מאפה שמרים במילוי קוביות שוקולד
לאה אלגזר
מאפה שמרים במילוי קוביות שוקולד מריר ,
חלק גם עם ממרח בוטנים ושוקולד.
500 גרם קמח
25 גרם שמרים
1/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים + חלמון
תמצית וניל
1/2 -3/4 כוס מים (להתחיל עם חצי).
קורט מלח
1/2 כוס שמן
גרידת לימון
ללוש טוב, התפחה כמה שעות במקרר.
לחלק ל 4.
רידוד לעיגול ולחלק ל 8 עם גלגלת פיצה.
ממלאה ב3 קוביות שוקלד מריר בבסיס ומגלגלת .
התפחה בתבנית.
מריחת ביצה.
אפייה בחום של 190 מעלות (לא טורבו).
ברגע שיוצא מברישה בסירופ.
סירופ :
1/3 כוס סוכר+שקית וניל
1/3 כוס מים
תמצית וניל
כמה טיפות מיץ לימון
מרתיחה כמה דקות.
להבריש את המאפים ביציאה מהתנור בסירופ קר.
לאה אלגזר
מאפה שמרים במילוי קוביות שוקולד מריר ,
חלק גם עם ממרח בוטנים ושוקולד.
500 גרם קמח
25 גרם שמרים
1/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים + חלמון
תמצית וניל
1/2 -3/4 כוס מים (להתחיל עם חצי).
קורט מלח
1/2 כוס שמן
גרידת לימון
ללוש טוב, התפחה כמה שעות במקרר.
לחלק ל 4.
רידוד לעיגול ולחלק ל 8 עם גלגלת פיצה.
ממלאה ב3 קוביות שוקלד מריר בבסיס ומגלגלת .
התפחה בתבנית.
מריחת ביצה.
אפייה בחום של 190 מעלות (לא טורבו).
ברגע שיוצא מברישה בסירופ.
סירופ :
1/3 כוס סוכר+שקית וניל
1/3 כוס מים
תמצית וניל
כמה טיפות מיץ לימון
מרתיחה כמה דקות.
להבריש את המאפים ביציאה מהתנור בסירופ קר.


