מאפינס תמרים, ריקוטה וסילאן

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאפינס תמרים, ריקוטה וסילאן


ניצלתי את ביקור הדודים לאפיית מאכלים שבני משפחתי לא אוכלים, וזה היה אחד מהם. הם היו להיט וכמובן שגם החצי והנסיכה אכלו. יותר מאחד.

הם קלי הכנה כ"כ שלמרות שאמרתי שלא אספיק להכין כלום לקראת המפגשון בצפת, הכנתי אותם מהר שוב עבור המפגשון.

בפעם השנייה העזתי להמיר כוס מהקמח בקמח מלא ורבע מהשמן בטחינה. יצאו קצת פחות קלילות אך בעיני מוצלחות יותר.

מאפינס תמרים, ריקוטה וסילאן/שי-לי ליפא אנג'ל מחוברת מתכונים לשבועות של "גד".

חומרים ל 12 מאפינס:
2 ביצים גדולות
300 גרם ריקוטה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה *
1/3 כוס (100 גרם) סילאן
1 כפית תמצית וניל
11/2 כוסות (210) קמח תופח **
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
10 תמרים מיובשים מזן מגהול, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות חום ומשמנים תבנית שקעים.
2. טורפים בקערה ביצים מוסיפים גבינת ריקוטה שמן קמולה וסילאן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
3. בקערה אחרת מערבבים קמח וסוכר.
4. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.
5. מוסיפים תמרים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד בתערובת
6. יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית עד שלושה רבעים מגובהם.
7. אופים בתנור החם 20-25 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

הערות הבת המתהוללת:
*3 כפות טחינה והשלמה לחצי כוס שמן.
**1/2 כוס קמח רגיל+ 1 כוס קמח מלא +כפית וחצי א אפיה

 

tzivi1

New member
אהבתי את המתכון כשהעלית אותו, ועכשיו עם

התמונות אפילו עוד יותר! נראה מעולה.
 
למעלה