מאפינס לא אפויים

Zohar 01

New member
מאפינס לא אפויים

היי, הכנתי מאפינס לפי מתכון מסויים וחיכיתי עד שהם הזהיבו והכל, אבל הבפנים שלהם רטוב ולא אפוי. למישהו יש מושג למה זה קורה?
 

TCHM

New member
בכדי לבודד את הסיבות לבעיה...

יש צורך לצרף מתכון ואיך אפית (חום, מיקום...) הסיבות יכולות להיות רבות
וכל הצעה ללא הפרטים היא בגדר ניחוש בלבד ולא תועיל.
 

שרון 337

New member
אם תקלידי את המתכון ,אז נדע להשיב.

צריך לראות את היחס בין החומרים שבמתכון.
יתכן שבתערובת היו יותר מדי נוזלים.
ומה היה חום התנור וכמה זמן -אפיה ?
&nbsp
 

Zohar 01

New member
המתכון:

2 ביצים
1/2 כוס סוכר
שקית אחת של סוכר וניל
0.5 כוס שמן
1 כוס חלב
כף וחצי תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1.5 כוס של קמח+ כפית וחצי א. אפייה
2 כפות קוקוס

בהתחלה טרפתי את הביצים והסוכר, אח"כ הוספתי את השמן, החלב ותמצית הוניל, אח"כ את הקמח והאפייה, גרידת הלימון והקוקוס
ערבבתי הכל לתערובת אחידה, שימנתי בשמן תבנית שקעים ושמתי בתנור על 180 מעלות שחומם מראש. במתכון כתוב שצריך 12-15 דקות עד שזה מזהיב, שמתי לבערך 16 דקות, אחרי זה הוספתי שוב זמן והם נהיו שחומים מבחוץ אבל הבפנים עדיין לא אפוי, ומקודם ניסיתי לשים שוב בתנור עם נייר כסף למשך כמה דקות וזה עדיין לא נאפה מבפנים- מבחוץ זה שחום ואפילו התייבש מרוב הזמן שהיה בתנור. יש למישהו מושג למה רטוב ולא אפוי מבפנים?
 

TCHM

New member
ככה...

במתכון:
תשני - 2/3 כוס חלב ו 1/2 1 כוס קמח + 1/2 1 כפיות אבקת אפיה.
תוסיפי 1/2 כפית מלח.
לנפות את הקמח, אבקת האפיה והמלח לפני ההוספה.
להוסיף ולערבב רק עד שקמח נבלע בנוזלים, לא יותר.
אפיה:
יתכן והתנור מזייף, האם אפיתי דברים אחרים והם נאפו בסדר?
אם הוא תקין תאפי בשליש התחתון של התנור (לא בתחתית התנור)
ובאותה טמפרטורה. (ניתן גם לבדוק עם מד חום חיצוני)
זמן האפיה הנתון במתכון הוא לאינדיקציה בלבד, כל תנור יאפה בזמן
שונה,
בדיקת אפיה בלחיצה קלה על המאפה, הוא צריך להיות קפיצי ואפשר
עמובן לבדוק בעזרת קיסם שיוצא עם מעט פירורים לחים.

בהצלחה
 

Zohar 01

New member
תודה, ועוד שאלה אחת

נשאר לי חלק מהבלילה ושמתי אותה במקרר. זה אפשרי להשאיר אותה קצת יותר מ24 שעות במקרר ואז ךהוציא, לתת לה להפשיר ולהכניס לתנור את מה שנשאר?
 

TCHM

New member
לא מומלץ, התערובת עלולה להחלש...

תיקון התערובת הנותרת לא אפשרי.
את יכולה לאפות בתבניות בודדות מסיליקון (בכלל כדאי שיהיו בבית).
אפשר גם לאפות בתבנית המאפינס הגדולה, את השקעים הריקים למלא
בחצי הגובה במים.
 

שרון 337

New member
הטעות בזמן האפיייה,,

צריך לאפות 15 דקות מצד אחד ,
ולהפוך לצד השני ולאפות 12 דקות .
רצוי לאפות בתבנית סיליקון ,ואז המאפינס לא נדבקים לתבנית,
וקל מאוד להפוך לצד השני.
&nbsp
יש הרבה שמן בתערובת ,(אני מכינה ללא שמן.)
&nbsp
 

TCHM

New member
זה מתאים ל"ארץ נהדרת"...

התחלנו עם "גלידה" שהיא סורבה.
ועכשיו...
להפוך מאפה בזמן האפיה?

זה השיא או שמחכות לנו עוד הברקות.?
 

חנהפ

Active member
כנראה שהזהיבו לא מספיק למאפינס שלך

לא יודעת באיזה טמפרטורת אפית, אולי צריך יותר זמן יותר חום?
כנרהא שהוצאת מוקדם מידיי מהתנור, לפעמים המתכון בסדר, אבל בתנור שלך לוקח יותר זמן, לכן בודקים עם קיסם
 
למעלה