האמת, אם מדברים על אסטטיקה, גם לי יש הרבה הסתייגויות
מהתנהגות המתחרים והשופטים, והרבה דברים שם מגעילים אותי. אבל מזמן עשיתי לי סוויץ' בראש. כי בשנה ורבע האחרונות (שבהן התחלתי לצפות בטלוויזיה), בדרך כלל לא מוצאת תוכניות טובות (אין לי כבלים). אז אני צופה בתוכניות הבישול על תקן של מנוחה והתרגעות, בערב בלבד. אגב, דווקא בחינוכית יש לפעמים תוכניות מעניינות, שאינן בהכרח לילדים ולנוער.
בכל אופן, הייתי המומה כבר מזמן, כשהתברר לי שבמאסטר שף מבשלים תוך ערבוב בשר וחלב חופשי לגמרי. בהתחלה עוד חשבתי שאני טועה, או שיש להם תחליפים. בינתיים הבנתי שממש לא. לאחרונה, שמעתי שלאנשים דתיים אסור בכלל לצפות בתוכניות האלה. אבל אני ממשיכה בכל זאת לצפות...
דבר אחד שמגעיל במיוחד, וראיתי גם בבתים של אנשים קרובים והזדעזעתי, ונדהמתי כשראיתי שגם בתוכניות הבישול עושים זאת: טועמים מדי פעם מהתבשילים תוך כדי הבישול, וממשיכים לערבב באותה כף בתוך התבשיל שנועד לכולם. בטח גם במסעדות עושים זאת, וזה באמת נורא בעיניי.
כן, גם הצורה שבה השפים השופטים טועמים, מוזרה מאד בעיניי. כולם אוכלים ביחד מתוך התבשיל, כי כבר לא תמיד מכינים להם קעריות נפרדות. וכן, הם טועמים, וחוזרים עם המזלגות או הכפות המלוקקות שלהם שוב לתוך האוכל. בקיצור, ארבעתם כנראה נהיו משפחה אחת קרובה במיוחד. משונה.
גם עם שאר התלונות שלך על התנהגות המתחרים והשופטים אני מסכימה. היו גם כאלה שבכו, נגבו איכשהו את הדמעות והמשיכו לעבוד: רחיצת ידיים לא רואים בתוכניות אלה, למרות שיש ברזים וכיורים על השולחנות שלהם.
אז אחרי כל אי ההקפדה שלהם, אני תמיד שמחה שאני לא צריכה לטעום שום דבר שם, אעפ"י שלפעמים מכינים דברים שממש נראים טעימים.
מסעדות, בתי קפה ואוכל מוכן, תמיד מרתיעים אותי, וגם בנושא זה אני עושה לעצמי סוויץ' בראש, ולא רוצה לדעת מי ואיך הכינו את המזונות האלה. אני גם לא אוהבת שמשרתים אותי. כך שאני הולכת למקומות כאלה רק כשהנסיבות החברתיות מאלצות אותי להשתתף, מתוך נימוס.