מאסטר בקנדה- מלגות?

GeJuFan

New member
מאסטר בקנדה- מלגות?

מלא זמן לא הייתי כאן.

שוקלת לעשות מאסטר בקנדה - עוד לא החלטתי היכן בקנדה ובאיזה תחום - כנראה משהו שיעזור ויהיה שימושי עם התואר הראשון (אפייה וניהול בתחום האוכל), כרגע מתלבטת בין סוציולוגיה עם היסטוריה או משהו באומנויות (דיז׳יין או fine arts)- בת׳כלס ממש לא סגורה על עצמי עדיין.
תוהה מה המצב בכל הנוגע למלגות לסטודנטים זרים הן על בסיס צורך כלכלי והן על בסיס הישגים (לא שיש ממש מזה הממוצע שלי מהתואר הראשון לא גבוה במיוחד לצערי).
 
ממה שאני מכירה,

יש מעט מלגות על בסיס הישגים לתלמידים בינ"ל בתארים מתקדמים (יש אחת יוקרתית לתלמידי דוקטורט ולא לתואר שני, אבל גם אותה מקבלים רק מעטים. והמלגות ה"רגילות" - לתחומי מדעים כולל מדעי החברה, הן לאזרחי קנדה או תושבים קבועים. לגבי אמנות אין לי מושג מה יש, אם בכלל), ואלה שכן יש רובן פנימיות של האוניברסיטה/נמצאות באתר של האוניברסיטה - לכן תסתכלי באתרים על מה שקיים באוניברסיטאות הספציפיות שאת מעוניינת בה ובתחומים הספציפיים שאת מעוניינת בהם (זה גם משתנה בין התחומים). לגבי בסיס צורך כלכלי - אין לי מושג.
 
מאד תלוי באוניברסיטה ובתוכנית הספציפית

אני לא מכיר מלגות על בסיס צורך כלכלי, ואם יש סביר שהן ניתנות רק לאזרחים או תושבי קבע. (באונטריו יש הלוואות סטודנטים ממשלתיות שיכולות להפוך למענק על בסיס צורך כלכלי אבל שוב- זה רק לאזרחים/תושבי קבע).

בתוכניות מקצועיות (קרי: ללא תזה) בעיקרון אין מלגות ואם יש אז מדובר במספר מצומצם של מלגות או במלגות קטנות.

בתוכניות מחקריות (עם תזה) זה משתנה בהתאם לאוניברסיטה ולמחלקה. זה יכול להיות בכל הטווח שבין אין מלגה בכלל למלגת קיום שניתנת ע"י המחלקה+פטור משכ"ל לכל התואר. אצלנו במחלקה נהוג לתת מלגה לשנה הראשונה (15K כרגע, עתיד לעלות קצת בקרוב, ופטור משכ"ל) שבמהלכה הסטודנט מצופה להתמודד על מלגות חיצוניות. בשנה השניה או שאין מלגה (וגם צריך לשלם שכ"ל), או שהסטודנט השיג מלגה חיצונית, או שהמנחה מכסה את המלגה מתקציב מחקר.
 
למעלה