מאפה סלמון וירקות בבצק דורעם/ פילאס
הכנתי עם אמנון ועם בצק דורעם. מדובר לפחות בשבילי בלא מעט עבודה יחד עם הכנת הבצק. יצא מאד טעים אבל לא קיבל את ההערכה לה היה ראוי מצד יתר היושבים לשולחן. מתאים לאורחים מביני עניין.
בתגובה ל: פשטידה בבלוג של רותי - נולי.
================================================
נושא : פילאס סלמון וירקות
תאריך : 23/05/07 21:55
מחבר/ת : יעלה
מנה חסכונית לשישי בערב. אפשר להכין גם עם 2 פילטים של אמנון.
לדעתי... אפשר להכין גם עם הבצק של דורעם.
גלילות פילאס עם סלמון וירקות
החומרים למלית:
3-5 כפות שמן
1 בצל קצוץ לרצועות קטנות
1 חבילה בצל ירוק קצוץ – לא חובה
2 גזרים חתוכים לגפרורים
3-4 קישואים זוקיני ירוק או צהוב - חתוכים לגפרורים
2-3 שיני שום
1 פלפל אדום או צהוב קצוץ לרצועות /גפרורים
1-2 מנות פילה של סלמון ללא עור
4 קוביות של ג'ינג'ר קפוא או טרי מגורר או אבקת ג'ינג'ר
3 כפות רוטב סויה איכותי (לשים 3 כפות ולטעום אם צריך להוסיף)
מעט יין לבן
מעט רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
מכינים את כל החומרים בקעריות, שטופים, חתוכים וכו'.
את הדג הנקי, חותכים כשהוא עדיין חצי קפוא, לרצועות, לא קטנות ודקיקות.
בסיר טלפון גדול, שמים את הבצל במעט שמן, עד שמתחיל להשקיף.
מוסיפים את הגזר, בהמשך מוסיפים את הפלפל האדום, ממשיכים לאדות תוך ערבוב עד שמשנה מעט את צבעו.
מוסיפים את השום, הקישואים ואת הבצל הירוק - ממשיכים לאדות ולהקפיץ על אש גבוהה עד שהירקות מתחילים להראות מבושלים. חשוב להקפיד לא לרכך או לשרוף אותם, אבל לבשל על אש גבוהה כדי לאדות את הנוזלים. לזכור שהירקות יעברו אפיה בהמשך!
מעבירים את הירקות לקערה על השיש.
מוסיפים לסיר טיפה שמן ושמים את רצועות הסלמון. לא נוגעים עד שמתחיל להיראות מבושל.
מוסיפים לסיר את הג'ינג'ר, הסויה וכל יתר התבלינים. מביאים לרתיחה לדקה או מעט יותר.
מחזירים לסיר את הירקות ומערבבים בעדינות כדי לא לרסק את הסלמון. מעבירים חזרה לקערה. מניחים בצד לצינון או שאפשר לשמור כך במקרר.
מחלקים חבילה של עלי פילאס ל 3-4 עלים, מניחים על חצי מכל עלה 3-4 כפות של מלית.
מגלגלים לרולדות. אפשר למלא כמעט עד הקצה כי המלית לא בורחת מהקצוות. לוחצים על הקצה עם האצבעות.
מניחים על נייר אפיה, במרחק סביר כי הם מתנפחים בזמן האפיה.
יוצרים חריצים בצד העליון. לא לחשוש לרדת עם הסכין עד האמצע ואפילו כמעט עד התחתית.
להבריש על חלמון ביצה (חלמון + קצת חלבון), אפשר לפזר שומשום.
להגיש עם רוטב סויה ו/או רוטב חמוץ-מתוק אדום/וורוד.
מכינה ומקפיאה במנות. מצויין אחרי חימום.
אם רוצים להרשים - אפשר להכין כשבלול ולהגיש כך לשולחן. זה מפתיע מאוד כי לא מצפים למצוא מלית של סלמון.