מתכון נפלא למאפה הכי טעים ומיוחד:
להכין מראש תבנית פיירקס מס' 26 מוברשת במעט שמן בבסיס ובדפנות.
לחמם מראש את תנור- האפייה ל-180 מעלות.
המצרכים הדרושים:
200 גרם אטריות בגודל-בינוני :מבשלים בסיר בינוני מלא במים רותחים וכפית מלח, (12 -15 דקות בערך,) עד ריכוך מלא -
ואז לשטוף במי -ברז עד לצינון ,ולסנן היטב מהנוזלים.
800 גרם מדליוני תרד קפואים - שמים אותם במסננת גדולה וחזקה ומכסים במכסה, מניחים את המסננת עם מדליוני התרד הקפוא מעל סיר מים רותחים וכל הזמן מבעבעים ,כך במשך כ-עשר דקות עד לריכוך.
מכבים את האש ,משאירים עוד רבע שעה מכוסה במסננת.
4 ביצים :
לערבב את הביצים בכלי ולתבל עם 1/4 כפית כורכום ומעט פלפל- שחור,(אפשר להוסיף קורט תימין למי שאוהב.)
230 גרם גבינת -חמד,(נמכר בשקית ניילון של -תנובה.)
6 פרוסות גבינה צהובה מגורדת.
מידע חשוב: אין צורך במאפה זה להשתמש במלח - כי הגבינה מלוחה.
2 בצלים: (בצל אחד גדול ,ועוד בצל בינוני), לפרוס אותם לפרוסות ולחתוך לקוביות קטנות , ולטגן במחבת עם 4 כפות שמן -זית.
לערבב מדי פעם בזהירות ושהבצל הופך לשקוף ומתחיל מעט להזהיב,לכבות אש ולהשאיר לצינון 5 דקות .
שלב- אחרון איחוד הרכיבים:
לקערה גדולה מעבירים את התרד המסונן את הגבינות ואת הבצל -המטוגן שבינתיים הצטנן, ולערבב ,לבסוף להוסיף לתערובת את 4 הביצים, ולערבב היטב.
בתבנית מס' 26, רצוי תבנית -פיירקס , מברישים כף שמן בתחתית הקערה ובדפנות,
מסדרים בבסיס התבנית רק מחצית מכמות האטריות-המבושלות והמסוננות,
ומיישרים לשכבה אחידה ,
ועליהם שופכים את תערובת- הגבינות הביצים והתרד שבקערה,ומיישרים,
ויוצקים שאר כמות האטריות שנותרה ומהדקים מעט,
מברישים מעל בכף שמן, וחצי כפית פפריקה מתוקה.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות חום.
ולאפות 25 דקות ,ולאחר מכן לכסות בנייר- כסף ולהמשיך לאפות עוד 40 דקות,
ולאחר זמן זה ,מפזרים על המאפה את 6 כפות הגבינה -הצהובה המגורדת ,
ולפזר מעל מעט פפריקה מתוקה- לקבלת גוון יפה,
אופים עוד 5 דקות בתנור עד להמסת הגבינה-המגורדת.
וזהו!
המאפה הכול- כך טעים מוכן כעת להגשה,
מאוד מתאים גם לאירוח ,וההנאה בהחלט מובטחת.
את המתכון תשמרו כי תמיד האורחים יבקשו .
להכין מראש תבנית פיירקס מס' 26 מוברשת במעט שמן בבסיס ובדפנות.
לחמם מראש את תנור- האפייה ל-180 מעלות.
המצרכים הדרושים:
200 גרם אטריות בגודל-בינוני :מבשלים בסיר בינוני מלא במים רותחים וכפית מלח, (12 -15 דקות בערך,) עד ריכוך מלא -
ואז לשטוף במי -ברז עד לצינון ,ולסנן היטב מהנוזלים.
800 גרם מדליוני תרד קפואים - שמים אותם במסננת גדולה וחזקה ומכסים במכסה, מניחים את המסננת עם מדליוני התרד הקפוא מעל סיר מים רותחים וכל הזמן מבעבעים ,כך במשך כ-עשר דקות עד לריכוך.
מכבים את האש ,משאירים עוד רבע שעה מכוסה במסננת.
4 ביצים :
לערבב את הביצים בכלי ולתבל עם 1/4 כפית כורכום ומעט פלפל- שחור,(אפשר להוסיף קורט תימין למי שאוהב.)
230 גרם גבינת -חמד,(נמכר בשקית ניילון של -תנובה.)
6 פרוסות גבינה צהובה מגורדת.
מידע חשוב: אין צורך במאפה זה להשתמש במלח - כי הגבינה מלוחה.
2 בצלים: (בצל אחד גדול ,ועוד בצל בינוני), לפרוס אותם לפרוסות ולחתוך לקוביות קטנות , ולטגן במחבת עם 4 כפות שמן -זית.
לערבב מדי פעם בזהירות ושהבצל הופך לשקוף ומתחיל מעט להזהיב,לכבות אש ולהשאיר לצינון 5 דקות .
שלב- אחרון איחוד הרכיבים:
לקערה גדולה מעבירים את התרד המסונן את הגבינות ואת הבצל -המטוגן שבינתיים הצטנן, ולערבב ,לבסוף להוסיף לתערובת את 4 הביצים, ולערבב היטב.
בתבנית מס' 26, רצוי תבנית -פיירקס , מברישים כף שמן בתחתית הקערה ובדפנות,
מסדרים בבסיס התבנית רק מחצית מכמות האטריות-המבושלות והמסוננות,
ומיישרים לשכבה אחידה ,
ועליהם שופכים את תערובת- הגבינות הביצים והתרד שבקערה,ומיישרים,
ויוצקים שאר כמות האטריות שנותרה ומהדקים מעט,
מברישים מעל בכף שמן, וחצי כפית פפריקה מתוקה.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות חום.
ולאפות 25 דקות ,ולאחר מכן לכסות בנייר- כסף ולהמשיך לאפות עוד 40 דקות,
ולאחר זמן זה ,מפזרים על המאפה את 6 כפות הגבינה -הצהובה המגורדת ,
ולפזר מעל מעט פפריקה מתוקה- לקבלת גוון יפה,
אופים עוד 5 דקות בתנור עד להמסת הגבינה-המגורדת.
וזהו!
המאפה הכול- כך טעים מוכן כעת להגשה,
מאוד מתאים גם לאירוח ,וההנאה בהחלט מובטחת.
את המתכון תשמרו כי תמיד האורחים יבקשו .
נערך לאחרונה ב: