מאסטר בארה"ב

yarden154

New member
מאסטר בארה"ב

שנה הבאה תהיה השנת לימודים האחרונה שלי ואני מתחילה להתעניין בלימודי תואר שני בארה"ב בתחום של ביולוגיה-כימיה. הייתי שמחה לשמוע מאנשים שעושים תואר מסוג זה מה אני יכולה לעשות בשנת הלימודים הבאה על מנת להגדיל את הסיכויים שלי וכן האם יש בחינות מסוימות שאני צריכה לעבור לפני ההרשמה.
שאלה נוספת זה, התואר שלי בהנדסה כימית, יחסית לממוצעים בהנדסה יש לי ממוצע טוב יחסית, אך לא מצטיין. כמה זה יכול להקשות על הקבלה? בייחוד שאני רוצה להמשיך במדעים מדויקים.
כמו כן, מתי אני אמורה להתחיל לדבר עם מנחים או הרשמה וכל התהליך הזה?

כרגע אני עובדת במעבדה בתחום הכימיה ומקווה לעשות פרויקט מחקרי בשנה הבאה, האם זה דברים שיוכלו לעזור במהלך הקבלה?

תודה רבה אודה לכל עזרה שהיא!

Gidi Shemer

New member
קודם כל- דוקטורט

מאסטר במדעים מהתחום הזה הוא פחות מקובל. יש נישות ספציפיות, אבל אם את מעוניינת לעשות תואר מתקדם בארה״ב בתחומים שציינת, אז המסלול הוא דוקטורט ישיר ברוב המקרים.
הדבר הכי חשוב שאת צריכה לעשות זה לעשות הרבה מחקר ולהצטיין בו. יותר מכל ציון, יותר מכל gre ויותר מכל מרכיב אחר, הנסיון המחקרי שלך יהיה המרכיב החשוב ביותר בקבלה לדוקטורט.
אין פה ״הרשמה״. יש application. כלומר, את צריכה להתקבל כמו שאת יודעת. תצטרכי לעשות מבחן gre (ברוב התכניות מבקשים gre כללי, לא subject ) ומבחן מתאים באנגלית

yarden154

New member
תודה רבה!

קודם כל תודה רבה על התשובה,
&nbsp
סליחה על הבורות, אבל אתה יודע איך אני מבררת מהם התנאים לקבלה למסלול המהיר לדוקטורט? או איך זה עובד?
&nbsp
לא ממש הצלחתי להבין איך אני מבררת את זה..
&nbsp
תודה רבה!

Gidi Shemer

New member
השלב הראשון שתצטרכי לעשות

הוא לחפש ולמצוא באילו תכניות דוקטורט את מתעניינת. יש הרבה מאד אוניברסיטאות בארה״ב וברבות מהן יש יותר מתכנית דוקטורט אחת בתחומים שציינת.
אחר כך השלב הבא הוא להיכנס לאתר של ה- graduate school בכל תכנית ותכנית וללמוד על שלבי ה- application ומה צריך לעשות בכל שלב (למשל מבחן הטופל לסטודנטים בינלאומיים, או הערכה של גליון הציונים שלך על ידי סוכנות מורשית).
בדרך כלל אין ממש ״תנאי קבלה״. יש לפעמים סט של מינימום תנאים (בדרך כלל לא) אבל אף פעם אין מצב שמישהו מילא סט תנאים והתקבל. הקבלה היא תהליך תחרותי.
באופן כללי הוא כולל-
שליחת גליון ציונים
כתיבת cover letter ו/או personal statement
מבחן טופל ומבחן gre
שליחת קורות חיים
מכתבי המלצה

הנה דוגמה מאצלנו:
http://gradschool.unc.edu/admissions/instructions.html

yarden154

New member
ובאיזה שלב עלי לפנות למנחים? ב

האם עלי כבר מעכשיו לפנות למנחים פוטנציאלים בזמן תהליך ההרשמה?
&nbsp
שוב תודה רבה, עזרת לי מאוד!

Gidi Shemer

New member
אז ככה

קודם כל, בתכניות רבות, וזה כבר תלוי בתכנית ותלוי בתחום הספציפי, את לא תתחילה אצל המנחה שאצלה תמשיכי בהכרח. בתכניות האלו השנה הראשונה של הדוקטורט תוקדש לרוטציות, 2-3 רוטציות, כל פעם במעבדה אחרת. רק בסיום השנה הראשונה את והמנחה המתאים (בהנחה ששנייכם רציתם את זה) תתחילו את ה״רומן״ לשנים הקרובות.
עם זאת, זה די עוזר לפנות למנחים פוטנציאליים מוקדם יחסית, גם בגלל שזה יעזור לך לחפש כיוונים וגם טוב שאת תהיי על הראדר שלהם בזמן שהבקשות יישפטו בתהליך הקבלה.
הבעיה העיקרית שלך כרגע היא שאין לך עדיין נסיון מחקרי. אני ממליץ להתכונן מנטלית למצב שבו תצטרכי לחכות שנה בין סיום התואר הראשון עד להתחלת הדוקטורט מכיוון שהגשה בדצמבר הקרוב עלולה להיות מוקדם מדי מבחינת הנסיון שלך (לא מחייב, אבל כן הייתי מתכונן מנטלית)

למעלה