מאפייני אישיות של מתעמלות

מאפייני אישיות של מתעמלות

האם כמתעמלות או כמאמנות אתן מזהות מאפייני אישיות ספציפיים להתעמלות? אני שואלת כי אני יודעת את התשובה על סמך מחקרים שנעשו, ורוצה לבדוק האם בשטח המצב הוא כמו שמתואר בספרות... אשמח אם תתייחסו ספציפית לתכונות הבאות (מעבר לשאר התכונות שבא לכן לכתוב), כמובן ביחס לאוכלוסייה רגילה לא ספורטאים: מוחצנות-מופנמות, צורך בהישג מוקד שליטה פנימי/חיצוני (האם מייחסים סיבות לדברים שקורים בגלל עצמם או בגלל הסביבה/אחרים) רגישות

chuch1

New member
למתעמלות רציניות אני מסיקה שהתכוונת...

וכן, אני בהחלט מסכימה עם העניין של המופנמות. רוב המתעמלות המקצועיות שאני מכירה הן לא "רעשניות" במיוחד, יותר שקטות ומופנמות אך מבצעות את עבודתן בצורה הטובה ביותר. יש גם את המוחצנות, הרעשניות שאוהבת את תצומת הלב שהן מקבלות על סמך ההופעה והכשרון שלהן. תחרותיות- זו תכונה שמאוד מאפיינת מתעמלת מקצועית, בלי תכונה זו איני חושבת שמתעמלת יכולה להצליח בעולם התחרותי. יכולת לשיפוט עצמי גבוה, פרפקציוניזם- זו גם תכונה שמאוד נפוצה (מהכירותי כמובן) אצל מתעמלות מקצועיות, הן לא רק סומכות על הפידבקים שמקבלות מהמאמן/מאמנת אלא על הרגשתן העצמית. כמובן שלכל מתעמלת יש את האופי שלה ותכונות מסויימות לעיתים מוחצנות יותר מאחרות, אך המספר תכונות הנ"ל הוא בהחלט הנפוץ ביותר, לדעתי.

אמא לה3

New member
קשה...

כשחושבים על זה, אף פעם לא ניסיתי לחשוב על זיהוי מאפייני אישיות אצל המתעמלות, הכרתי מתעמלות מוחצנות וגם כאלה מופנמות, הכרתי את אלה ששמחו בכל הישג וגם כאלה ששום דבר לא היה מספיק טוב בשבילן, הכרתי את אלה שלקחו כישלון באופן אישי וצורב וגם כאלה שכל כישלון היה אצלן מדרגה קטנה בדרך להצלחה. הכרתי את אלה שמאשימות את כל העולם וחבריו בכישלונן ואת אלה המאשימות אך ורק את עצמן... אבל לכולן היתה תכונה אחת משותפת (אם אפשר לקרוא לזה תכונה...) והיא המחוייבות והאהבה העצומה להתעמלות...

למעלה