מאפינס תפוז שוקולד

yair_bar

New member
מנהל
מאפינס תפוז שוקולד

סוף כל סוף תוקן התנור ונכנסתי לאטרף אפייה.

הבוקר ירדתי מוקדם לצרכניה וקניתי 2 תפוזים שהפכו למאפינס. חלק הכנתי עם תוספת של שברי שוקולד לעיסה (בדיעבד עדיף שוקולד צ'יפס)


המצרכים
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
מיץ משני תפוזים
גרידת קליפה (זסט) 2 תפוזים
גרידת קליפה (זסט) חצי לימון
1 כפית בהיריון סודה לשתייה
1 כפית בהיריון אבקת אפייה.
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים
משמנים תבנית מאפינס וממלאים כל שקע עד 2/3 גובה
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות

זה יצא רך ועסיסי וטעים מאד







 
נראה טוב


בא לי להכין עוגת תפוזים אבל התפוזים פה כל כך מעפנים- בשביל חצי כוס תפוזים צריך שקית מלאה והטעם... ממש לא משהו.
מתגעגעת לתפוזים של הארץ!
 

TCHM

New member
אז כמה מיץ יש בשני תפוזים?

שאלון אמריקאי:
  1. כמה מיץ יש בשני תפוזים - 1/2 כוס, 1 כוס, 1/2 1 כוסות ?
  2. כמה אבקת סודה לשתיה יש ב"כפית בהריון" - 4 גר', 6 גר', 8 גר'?
  3. כמה אבקת אפיה יש ב"כפית בהריון" - 4 גר', 6 גר', 8 גר'?
חובבנות
 

TCHM

New member
בלי מתימטיקה, איך תדעי בכמה מיץ להשתמש?

  • את יודעת שיש הבדל בין גודל הבטן בחודש שלישי, שביעי או תשיעי.
  • כפית שמכילה 4 גר' +/- יכולה להפוך בקלות לכפית של 8 גר'.
  • 1 כפית רגילה אבקת סודה לשתיה = 4 כפיות אבקת אפיה.
  • סך הכל 5 כפיות אבקת אפיה רגילות ל-180 גר' קמח. וזה עוד לא כשהן "בהריון".
 

yair_bar

New member
מנהל
רוצה לבוא לטעום?

מבקש שמונחים כמו חובבנות תשמור לעצמך ולשימוש מחוץ לפורום.
&nbsp
&nbsp
 
דווקא במתמטיקה אני טובה...


אבל אל תשכח שכל תפוז לאו דווקא מכיל את אותה כמות המיץ כמו שאר התפוזים.
מניחה גם שזה תלוי באיזור הגידול ובדרך הגידול.
התפוזים פה הם יותר תפוזים לאכילה ופחות מלאים במיץ כמו אלה שבארץ.
&nbsp
בארץ בתקופה הזו כבר מזמן הייתי חוגגת עם כוס מיץ תפוזים טרי מידי בוקר, כרגע אין סיכוי לזה פה אלא אם בא לי להוציא הרבה כסף ולעבוד מאוד קשה

אגב, בארץ ממש קל למצוא מיץ תפוזים סחוט טרי- פה נדיר למצוא מסעדה/בית קפה שמוכרים מיץ סחוט טרי.
 

TCHM

New member
התנתק לי האינטרנט באמצע הכתיבה...


כל מה שכתבת הוא נכון, לכן התייחסתי לכתוב במתכון "מיץ מ 2 תפוזים"
שזאת כמות מעורפלת.
וד"א, מיץ תפוזים סחוט טבעי ניתן לרכוש בכל מרכול בארה"ב וקיימים הרבה יצרנים.
 
אגב, הכנתי מאפינס תפוזים היום

ל-3/4 כוס תפוזים הייתי צריכה להשתמש ב-7 תפוזים שנסחטו היטב (יש לי חלק שמתחבר לקיטצ'ינאייד ומוציא את כל המיץ ביסודיות)....
שקית של כ-10 תפוזים עלתה לי 6.5 דולר, וזה נחשב די יקר....
בארץ למיטב זכרוני לרוב היה יוצא לי הרבה יותר מיץ מכמות כזו...
 

