אצלי העסק הזה עובד לא רע, אז אתה בכל זאת מציע לי לא להשתמש בהפצה הזאת? אני סומך עליך בעיניים עצומות (קראתי מאמרים שלך). מחכה לתשובה עם הסבר מקצועי. שאול

beitar

New member
אני יכול לזאול שאלה:

אני לא מזלזל בבחירה שלך, יכול להיות ש ELX היא מערכת דסקטופ מעולה. רק לעזאזל: איך הגעתם אליה ? איפה קראתם עליה ? אם לא בפורומים כאן בארץ בכמה שבועות האחרונים, לא הייתי עדיין שומע על ההפצה האלמונית הזאת.

רגע רגע .. אל תסמוך אף פעם על מישהו

בעניים עצומות .. גם אם כל מה שכתבתי מוצא חן בעינייך זה לא אומר שצריך לסמוך עליי.. היה לפני חודש מישהו שאמר לי משהו כזה .. כשהיינו ליד מחשב ניסוי .. אז אמרתי לו תן לי שניה את המקלדת .. ועשיתי rm -rf / .. עכשיו הוא לעולם לא ייתן יותר את המחשב שלו עם חשבון root פתוח למישהו .. למה ? כי הוא היה צריך להתקין מחדש את הכל ... (אגב אם המחשב לא היה מחשב תרגול כמובן שלא הייתי עושה את זה ..) החוכמה היא לקרוא כמה שיותר .. ולנסות לנתח לבד .. באופן אישי אני עדיין לא ניסיתי את ההפצה הזו כך שלא תשמע ממני אם היא טובה או רעה .. יכול להיות שגרפית היא ידידותית מאד .. ולכן למשתמשים חדשים יהיה קל עליה .. אבל מצד שני אם אותם משתמשים חדשים לא יודעים שביטלו שם נניח את כל האבטחה .. זו בלי ספק בעיה .. לכן .. אני חושב שזה אחלה שיצאה הפצה חדשה .. צריך לתת לה זמן .. לראות אם וכמה ישתמשו בה ורק אז להתחיל לבחון אותה .. ואם אכן היא טובה .. להמליץ עליה ..

דבר אחד קטן לא הצלחתי למצוא שם ..

מי זו אותה הגברת שכתבה את ההודעה .. מה הרקע שיש לה בלינוקס .. האם היא מנהלת אבטחה ? מנהלת רשת? מפתחת ? האם היא שייכת לחברה מסויימת ? על מסמך מה הידע שלה (או הידש שהיא חושבת שיש לה..) בלינוקס ? בסה"כ אני יכול למצוא שלל של ממליצים לכל סוג של הפצה .. גם להפצות שנחשבות ל"נפילות " .. השאלה היא מהי רמת הידע של אותם ממליצים .

למעלה