מאסטר שף פרק 4

  • פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
מאסטר שף פרק 4


היום ישודר הפרק הרביעי של שלב האודישנים.
מעניין מה יהיה ואיך יגיבו השופטים


מוזמנים לשרשר לכאן את כל הקשור לפרק הרביעי.



(אני פותחת את ההודעה עכשיו כי אני לא יודעת אם אהיה פה הערב...)
 

gOLDqUIN

New member
שקט פה

כמה פרקי אודישנים נצטרך עוד לסבול עד שיהיה מעניין?

האמת? אני כבר מחכה לראות את משחקי השף, נראה שתהיה תוכנית מרעננת.
 

ady18

Well-known member
אח של אילנית חמוד לא התחברתי לגמרי

וצילה הכי אהבתי
המעצב ממש ממש רחוק מסגנון שלי אני לא התרשמתי ממש....
 
ביזיון לאינטליגנציה שלנו

שלום
העניין סביב הבצקניות ההונגריות של הרומנייה מסיביו.
1. ממתי אמירת מתחרה שמעיד על עצמו שאינו יליד הונגריה, או מכיר את השפה או את התרבות הקולינארית שלה,
ממציא למונח בצקניות שם חדש?
2. ממתי שופט מקבל על מונח קולינארי את אמירת מתחרה כתורה מסיני ולא בודק, במיוחד אם אינו יודע?
אבל למה להם, אם סביב השטות הזו הם כמעט גמרו ביחד על המרקע...? בזיון.

http://www.sirim.co.il/index.php?op...-53-43&catid=45:2009-11-06-21-49-35&Itemid=52

http://sf.tapuz.co.il/article-584-1-3891-31072/

Nokedli בשפת המקור, או Spätzle בגרמנית.

אז לשופט/שף אייל שני. איבדת עוד נקודה. לא היו לך הרבה, אבל עכשיו יש לך פחות.
 
חבל שאתה מתלהם, כי אתה טועה

נוקדלי (או שפצלה, או טרופי, תקרא להן בהתאם למקום ממנו באת) הן בצקניות על בסיס ביצים. ללא תפוחי אדמה. הן מהוות תוספת לתבשילים עם הרבה רוטב, כמו גולאש, כי הן כמעט חסרות טעם אבל סופגות את הרוטב מצויין.

ה"ניוקי" ההונגרי נקרא נודלי - Nudli.
כתוספת לאורחה, מטגנים את הנודלי בחמאה לכשעצמם במחבת ומוסיפים פירורי לחם, או בצל מטוגן.

כקינוח, מטגנים את הנודלי בחמאה ועל המנה המוכנה מוסיפים סוכר ופרג (או קינמון). אופציה נוספת היא לטגן אותם בפירורי לחם וסוכר.

אפשרות שלישית היא לחתוך את בצק הנודלי לריבועים, לשים באמצע פובידל (ריבת שזיפים) ולסגור בצורת משולשים, ואז לטגן בפירורי לחם וסוכר או לטגן לבד ולפזר סוכר ופרג / קינמון.

(לידיעה, אפילו שטעית, האינטליגנציה שלי לא נעלבה, לא איבדת נקודות ואני לא אכנה אותך "ביזיון". הכל בסדר, מותר לטעות ולהישאר חכם)
 
לא חידשת דבר

שלום
1. לא חידשת דבר בקשר לנוקדלי - הבצקניות בשמם ההונגרי. כן, יש להן שמות גם בשפות אחרות.
2. נודלי זה דבר אחר לגמרי, וגם הוא לא מצדיק את השם שניתן.
3. לגבי האפשרויות האחרות לשימוש בבצק - אתה יכול להביא עוד שמות ומתכונים, ברם גם הם לא יטילו אור חדש על השיבוש של הנוקלאך.

לידיעה, אין סיבה לעיוות שם או שיבוש שלו.
לצערי בשפה העברית יש נטיה לאזרח מונחים, ולתת להם משמעויות שלא היו להם: כמו קריספיות (כדי להשאר בנושאי אוכל).
למילה קריספי באנגלית (פריך) כבר יש את ההטיה. העברות שלה לא יהיה ברור לאף דובר אנגלית שאינו דובר עברית.
קח כל מילה (או שם) ותעשה לו הטיה דומה ליידיש.
אז נקח את הצירוף לאך, או אך ותוסיף אותו ללכל המילים האפשריות והמצאת שפה.
מידלה נהיתה מידאלך וכו'. לא רואה עצמי מדבר כך. אם לך זה מתאים, תזרום עם זה.
שופטים בתוכנית על אוכל אמורים לנהוג בזהירות לגבי מה יוצא מפיהם (בעיקר בתחום המקצועי).
 
למעלה