TCHM

New member
אז בואי ונעשה חשבון קטן...

3/4 כוס מידה = 180 מ"ל, לחלק ל-7 תפוזים זה אומר 26 מ"ל +/- לתפוז.
אם היית מכינה את המתכון שהובא כלשונו ("מיץ משני תפוזים") ומהתפוזים
שלך היית מוסיפה 52 מ"ל מיץ?...זאת לא הכמות הדרושה למתכון זה.
וזה רק מרכיב אחד שאינו מדויק.

לכן יש לציין מידות נפח/משקל מדוייקים.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני דוקא חושב שזה לא שטויות

אולי היה ניתן לכתוב את הדברים שלו גם בצורה קצת יותר מנומסת אבל כשמדברים על בישול ובעיקר על אפיה הוא צודק לחלוטין, צריך לתת מידות מדויקות בערכים שברורים לכולם כלומר בנפח או במשקל.
&nbsp
אפשר כמובן לתת מתכון בסגנון של חמותי שתחיה כלומר ככה סוכר, ככה קמח וככה מים אבל אני לא בטוח שיצא מזה משהו.
 

yair_bar

New member
מנהל
הכנתי שוב בדיוק עם אותו מתכון - יצא מצויין

ממליץ לכם לנסות וליהנות
 

עדיקים

Active member
נקרא טעים מאוד אפשר לדעת כמה מיץ תפוזים יצא לך?

כמו שכתבו כאן באפיה צריך לדייק.
מסתדרת עם כפית בהריון באבקת אפיה וסודה לשתיה אבל לא מסתדרת עם המיץ משני תפוזים.
1/2 כוס? 3/4 כוס? כוס?...

תודה
 

yair_bar

New member
מנהל
אני סוחט ישירות לקערת המיקסר

אגב, לגבי הכפית ובהמשך לשאלות אין ספור שעלו בנושא - מדובר על חודש רביעי
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מאחר ואנחנו מתעקשים על דיוק

מציע שתציין את השבוע ולא את החודש

&nbsp
בכל מקרה המתכון ינוסה בהקדם.
 

shron17

New member
קבל מתכון מדוייק ,,,

מאפינס תפוזים - ופיקאנים במקום שוקולד: ( כמות ל-12 יחידות ,בקוטר 1/2 4ס"מ),
&nbsp
החומרים:
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס שמן קנולה.(60 מ"ל) .
גרידה מתפוז אחד בינוני.(לגורר בפומפייה על חורים בגודל בינוני).
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט.(60 מ"ל).
1 כוס קמח רגיל
1 שקית אבקת- אפייה,(10 גרם.)
1/4 כוס אגוזי-פיקאן -קלויים קלות במחבת,וקצוצים גס.(50 גרם).
ספריי -שמן
&nbsp
לציפוי לפני האפייה: מעט חצאי פיקאן קלויים.
&nbsp
&nbsp
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים בספריי - שמן תבנית שקעים למאפינס.
&nbsp
2.טורפים ביצים בקערה,
מוסיפים שמן,
גרידה ומיץ -מהתפוז ,
ומערבלים ,בעזרת בוחש גיטרה ,עד קבלת תערובת חלקה.
&nbsp
3.מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסוכר ,ואבקת -האפייה.
לאחר מכן, משלבים את תערובת -הביצים אל תערובת הקמח בעזרת כף ,
לבסוף מוסיפים בערבוב ידני קצר,את 50 גר' הפיקאנים.
&nbsp
4.מזלפים לתבניות השקעים עד 2/3 גובה (מומלץ לרסס מעט בשמן קנולה).
מפזרים מעל כול מאפינס 1/2 כפית פקאנים שבורים ומכניסים לאפייה.
&nbsp
5.אופים 15-20 דקות עד שהקיסם נינעץ במרכז המאפינס ויוצא יבש.
&nbsp
6.מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה