אישורים למאפייה ביתית
שלום,
1. בעקרון כדי לפתוח עסק ביתי מהסוג הזה צריך היתר לשימוש חורג מהעירייה.
זה הדבר הראשון שכדאי לך להתמקד בו ולבדוק אותו - כי ייתכן שהתכנית שעל פיה תוכנן הבית שלך מאפשרת את העסק (ואז תזדקקי להיתר לשימוש חורג מהיתר), וייתכן שלא (ואז תזדקקי להוציא היתר לשימוש חורג מתכנית).
http://bonim.pnim.gov.il/TOOLSANDRESOURCES/INFORMATION/GUIDES/SHIMUSHHOREG/Pages/Request.aspx
2. אחרי כן - את צריכה להוציא רשיון לעסק, במקרה שלך עסק מזון. כמובן שבמקרה של אפיה, תצטרכי לעמוד בדרישות תכנוניות של המקום ובדרישות תקניות של ציוד לניהול תקין של העסק ולקבלת האישור הזה.
בשני המקרים - את צריכה ליווי של אדריכל/הנדסאי אדריכלות.
3. כמו כן, אחרי שתוודאי את האפשרות שלך להקים עסק מהבית - אני מאד ממליצה על ליווי עיצובי ושייוקי נכון של המקום. בעיקר במקרה שלך שהעסק לא נמצא באזור מסחרי, ואת צריכה למצוא דרכים למשוך אליו לקוחות ולגרום להם לחזור, על מנת שלא תסתמכי רק על לקוחות מהאזור.
אשמח לייעץ ולעזור.
טניה אברמזון, אדריכלית
רה אימאג' - אסטרטגיית עיצוב עסקית