מאפה שמרים במילוי קוביות שוקולד

יפנית 55

New member
מאפה שמרים במילוי קוביות שוקולד

לאה אלגזר
מאפה שמרים במילוי קוביות שוקולד מריר ,
חלק גם עם ממרח בוטנים ושוקולד.

500 גרם קמח
25 גרם שמרים
1/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים + חלמון
תמצית וניל
1/2 -3/4 כוס מים (להתחיל עם חצי).
קורט מלח
1/2 כוס שמן
גרידת לימון

ללוש טוב, התפחה כמה שעות במקרר.
לחלק ל 4.
רידוד לעיגול ולחלק ל 8 עם גלגלת פיצה.
ממלאה ב3 קוביות שוקלד מריר בבסיס ומגלגלת .
התפחה בתבנית.
מריחת ביצה.
אפייה בחום של 190 מעלות (לא טורבו).
ברגע שיוצא מברישה בסירופ.
סירופ :
1/3 כוס סוכר+שקית וניל
1/3 כוס מים
תמצית וניל
כמה טיפות מיץ לימון
מרתיחה כמה דקות.

להבריש את המאפים ביציאה מהתנור בסירופ קר.





 

חנהפ

Active member
בגלל הקורונה הכנתי גם, אבל מבצק פריך

יצא ליגה, שנים לא נגעתי במתכון הזה ועכשיו כבר הכנתי פעמיים

 

חנהפ

Active member
לא, פרווה ..אצלנו זה בבחינת בפני עיוור לא תיתן מכשול

 
למעלה