מאפינס תפוחים ויוגורט

מאפינס תפוחים ויוגורט


את מתכון המאפינס הזה יש לי כבר שנים. מתכון נפלא לכול אוהבי המאפינס והתפוחים.
ביצעתי מספר התאמות במתכון בכדי להפכו לבריא יותר, דל בשומן רווי ובקלוריות. ברוח יום הבריאות הבינלאומי (למרות האיחור) .
יוגורט, רסקי פירות, חמאה ומרגרינה מופחתת שומן רווי, ממתיקים ותחליפי סוכר הם תחליפים מצוינים למתכונים בריאים יותר.
רכיבים:
2 כוסות קמח
½ כוס סוכר (ניתן להמיר בסוכרלוז, כ- 160 גרם דבש או סילאן, ממתיק ליצוף טבעי)
½ 2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
1 כוס יוגורט רגיל/מתיקות מעודנת/ וניל/סויה , עפ"י טעמכם (דל שומן)
1 ביצה
¼ כוס שמן קנולה (ניתן להמיר ¾ מהכמות ברסק תפוחים + ¼ כפית סודה לשתייה)
2 כפות חלב
1 תפוח, קלוף וחתוך, לחילופין: מחית תפוחי עץ / רסק או ריבה.
אופציונאלי: 1/3 כוס צימוקים/ אוכמניות/ פטל וכיוב`.
אופציה לציפוי:
2 כפות קמח
2 כפות סוכר
½ כפית קינמון טחון
1 כף חמאה קרה

אופן הכנה:
בקערה גדולה, לשלב את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח והקינמון.
בנפרד, לערבב את החומרים הרטובים: יוגורט, ביצים שמן וחלב, ולהוסיפם לתערובת החומרים היבשים עד לתערובת אחידה.
אופציונאלי: מוסיפים את הצימוקים/אוכמניות/פטל לתערובת.
לשמן קלות תבנית מאפינס וליצוק את התערובת עד לכ- 2/3 הגובה.
הכנת הציפוי:
בקערה, לערבב את הקמח, הסוכר, הקינמון והחמאה. לפזר מעל התערובת.
להכניס לתנור בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות, או עד שבבדיקה עם קיסם, המאפינס מוכן.
לצנן כ- 5 דקות לפני שמעבירים לרשת הקירור.

למתכונים בריאים נוספים של קינוחים ועוגות.
 
למעלה